reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@kitqa gratuluje!:)
@Imama kojarzę ze twoj mąz ma dobre nasionka ;P bo pisałas mi jak tu do was zawitałam pierwszy raz z pytaniem czy mozliwe jest zaplodnienie na 3 dni przed owul ze " mozliwe, bo masz syna z 4 dni przed owulacji.." chyba ze pomyliłam osoby :p
@Arya ale cie mecza tam, a ja juz myslalam jak zobaczylam twoj wpis ze juz tulisz swoja maleńka, zycze jutro no dzis juz, duzo siły kochana i szybkiego porodu.

reklama
Arya kciuki zaciśnięte!
Kitqa to kciuki za synka. Super ze tk szybko się udało tylko pozazdrościć.
Ana No udało nam się 4 dni przed właśnie. Ale teraz bierze ta lukrecję itd to osłabia napewno ale w sumie libido to mu napewno nie osłabiło wiec wątpię ze to wogole działa, naprawdę. Ale spróbować idzie
A ja dzisiaj owulacja. Tak kiepsko się czuje. Chyba nigdy takich mocnych boli owulacyjnych nie miałam. Już No spe zjadłam i paracetamol bo głowa mi pęka a na komunie idziemy. Nie wiem jak się ruszę z łóżka. Do tego aż mnie mdli!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ana. Dziekuje :)

Imama. Połowa sukcesu jest. Mam nadzieje że ból głowy i ogólne złe samopoczucie minie szybko u bedziesz dobrze bawić sie na komunii.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Ja mam wywoływany ale siłami natury. Tutaj jest trochę inaczej niż w pl. W pl dostaje się kroplowke z oxy i rura. Tutaj się pieszcza. Cały dzień stracony. Dostałam tampon z hormonem, który w 90% jest nieskuteczny ale taka ich polityka. Ma być pomału, bo może zadziała. No więc nie zadziałał. Miałam przez ok 2-3h skurcze, nawet dość mocne i częste i wszystko przeszło. Ból z kręgosłupa mam okropny Lecz oprócz tego że boli jak diabli to nie daje postępu. Muszą być skurcze z brzucha. A te są ale słabe i nieregularne . Czyli umrę na krzyż ale bez rozwarcia [emoji51]. Dopiero jutro dostanę kroplowke z oxy.
Dziękuję kochane za kciuki [emoji5]️

thgf3e3kjpl39djw.png
To trzymaj się :-) kciukasy za Was

xnw40tc7sy506vxn.png

Arya powodzenia i czekam na info.

Kitqa gratulacje.

Antonia gdzie robisz genetyczne? U swojego czy idziesz do szpitala do Hoppe? Ja w czwartek ide na polowkowe do Hoppe. Na genetycznym bylam u szwałkiewicz i bylam zawiedziona bo babka miala zly dzien.

Arya powodzenia i czekam na info.

Kitqa gratulacje.

Antonia gdzie robisz genetyczne? U swojego czy idziesz do szpitala do Hoppe? Ja w czwartek ide na polowkowe do Hoppe. Na genetycznym bylam u szwałkiewicz i bylam zawiedziona bo babka miala zly dzien.

No właśnie idę do szwalkiewicz bo mi ten mój polecił a ja nie bardzo się znam. A co masz na myśli zly dzień? Kurde płace 300 zl za badanie oczekuje ful wypas, najwyzej jej wygarne. Co było nie tak?

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonia nastraszyla nas strasznie ze dziecko moze miec zd bo przeziernosc karkowa wyszla wieksza , nic nie tlumaczyla podczas badania, nie opowiadala o co z tym prawdopodobienstwem chodzi, ja to jeszcze cokolwiek kumalam ale moj m sie wkurzyl strasznie. Nie zaproponowala nagrania cd z usg chociaz normalnie dodatkowo mozna. Poszlam do niej bo kolezanka mowila ze ona mila itd bo hoppe podobno gburowaty podobno ale teraz ide do niego. Ona tak zakrecila z tym prawdopodobienstwem wad u dziecka , ze napewno bede musiala miec amniopunkcje itd a wyszlo ze jak wyniki przyszly do domu ze z usg mialam mialam male prawdopodobiensto wystapienia takich wad.

Antonia nastraszyla nas strasznie ze dziecko moze miec zd bo przeziernosc karkowa wyszla wieksza , nic nie tlumaczyla podczas badania, nie opowiadala o co z tym prawdopodobienstwem chodzi, ja to jeszcze cokolwiek kumalam ale moj m sie wkurzyl strasznie. Nie zaproponowala nagrania cd z usg chociaz normalnie dodatkowo mozna. Poszlam do niej bo kolezanka mowila ze ona mila itd bo hoppe podobno gburowaty podobno ale teraz ide do niego. Ona tak zakrecila z tym prawdopodobienstwem wad u dziecka , ze napewno bede musiala miec amniopunkcje itd a wyszlo ze jak wyniki przyszly do domu ze z usg mialam mialam male prawdopodobiensto wystapienia takich wad.

Kurde, a też placilas jej za badanie? Ja mam mieć jeszcze pobierana krew + usg i za to 300zł. A jak ona z płcią? Rozpoznaje w takim wczesnym etapie?

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Antonia tak 300 zl razem z krwia. 350 jak z plyta. Ale ona nawet nie zapytala czy chce, a ja w takim szoku bylam ze zapomnialam powiedziec zeby nagrala. Co do plci to u mnie nawet nie spojrzala. Ale byla dziewczyna przedemna i jej powiedziala ze chyba dziewczynka. Moj lekarz i duzo babek mowi ze od plci jest Hoppe i jak maluch sie dobrze ulozy to na tym etapie potrafi bezblednie podac plec. Podobno spec w tym temacie. Ale narzekają ze gbur potrafi byc. Bliska znajoma byla u niego w 12 tc i podobno byl mily i podal plec bezblednie.

Do góry