reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oj bede trzymac kciuku! Za to testowanie wasze.

Ana no cos kombinuje chyba die przekreca w koncu.

Imama znajoma teraz tez pila w ciul redbuli z mezem i jest chlipak .

Poza tym dziewczyny ja musze komus oddac moj brzuch wiec seksic mi sie tam:p

reklama
Red bull to tak jak kawa troche... wiec na 2 babka wrozyla bo zakwasza wiec i dziewczyna moze wyjsc ;) zawsze roznie moze byc, zalezy od organizmu co na kogo jak zadziala ;)

Red bull to tak jak kawa troche... wiec na 2 babka wrozyla bo zakwasza wiec i dziewczyna moze wyjsc ;) zawsze roznie moze byc, zalezy od organizmu co na kogo jak zadziala ;)
Sorki za wtargnięcie [emoji2]
My z moim mężem w szczęśliwym cyklu pilismy tigery i jest siurek [emoji4]
Na wątku staraczkowym kolezanka tez pila redbula a bardziej nie ona a jej maz i tez urodziła chlopaka [emoji16]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t3d [emoji272]

hmm u mnie test owulacyjny dzis blady, ale widac dobrze druga kreske, wiec obstawiam ze owulacja szybciej niz w zeszlym miesiacu, czyli okolo 14 dc kur... i pod gorke zaś, wiec nie aplikuje nic juz tam sobie, co by nie napsocic za duzo, bede sie smarowac tylko, plus jakies dezynfekujace podmywanko [emoji14] i tyle, co bedzie to bedzie jak sie uda to uda,a i meza wysmaruje tez, mam globulki jeszcze z ciazy, wiec bezpieczne, po owul zaaplikuje sobie i wypedze dziadostwo ze mnie :D chyba. Póki co nic nie swedzi [emoji14] nie szczypie [emoji14] wiec moze bedzie ok.
Patrycja, mierzysz temp w dzien? bo widze ze masz wpisane godz popoludniowe, nie jestem ekspertem ale tyle co wiem, ze temp powinno sie mierzyc po spoczynku, czyli np. po nocy lub po drzemce chociaż 3 godzinnej, wtedy wyniki sa wiarygodniejsze, ale jesli u ciebie bedzie fasolka to moje informacje wyrzucam do kosza :) a teraz mocno trzymam kciuki :)
Więc wierzyłam przed chwilą i faktycznie jest niższa bo 36,7 A normalnie nie mam czasu mierzyć rano więc mierzylam popołudniu. Ehh.. [emoji17]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Więc wierzyłam przed chwilą i faktycznie jest niższa bo 36,7 A normalnie nie mam czasu mierzyć rano więc mierzylam popołudniu. Ehh.. [emoji17]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Patrycja nadal leko powyzszona, wiec nadzieja jest :) nie wiesz jaka byla przed owulacja, bo mierzylas w dzen, wiec juz nie zmieniaj mierz tak jak mierzylas, a jak sie nie uda to zacznij od nowego cyklu po spoczyku nocnym lub drzemce i najlepiej o stalych porach, żeby była fasolka wcale nie musza byc wysokie temp. taka jak u ciebie dzis tez jest w porzadku, wiec wszystko nadal mozliwe :)

Kurcze to z tymi red bulami muszimy sprobowac w nastepnym cyklu jezeli nic nie wyjdzie.
@ana. mialam testy z allegro i sa do du.... Maz kupil mi w aptece z firmy amill ale juz bylo za pozno. Wczoraj mialam caly dzien sluz rozciagliwy, nigdy nie malam go tak duzo, moze jednak owulka byla ;)
Jak to jest z ta temperatura? Jej wzrost zawsze sygnalizuje, ze owulacja juz byla czy ze zaraz nastapi? Jaki sluz powinien byc po owulacji?
Przepraszam, ze tak dopytuje ale czytam i czytam, i same sprzeczne informacje- zadnych konkretow. A Wy macie duzo wiecej doswiadczenia i wiedzy niz ja :)

Kurcze juz nie moge sie doczekac az napiszecie o pierwszych ciazach :) Cos czuje, ze maj bedzie owocny w ciaze :D
@Patrycja2810 Ty chyba pierwsza testujesz wiec kciuki zacisniete! Kto nastepny w kolejce?

Patrycja to dlatego taka wysoka. Niby można mierzyć popołudniu ale tak jak Ana pisze po spoczynku drzemce itd. Ale o stałej porze. Także wiadomo z rana wygodniej.
Mikallo śluz powinien być kremowy jak właśnie krem ale to nie zawsze. Tak samo z temp różnie bywa. Czasem oglądałam skomplikowane wykresy. O przebytej owu powinnien świadczyć wzrost temp po spadku i utrzymujący się na wyższym poziomie. Tu mój wykres z tego cyklu. Linia czerwona właśnie dzieci na dwie części przed i po owu. I po owu widacz ze temp jest wyższa
1493454940-aaaaaa.jpeg

Mam nadzieje ze maj naprawdę zaowocuje w dwie kreski. Chociaż ja w moim przypadku mam jednak przeczucie ze się nie udało.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Imama dziękuję za Twoje odpowiedzi, zawsze można na Ciebie liczyć :) :*
U mnie dziś śluz zaczyna być kremowy, więc uznaję, że wczoraj owulacja jednak była. Oto mój wykres:
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Wiadomo jest jeszcze za mało temperatur po skoku, żeby precyzyjnie określić owulację, więc się okaże jutro lub pojutrze czy dobrze mi się wydawało.

Mikallo kurczę faktycznie u Ciebie bardzo zbliżone temperatury. Wiec naprawdę minimalne skoki. A mieliście staranka w tym cyklu?
A masz taki w miarę precyzyjny termometr? Bo ja pamietam kiedyś takim lipny mierzyłam i dziwnie mi wychodziło a teraz kupiłam specjalny owulacyjny ale wiadomo to zwykły tylko z ta rozszerzona skala

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry