reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Arya cudowna ta Twoja dziewczynka!!:** Gratulacje!Super ze tak szybko do domu wrociliscie:)normalnie szok:)Bardzo sie ciesze:)Niech sie zdrowiutko chowa:**

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A czemu wit c jest niebezpoeczna?
Żurawiny nie powinno łączyć się z acard bo obydwa te leki rozrzedzają krew. Wszystko wiadomo zależy od dawek ale na każdym opakowaniu np żurawiny pisze żeby nie stosować w ciąży wiec napewno tylko do owu brać. Zreszta jakwszystkie suplementy. Do tego właśnie nie mieszać żurawiny i acard. Wit C w wyższych dawkach może przyczynić się do poronień.
To samo z rożnego rodzaju irygacjami mogą one prowadzić np dociąży ektopowej.
Oczywiscie to wszystko trzeba dokładnie doczytać ale ryzyko jest. Tutaj opis niebezpieczeństwa ze str ingender po angielsku. Wiem ze dużo zmodyfikowali na stronce. Tutaj na forum wcześniejsze wpisy mogą niestety być niebezpieczne jeśli chodzi o dawki ale nie pamietam jakie zalecane były bo mam nowy tel i screeny wykasowane.
Link do: The most dangerous things for swaying -updated 6/13 in FAQ Forum

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wit c biore 600- 800 mg wiec to chyba nie jest duzo, kw foliowy 2razy dziennie i magnez max 240 mg i od dzis dorzucilam ten acard po 1 tab.ale cos jest nie tak dalej testu owul negatywne.brak bolu owulacyjnego ktory zawsze jest a dzis to juz 20 dzien cyklu.Juz sama nie wiem moze te witaminy mi poprzesuwaly ta owulacje co myslicie???

Arya gratulacje!! Piękna dziewczynka!!! :)
Ja witaminę C brałam w pierwszej ciąży jak miałam krwotoki z nosa.
Ja po drugim porodzie leżałam ze synkiem tydzień i nabawiłam się zatorowości płucnej, teraz wszystko jest ok na razie.
Strasznie się dzisiaj czuje, rano pobudka przed 5 potem praca potem odebrałam dzieci z przedszkola, po 16 położyliśmy się spać i wstaliśmy po 19 :p
Dzisiaj mam 17 dzień cyklu, a czuję się jak przed @ aż tak dziwnie że dopiero to 17dc. Ehh...

M
Airfix zgadam się właśnie z tobą! Ja dużo czytałam o tych suplementach i tak naprawdę żurawina czy wit C są niebezpieczne. Z wit b6 tez powinno się stopniowo odstawiać. Na innych str zalecają wogole po owu odstawić suplementy i nie brać. Także każdy musi poczytać a najlepiej spytać lekarza.
Monia kurczę nie trać nadzieji może akurat. My w sumie z co 4 dzień nici. Bo coś wypadło, a tu kłótnia a tu impreza. Wiec staranka mieliśmy w 6,12 i 18 a w 19 owu. Także sama wątpię żeby z tego coś wyszło Tymabrdziej ze śluzu naprawdę brak było.
Andzelisia lepiej może poczytaj o acardzie jak masz naczynka albo bierz pare razy w tyg.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mysle ze z 18 dnia moglo cos zaskoczyc :-) kiedy ja sie doczekam tej owulacji :-)

Żurawiny nie powinno łączyć się z acard bo obydwa te leki rozrzedzają krew. Wszystko wiadomo zależy od dawek ale na każdym opakowaniu np żurawiny pisze żeby nie stosować w ciąży wiec napewno tylko do owu brać. Zreszta jakwszystkie suplementy. Do tego właśnie nie mieszać żurawiny i acard. Wit C w wyższych dawkach może przyczynić się do poronień.
To samo z rożnego rodzaju irygacjami mogą one prowadzić np dociąży ektopowej.
Oczywiscie to wszystko trzeba dokładnie doczytać ale ryzyko jest. Tutaj opis niebezpieczeństwa ze str ingender po angielsku. Wiem ze dużo zmodyfikowali na stronce. Tutaj na forum wcześniejsze wpisy mogą niestety być niebezpieczne jeśli chodzi o dawki ale nie pamietam jakie zalecane były bo mam nowy tel i screeny wykasowane.
Link do: The most dangerous things for swaying -updated 6/13 in FAQ Forum

Na tej stronie pisza o naprawde duzych dawkach moje az takie nie sa :-)

Andzelisia No teraz zalecają 500 mg a wiem ze ja osobiście kupiłam w zeszłym roku 1000 mg i tak tez brałam bo pewnie tak gdzieś wyczytałam. Lepiej poprostu nie przesadzić. Niby każdy myśli ze to tylko witaminy czy zioła a trzeba być świadomym tego wszystkiego.
Skoro zażywasz mniej niż tysiąc to powinno być wporzadku. Dokładnie padan nad powiązaniem poronień z przyjmowaniem witamin czy ziół tak naprawdę nie ma. Ale z tej str co robią te plany "planowania płci" zauważono ze może to być niebezpieczne. Wiesz jak to jest. Czasem myślimy żeby mocno się zakwasić ze to witaminki itd. I bierzemy większe dawki.
Może zaskoczy z tego jednego dnia przed ale to wole się nie nastawiać. Z tego co czytałam to wszystkie suplemetty powinno się brać od @ do 14 dc żeby właśnie owulacja przyszła. Tak samo miałam przy vitex- jak brałam cały miesiąc to chyba nie dostałam przy następnym cyklu brałam właśnie 2 tyg i 2 tyg przerwy. Może lepiej nie bierz i wtedy przyjdzie owulacja.

reklama
Andzelisia No teraz zalecają 500 mg a wiem ze ja osobiście kupiłam w zeszłym roku 1000 mg i tak tez brałam bo pewnie tak gdzieś wyczytałam. Lepiej poprostu nie przesadzić. Niby każdy myśli ze to tylko witaminy czy zioła a trzeba być świadomym tego wszystkiego.
Skoro zażywasz mniej niż tysiąc to powinno być wporzadku. Dokładnie padan nad powiązaniem poronień z przyjmowaniem witamin czy ziół tak naprawdę nie ma. Ale z tej str co robią te plany "planowania płci" zauważono ze może to być niebezpieczne. Wiesz jak to jest. Czasem myślimy żeby mocno się zakwasić ze to witaminki itd. I bierzemy większe dawki.
Może zaskoczy z tego jednego dnia przed ale to wole się nie nastawiać. Z tego co czytałam to wszystkie suplemetty powinno się brać od @ do 14 dc żeby właśnie owulacja przyszła. Tak samo miałam przy vitex- jak brałam cały miesiąc to chyba nie dostałam przy następnym cyklu brałam właśnie 2 tyg i 2 tyg przerwy. Może lepiej nie bierz i wtedy przyjdzie owulacja.

Imama pewnie zrobię jak mowisz dzis juz nic nie biore.ale powiem wam ze nawet do glowy nie przyszloby mi ze to moze byc od witamin...

Do góry