reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana przeważnie te wszystkie aplikatory itd i płyny do odmywania maja niskie pH żeby właśnie przy infekcjach pomoc. Masz paski pH żeby zbadać? Przy niskim chyba mniej niż 5 plemniki wszystkie giną. Wiec poprostu jak zabardzo będzie kwaśne środowisko to ciężko zajść ale w sama owu się podnosi. Który jesteś dc?
Andzelisia właśnie o tym czytałam. Zagnieżdżenie od 6 do 10 dpo gdzieś jest wiec dopiero później można zaobserwować wzrost o ok0,5 stopnia z tym ze w fazie lutealnej progesteron wysoki wiec i temp wyższa. Myśle ze to nic nie da żeby zobaczyć czy ciąża czy nie. Ja dzisiaj 5 dpo. Żadnych objawów nic. Temp tylko zawsze mierzyłam do 4 dni po owu wiec nie wiem czy różnica będzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Imama dzis 11dc nie mam paskow wlasnie, owu najszybciej w poniedzialek czyli 14dc ale np w zeszlym cyklu dopiero w 17 dc byla, nie wiem czy aplikowac sobie jeszcze globulke dzis, czy juz tylko smarowac mascia i moczyc dupsko w kalium.
@andzelisia powinna byc zawsze wyzsza jak przed owulacja a jak jest jakis maly spadek to nic, aby nie spadla do poziomu z przed owul kazda kobieta inaczej, ogladalam wykresy kobitek i roznie z ta temp. podstawa to nie moze spasc do poziomu jak przed owul a moze sie tez utrzymywac na rownym poziomie nawet jak doszlo do zaplodnienia

Ostatnia edycja:
hmm u mnie test owulacyjny dzis blady, ale widac dobrze druga kreske, wiec obstawiam ze owulacja szybciej niz w zeszlym miesiacu, czyli okolo 14 dc kur... i pod gorke zaś, wiec nie aplikuje nic juz tam sobie, co by nie napsocic za duzo, bede sie smarowac tylko, plus jakies dezynfekujace podmywanko :p i tyle, co bedzie to bedzie jak sie uda to uda,a i meza wysmaruje tez, mam globulki jeszcze z ciazy, wiec bezpieczne, po owul zaaplikuje sobie i wypedze dziadostwo ze mnie :D chyba. Póki co nic nie swedzi :p nie szczypie :p wiec moze bedzie ok.
Patrycja, mierzysz temp w dzien? bo widze ze masz wpisane godz popoludniowe, nie jestem ekspertem ale tyle co wiem, ze temp powinno sie mierzyc po spoczynku, czyli np. po nocy lub po drzemce chociaż 3 godzinnej, wtedy wyniki sa wiarygodniejsze, ale jesli u ciebie bedzie fasolka to moje informacje wyrzucam do kosza :) a teraz mocno trzymam kciuki :)

Dwie koleżanki rodziły tydzień temu w szpitalu, tym samym. Tego dnia urodzilo się 14 chłopców a tylko 1 dziewczynka. Nieźle co? Wojna idzie :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Kruszynka tu odstep na dziewczynke juz dawno obalony :-)niektore dziewczyny z samej owulacji maja dziewczynki.A niektore z kilku dni przed owulacji maja chłopcow np ja :
Hmmm to już nadzieję straciłam trudno co będzie to będzie.
@ana. Na infekcje pomaga trivagin w kapsułkach bynajmniej Mi a non stop mam problem z pęcherzem :(bo jak mam swędzenie to odrazu parcie na pęcherz ehh już prawie się przyzwyczailam:confused2: teraz akurat wcinam uro vexom szczepionkę na szczęście gin pow że mój pęcherz nie przeszkodzi mi z ciąża uff:rolleyes2:

Do góry