reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Acard zaczelam brac wczoraj a owulacja za nie dlugo bedzie.Cos czuje ze @ juz nie bedzie :-( to nie bede miec mozliwosci brac acardu od początku @ :-).w końcu tyle codziennych starań mam nadzieje ze nie pojdzie na marne :-(

reklama
Airfix właśnie zastanawia mnie ta kofeina bo wiem ze na dziewczynkę nie powinno się. A zaś ja na GD to kawa dokładnie kawa sama w sobie nie kofeina 3-4 dziennie dają super efekty i dziewczyny piją przy staraniach o dziewczynkę. Ja również pije. I bądź tu mądrym. Tak dużo teori itd ze ogłupiać idzie. Ale ja w sumie trzymam się tego co zaczęłam i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Andzelisia herbata mięta pierzowa tez np zaburza. Trzeba obserwować i czasem powoli eliminować to co nam nie pasuje.
A ile dni już tego codziennego macie? Kurde jak z tego będzie ciąża to naprawdę musicie być bardzo płodni bo to osłabia strasznie nasienie.
Widzę ze owu nadchodzi. Wg mnie tez pozytyw dzisiaj albo ew jutro zrób czy się ciemniejszy nie zrobić hehe to zaraz możecie zakończyć staranka. Od owu tak chyba dwa dni powinno się jeszcze próbować. Może pojawi się kremowy śluz bo u mnie jest. W owu nic a po owu się pojawiło

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Airfix właśnie zastanawia mnie ta kofeina bo wiem ze na dziewczynkę nie powinno się. A zaś ja na GD to kawa dokładnie kawa sama w sobie nie kofeina 3-4 dziennie dają super efekty i dziewczyny piją przy staraniach o dziewczynkę. Ja również pije. I bądź tu mądrym. Tak dużo teori itd ze ogłupiać idzie. Ale ja w sumie trzymam się tego co zaczęłam i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Andzelisia herbata mięta pierzowa tez np zaburza. Trzeba obserwować i czasem powoli eliminować to co nam nie pasuje.
A ile dni już tego codziennego macie? Kurde jak z tego będzie ciąża to naprawdę musicie być bardzo płodni bo to osłabia strasznie nasienie.
Widzę ze owu nadchodzi. Wg mnie tez pozytyw dzisiaj albo ew jutro zrób czy się ciemniejszy nie zrobić hehe to zaraz możecie zakończyć staranka. Od owu tak chyba dwa dni powinno się jeszcze próbować. Może pojawi się kremowy śluz bo u mnie jest. W owu nic a po owu się pojawiło

No dzis bedzie 11 dzien i nadal jest to codziennie.Mowisz ze moze nic z tego nie być :-) ty mnie nie zalamuj a raczej mojego meza ze tyle staran pojdzie na marne he he :-)

A ja już myślałam ze z 2 tyg macie codzienny! Trzymam kciuki i czekam na efekty.
Tyle stosunków w płodne to zawsze jest szansa Tymabrdziej jak ma się chłopców to powinno się być mega płodnym. Da się oczywiscie zajść ale jak jest osłabione nasienie wogole to wiadomo ciężej. Ale spróbowałas i się okaże za pare dni [emoji6]
Ja to pewnie tez bym się trzymała tych zaleceń turaj ale oczywiscie się naczytałam na tamtym forum i poprostu zmieniłam strategie.

tyle stosunkow dzien po dniu ojoj moj wymieka po dwoch dniach na trzeci dzien to juz ciezko o barabara :D
andzelisia ja bym powtórzyła wieczorem ten test owul bo tak niby pozytywny ,ale troche slabo, napewno wieczorem bedzie gruba krecha i jutro pewnie owulacja,albo i pojutrze bo wylapalas moze poczatek piku, sprawdzaj temp.
Imama mowisz jak chlopcow sie ma to mega plodnym, no chcialabym, ale cos to nie idzie, a sami chlopcy.
U nas sie zaczely staranka sama nie wiem juz co jesc, co pic, co brac, ile sie przytulac co szkodzi co pomaga pełna głowa,a maz prosi w tym cyklu " kochanie idzmy na zywioł to beda z tego dzieci, nie licz nic, nie czytaj.. " tak on czuje. :)

Ostatnia edycja:
Ja pierwszego syna mam z 17 dnia cyklu byl to jeden jedyny stosunek.Natomiast drugiego mam z 14 dnia cyklu tez 1 stosunek, i tu na drugi dzien wyszedl test owul pozytywny czyli przed owulacja i tu byla planowana dziewczynka ale sie nie udalo.wiec teraz postanowilismy codziennie ale zobaczymy czy zaskoczy z tego codziennego...

ana mąż dobrze mówi, wrzuć na luz a zobaczysz że zajdziesz. A tak to wszystko może Cię blokuje?

ja odpuściłam w zasadzie wszystko, 3 cykle się zakwaszałam, suplementu, odstępy a teraz nic.
Może też nic nie wyjść bo seksy były codziennie, ale jakoś lepiej mi psychicznie.
Za dużo tego jest wszystkiego i jedno wyklucza drugie z tego co widzę.

andzelisia trzymam kciuki za dwie kreski na ciążowym! napracowaliście się :)
airfix bardzo sie przyłożyliście z mężem, gratuluję i trzymam kciuki za zdrówko małej.

Ana wiadomo nasz organizm się zmienia, psychika dużo robi nie oszukujmy się. Każda z nas jak zaczyna staranka myśli ze za pierwszym razem się uda. A to dużo czynników ma na to wpływ. Mąż dobrze mówi. Ja na twoim miejscu bym się starała co drugi dzień bez testów owulacyjnych temperatur czy badania szyjki i śluzu. To stresuje. A co drugi dzień najlepsze plemniki naprawdę!
Andzelisia ja tak jak ty. Jeden syn wpadka z przerywanego tylko jedne raz. Nie wiem jak się wystrzeliliśmy w ta owu. Ale uważam ze jak ma być dziecko i jest nam pisane w tym momencie to będzie. Sama chciałam codzienny zastosować ale bałam się ze coś jednak wypadnie i ominiemy.
Ajlak to teraz kciuki za Ciebie skoro staranka zakończone! Który dc i kiedy @ miała być?

reklama
Ana wiadomo nasz organizm się zmienia, psychika dużo robi nie oszukujmy się. Każda z nas jak zaczyna staranka myśli ze za pierwszym razem się uda. A to dużo czynników ma na to wpływ. Mąż dobrze mówi. Ja na twoim miejscu bym się starała co drugi dzień bez testów owulacyjnych temperatur czy badania szyjki i śluzu. To stresuje. A co drugi dzień najlepsze plemniki naprawdę!
Andzelisia ja tak jak ty. Jeden syn wpadka z przerywanego tylko jedne raz. Nie wiem jak się wystrzeliliśmy w ta owu. Ale uważam ze jak ma być dziecko i jest nam pisane w tym momencie to będzie. Sama chciałam codzienny zastosować ale bałam się ze coś jednak wypadnie i ominiemy.
Ajlak to teraz kciuki za Ciebie skoro staranka zakończone! Który dc i kiedy @ miała być?

Imama a ty kiedy testujesz? Ja pamietam ze z druga ciaza testowalam 10 dni po stosunku i juz mi wyszly 2 kreseczki :-) teraz mialam nadzieje na testowanie 3 maja ale owulka sie przesunela to i testowanie bedzie pozniej :-)

Do góry