reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia serio? A u nas na lipcowkach same dziolchy:p.
Tak, akurat tamtego dnia :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Antonia czas leci. Jak j rodziłam syna ostatniego to tylko jedna dziewczynka na cały oddział. Podobno właśnie od lutego do czerwca zapłodnienie to córy a później synki. Ja dwóch poczęłam na przełomie września i listopada. Teraz za wszelka cenę chce kurde przed latem zajść!
Patrycja wysoka u Ciebie ta temp. Ale tez nie ma odniesienia bo mało dni masz zapisane

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

KruszynkA no odstep obalony.

ana mozesz lactovaginal spokojnie brac.Bierz np rano albo po seksie kilka godzin.Tak zeby zbytnio niezakwasic.

A ja wam powiem ze wkurzaja mnie teksty ludzi kto sie nie zapyta co bedzie a ja mowie ze dziewczynka to mowi " ale sie Wam udalo" " albo nie gadaj ze sie Wam udalo"

A co by bylo jakby byl syn to by mi sie nie udalo? Wkurza mnie taka gadka osobiscie.
Ze jest taki stereotyp rodzice + parka a juz dwoje tej samej plci to co tragedia?

Czesc dziewczyny :)
Imama ja corcie poczelam 5.10, a bratowa mala Asie na poczatku lipca, wiec obalam teorie ;P
A ja w tym cyklu juz kapletnie zglupialam :( dzis 14 dc i teoretycznie owulacja. Wczoraj wieczorem bole owulacyjne, sluz ciezko mi rozpoznac, poniewaz jak nigdy malo go w calym cyklu ale badajac zewnetrznie- wodnisty, wewnetrznie- rozciagliwy, szyjki jeszcze nie potrafie dokladnie badac. Testy owulacyjne robione od 9dc negatywne.
Zalezy mi na synku, wiec chcielismy zwiekszyc szanse starajac sie w owu. Co o tym myslicie? Dzis skok temperatury o 0,3.

A ja wam powiem ze wkurzaja mnie teksty ludzi kto sie nie zapyta co bedzie a ja mowie ze dziewczynka to mowi " ale sie Wam udalo" " albo nie gadaj ze sie Wam udalo"

A co by bylo jakby byl syn to by mi sie nie udalo? Wkurza mnie taka gadka osobiscie.
Ze jest taki stereotyp rodzice + parka a juz dwoje tej samej plci to co tragedia?
No dokładnie. Ja przy drugiej ciazy też chciałam córkę, maluch długo nie miał zamiaru pokazać płci a kiedy dowiedziałam się że 2syn to popłakałam się że wszystko ok że już koniec nie pewności i ze szczęścia ogólnie ;-) ;)a ludzie!!! Niektórzy wręcz byli w szoku czemu ja się cieszę jak przecież chciałam córkę a jest syn - patologia :wściekła/y:

Maziajka ah szkoda nerwów ale niestety to prawda. Wiem po sobie. Jak mówiłam komuś ze drugi syn to tak wzdychali i odrazu każdy mówi ze trzecia będzie napewno córka. Już się szykuje i mówię ze super jak trzeci syn jak ktoś pyta o trzecie. Za wczasu.
Miakllo wiadomo ze rodzic się nie będą dzieci jednej płci w danym okresie.
Na chłopczyka "najnowsze" teorie to właśnie to co pisałam trzy stosunki w płodne. Czyli jak test owu wyjdzie pozytywny to w ten dzień 1., na drugi rano 2. I 3. wieczorem chociaż wiem ze masz córki z codziennego wiec sama musisz podjąć decyzje [emoji6]

Imama, my według tej teorii splodzilismy śliczna córcie :D
Jestem przeciwieństwem wszelkich teorii haha
Już nie robię testów owulacyjnych w tym cyklu. Właśnie zrobiłam kolejny i znów nic, nawet słabej kreseczki. Chyba przegapilam jakimś cudem plik LH albo mam cykl bezowulacyjny.

Mnie też denerwują teksty typu "to kiedy syn?", " dobrze by było gdybyscie teraz postarali sie o chłopca" lub dla mnie najgorsze " widzisz twojemu bratu od razu udal sie chlopak" itp. strasznie to dla mnie stresujące bo celowanie w chlopca za 1 razem zaskutkowalo wspaniała córcia. Nie żałuje, że tak wyszło i z drugiej córki również będę sie cieszyć ale wiecej dzieci nie planuję wiec fajnie by bylo mieć parke:)

Mikallo każdy chyba chce mieć przysłowiowa parke. Dużo o tym nie mówi ale przeżywa. Ja wiem ze do końca życia będę czuła się takjaby nie spełniona jak będę miała syna. Nie żebym była nieszczęśliwa czy płakała ze syn. Ale właśnie ze nie mam córki, tej relacji matka-córka. Mam siostrę i może to dlatego. Widzę jaki mamy kontakt z mama a jacy moi bracia. Z tym ze oni od innej matki są.
Teorie są trochę wyżej niż 50% w statystykach. Ale znalazłam artykuł ze przy rodzinach:

2 dzietnych wychodzi:
Sami synowie:25,8 %
Mix: 52,2%
Same córki: 22,00%

3 dzietnych:
Sami synowie:14,9%
Mix:73,00%
Same córki:12,01%

Dalej już nie podaje bo tu w sumie większość góra trójkę ma hehe także dziewczyny szanse przy trójce dzieci duże moim zdaniem

reklama
KruszynkA no odstep obalony.

ana mozesz lactovaginal spokojnie brac.Bierz np rano albo po seksie kilka godzin.Tak zeby zbytnio niezakwasic.

Nie tragedia bo ja tak mam :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry