reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Andzelisia ja zawsze czekałam do terminu @. Dopiero jak 2-3 dni się spóźniała to wtedy robiłam test. Teraz mam mieć 5 maja wiec może zrobię najszybciej 4maja bo 5 mamy wylot na wakacje. Jedynie ze nie wytrzymam hehe ale wydaje mi się ze nie zaskoczy w tym cylu ale może się zdziwie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
andzelisia to cos w tym jest w stosunkach, bo ja tez mam syna z przerwy, bo po @ bylo tylko raz i potem dopiero w dzien owul, poprawione dzien pozniej w obiad.

Ciezko odpuscic cykl i nic nie sprawdzać weszło mi to w nawyk, budze sie pierwsze o czym mysle to zmierzyc temp. potem czy aby witminek i innych cudakow nie zapomnac wziać, męczy mnie to juz nie tyle co starania co te wlasnie cale przygotowania przed owul tabsy, herbatki, badanie szyjki, temp, testy, itd. a potem to czekanie, chociaz w ostatnim cyklu samo czekanie nie bylo tak trudne jak wczesniejsze r moze przez ta ciaze bioch ehhh postaram sie jakos posłuchac was i meza, a ile z tego sie uda zobaczymy.

ja się wkurzyłam na siebie, że tyle kombinowałam i że w ten sposób to mogę nie zajść i przez kilka lat.
U mnie dziś 5dpo a testować będę chyba we wtorek. Z synem test wyszedł dopiero w 12dpo.
imama to będziemy testowały blisko siebie :)

Ajlak No właśnie człowiek uczy się na błędach. Ja w drugiej ciąży za wszelka cenę chciałam mieć odstęp i to trwało 8 miesięcy a i tak chłopak. To najgorsze ze gdyby jeszcze miałyśmy pewność ze się z płcią uda to można czekać ale tak to może trwać miesiącami latami a i tak chłopczyk. Dlatego teraz przez trzy miesiące brałam się za planowanie ale już jeśli chodzi o pH czy zakwaszanie śluz itd odpuściłam bo znam siebie ze jakbym za bardzo w to weszła to znów by to trwało. Zreszta ja już wcześniej pisałam ze pH i tak nie ma znaczenia. Badania są na to. Tak jak inne czynniki np jony. Ale wiadomo mam sama to w głowie i niepotrzebnie myśle " a może jednak".
Ja dzisiaj 2dpo wiec faktycznie będziemy razem testowały. Sama jestem ciekawa czy miałam złoty strzał Hehe

Hej @leeleeth a Wy juz znacie plec?

@evelinia a Ty?

Kochana u nas nadal zagadka [emoji6]
Ostatnio co prawda gin stwierdził, że coś dynda ale pępowina wokół nóżki owinięta była i może to ona ?[emoji6]
Także nic nie wiem oficjalnie [emoji6]jednak nastawiam sie na chłopaczka
1493124267-aaaaaa.jpeg
1493124275-aaaaaa.jpeg

Czytam ten wątek i zastanawiam się ile w tym planowaniu jest faktycznie prawdy a ile przypadku?!

Rozmawiałam ostatnio z moją siostrą ona ma doktorat z rozrodu i miała robić specjalizacje z embriologii i mówiła takie rzeczy: zdrowe, młode plemniki mogą żyć wg najnowszych badań do 9dni [emoji33]
Plemniki żeńskie mają większa masę i z tego powodu są wolniejsze. Zakwaszanie może powodować odpowiedz immunologiczną organizmu i prowadzić do poronienia.
Także sporo z tych teorii które tutaj przedstawiacie wykluczyła [emoji6]
Bardzo ciekawy temat dla mnie ale trochę nie do ogarnięcia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Leeleeth No nieśmiała dzidzia z tego co przeważnie było to właśnie dziewczynki nie pokazują hehe wiec może będzie córa [emoji7] chłopaki moje to rozłożone nogi mieli w szpagat haha i jajca i penis na wierzchu
Co do teori to ja dużo czytałam badań i właśnie dużo z tych tutaj się kompletnie niesprawdzają tak jak piszesz. Szkoda ze po polsku nie ma nic przetłumaczonego bo naprawdę ciekawe to jest.
Mi nawet jak nie uda się córy to naprawdę dużo ciekawych rzeczy dowiedziałam się o organizmie kobiety jak i mężczyzny.
Co za mną przemawia to właśnie obniżony cukier we krwi na dziewczynkę i obniżenie płodności, "wymeczenie". Zwierzęta właśnie w sytuacjach zagrożeni bądź "niedostatku w pożywieniu" rodzą samiczki tak jakby organizm wysyłał sygnał. Ale to nigdy nie będzie 100%.
Nawet w in vitto nieraz się myła wiec akurat to ze wolniejsze się do końca nie sprawdza. Dużo tego. Ciekawe. Ale faktycznie ciężko to przetworzyć i ogarnąć.
Wiadomo jak ze wszystkimi badaniami każdy naukowiec ma swoje teorie, stad tyle książek i artykułów.

Sory in vitro chyba daje 100% chodzi mi o inne metody selekcji płci [emoji6]
A Maziajka jak się czujesz? Ty chyba najbliżej porodu?

reklama
Imama moja mala tez bezwstydna jest lezy rozkroczona na kazdym badaniu i swieci pipka :D ledwo gin glowice przylozyl a ona juz cipke pokazqla i tak na kazdym badaniu.Ale ona jest poprzecznie ulozona i idealnie widac.

A czuje sie dobrze do cc zostaly nie cale 2 miesiace.!!! Szok

Do góry