reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kruszynka moi maja 6 lat i roczek w czerwcu. Tez dwa chłopcy.
Ja to z bliźniakami tez nie dała rady tymbardziej ze moi jeszcze mali w sumie.
Co do owulacji to bez testów to ciężko. Odstawiłas tabletki to może być poprzestawiane

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Kruszynka moi maja 6 lat i roczek w czerwcu. Tez dwa chłopcy.
Ja to z bliźniakami tez nie dała rady tymbardziej ze moi jeszcze mali w sumie.
Co do owulacji to bez testów to ciężko. Odstawiłas tabletki to może być poprzestawiane

Nie będę szaleć w tym cyklu z testami owu ale od następnego cyklu będę mierzyć temp i się okaże co i jak testy też kupię. To jeszcze maluchy masz w domku teraz pewnie córkę byś też chciała Ja to strasznie ale boję się niechce się nastawiac żeby mi przykro nie było chociaż najważniejsze jest zdecydowanie zdrowie maleństwa niż płeć. Z poprzednia ciąża zaszłam po 3mies starania tylko dlatego że dałam spokój wcześniej było tylko przed owu o bez skutku dlatego dałam spokój i w owu poczelismy syna wtedy miałam przerwę 3mies po tabl. Teraz chce powalczyć o tą córeczke ale nie wiem czy nie wymiekne znów czy będę mieć cierpliwość.:baffled:

Ja miałam troszku obsesje przy drugiej ciąży. Otóż właśnie się nastawiłam ze odstęp przed owu da mi upragniona córkę. Tak to trwało 8 miesięcy bo do 5 dni przed owu tylko staranka. W ostatnim miesiącu mój mąż wkoncu zagrzmiał i się udało z 4 dni przed i mam SYNA. Także nie warto tracić czasu. Ta teoria została już obalona. Jeśli chodzi o żywotność męskich i żeńskich.

@Imama ja też mam chyba obsesję zazdroszczę wszystkim mamom córek, aż sama się na siebie wkurzam. Mąż mówi dziecko to dziecko a ja tak strasznie marzę o córeczce :sad: robiłam już nawet wrozbe z obrączki  ale ogólnie to chce przeżyć jeszcze raz tą chwilę kiedy kładą dziecko po porodzie. Ponieważ to już moja ostatnia szansa zegar tyka i więcej już nie będę mieć dzieci. Mój lek mówił że szanse są fifty /fifty że kalendarze to bzdura ale ze na chłopca to niby 16dc a na dziewczynke 13/14 miesiąc dwa może spróbuję a potem zapewne stracę cierpliwość zresztą to chyba i tak co jest nam pisane to będzie i nic zmienić się nie da. :confused:

@Imama ja też mam chyba obsesję zazdroszczę wszystkim mamom córek, aż sama się na siebie wkurzam. Mąż mówi dziecko to dziecko a ja tak strasznie marzę o córeczce :sad: robiłam już nawet wrozbe z obrączki  ale ogólnie to chce przeżyć jeszcze raz tą chwilę kiedy kładą dziecko po porodzie. Ponieważ to już moja ostatnia szansa zegar tyka i więcej już nie będę mieć dzieci. Mój lek mówił że szanse są fifty /fifty że kalendarze to bzdura ale ze na chłopca to niby 16dc a na dziewczynke 13/14 miesiąc dwa może spróbuję a potem zapewne stracę cierpliwość zresztą to chyba i tak co jest nam pisane to będzie i nic zmienić się nie da. :confused:
Kruszynka tu odstep na dziewczynke juz dawno obalony :-)niektore dziewczyny z samej owulacji maja dziewczynki.A niektore z kilku dni przed owulacji maja chłopcow np ja :-)

zalamalam sie:( zalapalam jakies lekkie zapalenie, albo grzybka, bo cos mnie od wczoraj swedzialo ujscie pochwy po przytulankach wrrr zaaplikowalam sobie szybko tabl dopochwowa na rozne grzybki i clotrimazolum sobie posmarowalam, mezowi tez dalam ,kurcze jeszcze troche do owul moze sobie zalecze zastanawiam sie czy zmienia to jakos srodowisko pochwy tabletki na grzybki, irygacji nie robie bo calkiem sie popierdzieli mi tam wymyje wszystko, dzis jeszcze wymoczylam sie w kalium zeby zdezynfekowac calkowicie ,posmarowalam clotriazolum i przestalo swedzec wzielam szybko probiotyk ,zjadlam jogurcik naturalny, nie wiem co jeszcze moge zrobic ehhhh tyle czasu mialam spokoj nic mnie nie lapalo, a teraz to, jak sie nie denerwowac:(

zalamalam sie:( zalapalam jakies lekkie zapalenie, albo grzybka, bo cos mnie od wczoraj swedzialo ujscie pochwy po przytulankach wrrr zaaplikowalam sobie szybko tabl dopochwowa na rozne grzybki i clotrimazolum sobie posmarowalam, mezowi tez dalam ,kurcze jeszcze troche do owul moze sobie zalecze zastanawiam sie czy zmienia to jakos srodowisko pochwy tabletki na grzybki, irygacji nie robie bo calkiem sie popierdzieli mi tam wymyje wszystko, dzis jeszcze wymoczylam sie w kalium zeby zdezynfekowac calkowicie ,posmarowalam clotriazolum i przestalo swedzec wzielam szybko probiotyk ,zjadlam jogurcik naturalny, nie wiem co jeszcze moge zrobic ehhhh tyle czasu mialam spokoj nic mnie nie lapalo, a teraz to, jak sie nie denerwowac:(
Widze ze szybciutko zareagowalas na infekcje ze napewno zaraz przejdzie :-)

reklama
Do góry