reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana przeważnie te wszystkie aplikatory itd i płyny do odmywania maja niskie pH żeby właśnie przy infekcjach pomoc. Masz paski pH żeby zbadać? Przy niskim chyba mniej niż 5 plemniki wszystkie giną. Wiec poprostu jak zabardzo będzie kwaśne środowisko to ciężko zajść ale w sama owu się podnosi. Który jesteś dc?
Andzelisia właśnie o tym czytałam. Zagnieżdżenie od 6 do 10 dpo gdzieś jest wiec dopiero później można zaobserwować wzrost o ok0,5 stopnia z tym ze w fazie lutealnej progesteron wysoki wiec i temp wyższa. Myśle ze to nic nie da żeby zobaczyć czy ciąża czy nie. Ja dzisiaj 5 dpo. Żadnych objawów nic. Temp tylko zawsze mierzyłam do 4 dni po owu wiec nie wiem czy różnica będzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Imama dzis 11dc nie mam paskow wlasnie, owu najszybciej w poniedzialek czyli 14dc ale np w zeszlym cyklu dopiero w 17 dc byla, nie wiem czy aplikowac sobie jeszcze globulke dzis, czy juz tylko smarowac mascia i moczyc dupsko w kalium.
@andzelisia powinna byc zawsze wyzsza jak przed owulacja a jak jest jakis maly spadek to nic, aby nie spadla do poziomu z przed owul kazda kobieta inaczej, ogladalam wykresy kobitek i roznie z ta temp. podstawa to nie moze spasc do poziomu jak przed owul a moze sie tez utrzymywac na rownym poziomie nawet jak doszlo do zaplodnienia

Ostatnia edycja:
hmm u mnie test owulacyjny dzis blady, ale widac dobrze druga kreske, wiec obstawiam ze owulacja szybciej niz w zeszlym miesiacu, czyli okolo 14 dc kur... i pod gorke zaś, wiec nie aplikuje nic juz tam sobie, co by nie napsocic za duzo, bede sie smarowac tylko, plus jakies dezynfekujace podmywanko :p i tyle, co bedzie to bedzie jak sie uda to uda,a i meza wysmaruje tez, mam globulki jeszcze z ciazy, wiec bezpieczne, po owul zaaplikuje sobie i wypedze dziadostwo ze mnie :D chyba. Póki co nic nie swedzi :p nie szczypie :p wiec moze bedzie ok.
Patrycja, mierzysz temp w dzien? bo widze ze masz wpisane godz popoludniowe, nie jestem ekspertem ale tyle co wiem, ze temp powinno sie mierzyc po spoczynku, czyli np. po nocy lub po drzemce chociaż 3 godzinnej, wtedy wyniki sa wiarygodniejsze, ale jesli u ciebie bedzie fasolka to moje informacje wyrzucam do kosza :) a teraz mocno trzymam kciuki :)

Dwie koleżanki rodziły tydzień temu w szpitalu, tym samym. Tego dnia urodzilo się 14 chłopców a tylko 1 dziewczynka. Nieźle co? Wojna idzie :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Kruszynka tu odstep na dziewczynke juz dawno obalony :-)niektore dziewczyny z samej owulacji maja dziewczynki.A niektore z kilku dni przed owulacji maja chłopcow np ja :
Hmmm to już nadzieję straciłam trudno co będzie to będzie.
@ana. Na infekcje pomaga trivagin w kapsułkach bynajmniej Mi a non stop mam problem z pęcherzem :(bo jak mam swędzenie to odrazu parcie na pęcherz ehh już prawie się przyzwyczailam:confused2: teraz akurat wcinam uro vexom szczepionkę na szczęście gin pow że mój pęcherz nie przeszkodzi mi z ciąża uff:rolleyes2:

Do góry