reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

W sumie w poprzednim cyklu miałam owu w 19 dniu wiec wychodzi ze teraz może być tak samo. Teraz mam dylemat czy poprawiać jutro! Dzisiaj mieliśmy w sumie przytulanka o 2 rano po imprezce.
Głupie pytanie ale muszę zapytać hehe czy po stosunku lezalyscie czy odrazu to "wyrzucaliście"? Bo pamietam jak z synem to zawsze pozbywałam się w sumie szybko nasienia a w dniu którym się wkoncu udało to poczekałam z 15 min.
A śluzu mam kompletnie brak. Wiec pewnie nici z tego i tak. Ale pH 5

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama ja na Twoim miejscu bym poprawila jeszcze dzis i jutro jezeli dacie rade.
Zalkecenia sa zeby lezec po stosunku okolo 15-20 min zeby jak najwiecej nasienia pezeszlo dalej a nie wyleciaslo zaraz po wstaniu. Dziewczyny z tylozgieciem macicy powinny po staraniach podlozyc poduszke pod biodra :)

Mazjajka jak ten czas leci.. Piwiem Wam, ze ja po urodzeniu malej pomimo wielkiej radosci, ze jest juz z nami na swiecie bardzo tesknilam za brzuchem, za ta bliskoscia z dzieckiem i to dosc dlugo ;)
Co do samopoczucia w ciazy ja przy corci nie miakam zadnych mdlosci czy innych objawow- czulam sie wspaniale! Tego tez Wam zycze :)

Jak tak mysle o staraniach na okreslona polec to wnioskuje, ze chyba liczy sie najbardziej nie dzien wspolzycia ale czestotluwosc. Z corcia bylo codziennie wiec teraz sprobuje w odstepie przynajmniej 3-4 dniowym. Zobaczymy czy teoria sie sprawdzi ;)

@ana. mi od czasu rozpoczęcia starań okresy skróciły mi się z 7 do 4-5 dni. Nie wiem dlaczego tak jest, może to wpływ wiesiołka? Jak myślicie?

Ostatnia edycja:
@Mikallo pytalas o szyjke, ja badam drugi yy trzeci juz cykl i to zalezy kiedy badasz, bo inne ma polozenie rano, a inne wieczorem i czy masz pecherz pelny to tez zmienia polozenie, ale to sama zauwazylam.
Badaj codziennie o tej samej porze to bedzie ok, i powinna byc uniesiona w dniach owul oraz miekka i otwarta. obniza sie zaraz po owul
Ja z synem staranka dwa razy w przed dzien owul i w dzien owul ,a wczesniej post :/ tygodniowy ponad.
@Imama ja bym podzialala jeszcze dzis wieczorem.

Imama ja na Twoim miejscu bym poprawila jeszcze dzis i jutro jezeli dacie rade.
Zalkecenia sa zeby lezec po stosunku okolo 15-20 min zeby jak najwiecej nasienia pezeszlo dalej a nie wyleciaslo zaraz po wstaniu. Dziewczyny z tylozgieciem macicy powinny po staraniach podlozyc poduszke pod biodra :)

Mazjajka jak ten czas leci.. Piwiem Wam, ze ja po urodzeniu malej pomimo wielkiej radosci, ze jest juz z nami na swiecie bardzo tesknilam za brzuchem, za ta bliskoscia z dzieckiem i to dosc dlugo ;)
Co do samopoczucia w ciazy ja przy corci nie miakam zadnych mdlosci czy innych objawow- czulam sie wspaniale! Tego tez Wam zycze :)

Jak tak mysle o staraniach na okreslona polec to wnioskuje, ze chyba liczy sie najbardziej nie dzien wspolzycia ale czestotluwosc. Z corcia bylo codziennie wiec teraz sprobuje w odstepie przynajmniej 3-4 dniowym. Zobaczymy czy teoria sie sprawdzi ;)
Nawet nie wiesz jak chcialabym zeby u nas z codziennych staran wyszla coreczka :-)

Dziewczyny jednak te tanie testy działają! Hehe wychodzi ze owu będzie w najbliższym czasie.
366008426e79bf761ef7a6240eb83fe0.jpg
f1eaab74dc62ceedd8f47e7e13c9d4b3.jpg
4db0bda78dfda1873dfc78c7bc1fb3af.jpg

Tylko ten wykres dziwny. Myślałam ze owu była wczoraj skoro troszkę temp wzrosła ale wychodzi ze chyba będzie dopiero.

Ja dzis dodatkowo kupilam testy owu w rossmanie ciekawe czy w tym samym czasie pokaza owulacje co te z allegro.

@Mikallo pytalas o szyjke, ja badam drugi yy trzeci juz cykl i to zalezy kiedy badasz, bo inne ma polozenie rano, a inne wieczorem i czy masz pecherz pelny to tez zmienia polozenie, ale to sama zauwazylam.
Badaj codziennie o tej samej porze to bedzie ok, i powinna byc uniesiona w dniach owul oraz miekka i otwarta. obniza sie zaraz po owul
Ja z synem staranka dwa razy w przed dzien owul i w dzien owul ,a wczesniej post :/ tygodniowy ponad.
@Imama ja bym podzialala jeszcze dzis wieczorem.
Ja tez probuje z bad szyjki ale kiepsko mi to idzie he he

W sumie w poprzednim cyklu miałam owu w 19 dniu wiec wychodzi ze teraz może być tak samo. Teraz mam dylemat czy poprawiać jutro! Dzisiaj mieliśmy w sumie przytulanka o 2 rano po imprezce.
Głupie pytanie ale muszę zapytać hehe czy po stosunku lezalyscie czy odrazu to "wyrzucaliście"? Bo pamietam jak z synem to zawsze pozbywałam się w sumie szybko nasienia a w dniu którym się wkoncu udało to poczekałam z 15 min.
A śluzu mam kompletnie brak. Wiec pewnie nici z tego i tak. Ale pH 5

Ja poki co nie leze z nogami w gorze :-) ze sluzem tez kiepsko u mnie a owulacja jutro lub w poniedzialek.a u mnie ph w granicach 5- 5,5 i jakos nie moge zbic ponizej 5....

reklama
Andzelisia No niby piszą na dziewczynkę żeby nie leżeć aż tak długo. Niby 5 min i później pod prysznic "wyrzucić" wszystko. Ale ja właśnie prawie odrazu wstałam itd. Ale z drugiej str mój mąż podejzewam ze ma i tak mocne nasienie także chyba zakończę staranka. Ewentualnie za 4 dni jakby czasem owu się przesunęła bo to nigdy nie wiadomo.
Teraz robiłam z tych różowych i znów zielonych i nadal mocna kreska. Ciekawe kiedy zbladnie.
Ja to się boje więcej niż raz w płodne bo naprawdę na stronkach piszą i dużo się udaje właśnie z jednym stosunkiem w płodne. Także narazie się tego trzymam. Ale to tez myśle ze jednak w tym cyklu noe wyjdzie

Do góry