reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oj bede trzymac kciuku! Za to testowanie wasze.

Ana no cos kombinuje chyba die przekreca w koncu.

Imama znajoma teraz tez pila w ciul redbuli z mezem i jest chlipak .

Poza tym dziewczyny ja musze komus oddac moj brzuch wiec seksic mi sie tam:p

reklama
Red bull to tak jak kawa troche... wiec na 2 babka wrozyla bo zakwasza wiec i dziewczyna moze wyjsc ;) zawsze roznie moze byc, zalezy od organizmu co na kogo jak zadziala ;)

Red bull to tak jak kawa troche... wiec na 2 babka wrozyla bo zakwasza wiec i dziewczyna moze wyjsc ;) zawsze roznie moze byc, zalezy od organizmu co na kogo jak zadziala ;)
Sorki za wtargnięcie [emoji2]
My z moim mężem w szczęśliwym cyklu pilismy tigery i jest siurek [emoji4]
Na wątku staraczkowym kolezanka tez pila redbula a bardziej nie ona a jej maz i tez urodziła chlopaka [emoji16]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t3d [emoji272]

hmm u mnie test owulacyjny dzis blady, ale widac dobrze druga kreske, wiec obstawiam ze owulacja szybciej niz w zeszlym miesiacu, czyli okolo 14 dc kur... i pod gorke zaś, wiec nie aplikuje nic juz tam sobie, co by nie napsocic za duzo, bede sie smarowac tylko, plus jakies dezynfekujace podmywanko [emoji14] i tyle, co bedzie to bedzie jak sie uda to uda,a i meza wysmaruje tez, mam globulki jeszcze z ciazy, wiec bezpieczne, po owul zaaplikuje sobie i wypedze dziadostwo ze mnie :D chyba. Póki co nic nie swedzi [emoji14] nie szczypie [emoji14] wiec moze bedzie ok.
Patrycja, mierzysz temp w dzien? bo widze ze masz wpisane godz popoludniowe, nie jestem ekspertem ale tyle co wiem, ze temp powinno sie mierzyc po spoczynku, czyli np. po nocy lub po drzemce chociaż 3 godzinnej, wtedy wyniki sa wiarygodniejsze, ale jesli u ciebie bedzie fasolka to moje informacje wyrzucam do kosza :) a teraz mocno trzymam kciuki :)
Więc wierzyłam przed chwilą i faktycznie jest niższa bo 36,7 A normalnie nie mam czasu mierzyć rano więc mierzylam popołudniu. Ehh.. [emoji17]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Więc wierzyłam przed chwilą i faktycznie jest niższa bo 36,7 A normalnie nie mam czasu mierzyć rano więc mierzylam popołudniu. Ehh.. [emoji17]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Patrycja nadal leko powyzszona, wiec nadzieja jest :) nie wiesz jaka byla przed owulacja, bo mierzylas w dzen, wiec juz nie zmieniaj mierz tak jak mierzylas, a jak sie nie uda to zacznij od nowego cyklu po spoczyku nocnym lub drzemce i najlepiej o stalych porach, żeby była fasolka wcale nie musza byc wysokie temp. taka jak u ciebie dzis tez jest w porzadku, wiec wszystko nadal mozliwe :)

Kurcze to z tymi red bulami muszimy sprobowac w nastepnym cyklu jezeli nic nie wyjdzie.
@ana. mialam testy z allegro i sa do du.... Maz kupil mi w aptece z firmy amill ale juz bylo za pozno. Wczoraj mialam caly dzien sluz rozciagliwy, nigdy nie malam go tak duzo, moze jednak owulka byla ;)
Jak to jest z ta temperatura? Jej wzrost zawsze sygnalizuje, ze owulacja juz byla czy ze zaraz nastapi? Jaki sluz powinien byc po owulacji?
Przepraszam, ze tak dopytuje ale czytam i czytam, i same sprzeczne informacje- zadnych konkretow. A Wy macie duzo wiecej doswiadczenia i wiedzy niz ja :)

Kurcze juz nie moge sie doczekac az napiszecie o pierwszych ciazach :) Cos czuje, ze maj bedzie owocny w ciaze :D
@Patrycja2810 Ty chyba pierwsza testujesz wiec kciuki zacisniete! Kto nastepny w kolejce?

Patrycja to dlatego taka wysoka. Niby można mierzyć popołudniu ale tak jak Ana pisze po spoczynku drzemce itd. Ale o stałej porze. Także wiadomo z rana wygodniej.
Mikallo śluz powinien być kremowy jak właśnie krem ale to nie zawsze. Tak samo z temp różnie bywa. Czasem oglądałam skomplikowane wykresy. O przebytej owu powinnien świadczyć wzrost temp po spadku i utrzymujący się na wyższym poziomie. Tu mój wykres z tego cyklu. Linia czerwona właśnie dzieci na dwie części przed i po owu. I po owu widacz ze temp jest wyższa
1493454940-aaaaaa.jpeg

Mam nadzieje ze maj naprawdę zaowocuje w dwie kreski. Chociaż ja w moim przypadku mam jednak przeczucie ze się nie udało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Imama dziękuję za Twoje odpowiedzi, zawsze można na Ciebie liczyć :) :*
U mnie dziś śluz zaczyna być kremowy, więc uznaję, że wczoraj owulacja jednak była. Oto mój wykres:
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Wiadomo jest jeszcze za mało temperatur po skoku, żeby precyzyjnie określić owulację, więc się okaże jutro lub pojutrze czy dobrze mi się wydawało.

Mikallo kurczę faktycznie u Ciebie bardzo zbliżone temperatury. Wiec naprawdę minimalne skoki. A mieliście staranka w tym cyklu?
A masz taki w miarę precyzyjny termometr? Bo ja pamietam kiedyś takim lipny mierzyłam i dziwnie mi wychodziło a teraz kupiłam specjalny owulacyjny ale wiadomo to zwykły tylko z ta rozszerzona skala

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry