reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
No negatyw niestety ale to jutro już pozytyw może być [emoji6] brać nie powinno zaszkodzić. Czytałam o nim ze bezpieczny także tez dlatego kupiłam. Ale rozrzedza krew wiec trzeba uważać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na Acard trzeba uważać niestety jeśli nie ma się wskazań do stosowania bądź jak ja - zaburzenia krzepnięcia. Bezpieczniej byłoby go brać co 2-3dni. I nie stosować dawki codziennie w czasie @,żeby nie dostać krwotoku. Od końca @ bym brała co 2dni,przed owulacja ze 2-3dni przed - codziennie,a po owulacji już co 3dni. Lekarz uczulal też na fakt - ze jeśli bierzemy Acard przed zajściem w ciążę to powinno się go stosować potem do 12tyg gdyż nagle odstawienie może skończyć się poronieniem-oczywiście nie u każdego. Ja się bałam okropnie bo mi Acardu brać nie wolno A musiałam przez te parę dni, a potem się okazało ze jest ciąża. Na szczescie mała została z nami:)

My dziś z biegunka u młodej walczymy :/ idę zaraz do pediatry, nie chce iść na szpital z nią.

Hej dziewczyny
Arya gratulacje córeczki :) Wcale nie taka mała, spora dziewczynka

Imama jak Twoje starania zgodnie z planem co 4 dni?

U mnie dziś 13 dni po staraniach/33 dzień cyklu. Za dwa dni max powinna być @. Wczoraj zrobiłam test nie wiem czemu tak wcześnie, ale nie mogłam powstrzymać i negatyw niestety:(. Raczej nic z tego nie będzie, ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo taka jak Kitqa pisze jej wyszedł dopiero w 50dc.
Ale sumie się nie łudzę bo mieliśmy starania tylko raz dokładnie w owulację - potwierdził mi ją baby comp i ovufriend też pokazuje ten sam dzień, ale test wczoraj bialutki.

Andzelisia i reszta straczek powodzenia!

Airfix zgadam się właśnie z tobą! Ja dużo czytałam o tych suplementach i tak naprawdę żurawina czy wit C są niebezpieczne. Z wit b6 tez powinno się stopniowo odstawiać. Na innych str zalecają wogole po owu odstawić suplementy i nie brać. Także każdy musi poczytać a najlepiej spytać lekarza.
Monia kurczę nie trać nadzieji może akurat. My w sumie z co 4 dzień nici. Bo coś wypadło, a tu kłótnia a tu impreza. Wiec staranka mieliśmy w 6,12 i 18 a w 19 owu. Także sama wątpię żeby z tego coś wyszło Tymabrdziej ze śluzu naprawdę brak było.
Andzelisia lepiej może poczytaj o acardzie jak masz naczynka albo bierz pare razy w tyg.

Airfix zgadam się właśnie z tobą! Ja dużo czytałam o tych suplementach i tak naprawdę żurawina czy wit C są niebezpieczne. Z wit b6 tez powinno się stopniowo odstawiać. Na innych str zalecają wogole po owu odstawić suplementy i nie brać. Także każdy musi poczytać a najlepiej spytać lekarza.
Monia kurczę nie trać nadzieji może akurat. My w sumie z co 4 dzień nici. Bo coś wypadło, a tu kłótnia a tu impreza. Wiec staranka mieliśmy w 6,12 i 18 a w 19 owu. Także sama wątpię żeby z tego coś wyszło Tymabrdziej ze śluzu naprawdę brak było.
Andzelisia lepiej może poczytaj o acardzie jak masz naczynka albo bierz pare razy w tyg.

A czemu wit c jest niebezpieczna

Andzelisia wiadomo zależy od dawki. Chodzi mi o duże dawki. Ile mg bierzesz na dzień?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Żurawiny nie powinno łączyć się z acard bo obydwa te leki rozrzedzają krew. Wszystko wiadomo zależy od dawek ale na każdym opakowaniu np żurawiny pisze żeby nie stosować w ciąży wiec napewno tylko do owu brać. Zreszta jakwszystkie suplementy. Do tego właśnie nie mieszać żurawiny i acard. Wit C w wyższych dawkach może przyczynić się do poronień.
To samo z rożnego rodzaju irygacjami mogą one prowadzić np dociąży ektopowej.
Oczywiscie to wszystko trzeba dokładnie doczytać ale ryzyko jest. Tutaj opis niebezpieczeństwa ze str ingender po angielsku. Wiem ze dużo zmodyfikowali na stronce. Tutaj na forum wcześniejsze wpisy mogą niestety być niebezpieczne jeśli chodzi o dawki ale nie pamietam jakie zalecane były bo mam nowy tel i screeny wykasowane.
Link do: The most dangerous things for swaying -updated 6/13 in FAQ Forum

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry