reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

W sumie w poprzednim cyklu miałam owu w 19 dniu wiec wychodzi ze teraz może być tak samo. Teraz mam dylemat czy poprawiać jutro! Dzisiaj mieliśmy w sumie przytulanka o 2 rano po imprezce.
Głupie pytanie ale muszę zapytać hehe czy po stosunku lezalyscie czy odrazu to "wyrzucaliście"? Bo pamietam jak z synem to zawsze pozbywałam się w sumie szybko nasienia a w dniu którym się wkoncu udało to poczekałam z 15 min.
A śluzu mam kompletnie brak. Wiec pewnie nici z tego i tak. Ale pH 5

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama ja na Twoim miejscu bym poprawila jeszcze dzis i jutro jezeli dacie rade.
Zalkecenia sa zeby lezec po stosunku okolo 15-20 min zeby jak najwiecej nasienia pezeszlo dalej a nie wyleciaslo zaraz po wstaniu. Dziewczyny z tylozgieciem macicy powinny po staraniach podlozyc poduszke pod biodra :)

Mazjajka jak ten czas leci.. Piwiem Wam, ze ja po urodzeniu malej pomimo wielkiej radosci, ze jest juz z nami na swiecie bardzo tesknilam za brzuchem, za ta bliskoscia z dzieckiem i to dosc dlugo ;)
Co do samopoczucia w ciazy ja przy corci nie miakam zadnych mdlosci czy innych objawow- czulam sie wspaniale! Tego tez Wam zycze :)

Jak tak mysle o staraniach na okreslona polec to wnioskuje, ze chyba liczy sie najbardziej nie dzien wspolzycia ale czestotluwosc. Z corcia bylo codziennie wiec teraz sprobuje w odstepie przynajmniej 3-4 dniowym. Zobaczymy czy teoria sie sprawdzi ;)

@ana. mi od czasu rozpoczęcia starań okresy skróciły mi się z 7 do 4-5 dni. Nie wiem dlaczego tak jest, może to wpływ wiesiołka? Jak myślicie?

Ostatnia edycja:
@Mikallo pytalas o szyjke, ja badam drugi yy trzeci juz cykl i to zalezy kiedy badasz, bo inne ma polozenie rano, a inne wieczorem i czy masz pecherz pelny to tez zmienia polozenie, ale to sama zauwazylam.
Badaj codziennie o tej samej porze to bedzie ok, i powinna byc uniesiona w dniach owul oraz miekka i otwarta. obniza sie zaraz po owul
Ja z synem staranka dwa razy w przed dzien owul i w dzien owul ,a wczesniej post :/ tygodniowy ponad.
@Imama ja bym podzialala jeszcze dzis wieczorem.

Imama ja na Twoim miejscu bym poprawila jeszcze dzis i jutro jezeli dacie rade.
Zalkecenia sa zeby lezec po stosunku okolo 15-20 min zeby jak najwiecej nasienia pezeszlo dalej a nie wyleciaslo zaraz po wstaniu. Dziewczyny z tylozgieciem macicy powinny po staraniach podlozyc poduszke pod biodra :)

Mazjajka jak ten czas leci.. Piwiem Wam, ze ja po urodzeniu malej pomimo wielkiej radosci, ze jest juz z nami na swiecie bardzo tesknilam za brzuchem, za ta bliskoscia z dzieckiem i to dosc dlugo ;)
Co do samopoczucia w ciazy ja przy corci nie miakam zadnych mdlosci czy innych objawow- czulam sie wspaniale! Tego tez Wam zycze :)

Jak tak mysle o staraniach na okreslona polec to wnioskuje, ze chyba liczy sie najbardziej nie dzien wspolzycia ale czestotluwosc. Z corcia bylo codziennie wiec teraz sprobuje w odstepie przynajmniej 3-4 dniowym. Zobaczymy czy teoria sie sprawdzi ;)
Nawet nie wiesz jak chcialabym zeby u nas z codziennych staran wyszla coreczka :-)

Dziewczyny jednak te tanie testy działają! Hehe wychodzi ze owu będzie w najbliższym czasie.
366008426e79bf761ef7a6240eb83fe0.jpg
f1eaab74dc62ceedd8f47e7e13c9d4b3.jpg
4db0bda78dfda1873dfc78c7bc1fb3af.jpg

Tylko ten wykres dziwny. Myślałam ze owu była wczoraj skoro troszkę temp wzrosła ale wychodzi ze chyba będzie dopiero.

Ja dzis dodatkowo kupilam testy owu w rossmanie ciekawe czy w tym samym czasie pokaza owulacje co te z allegro.

@Mikallo pytalas o szyjke, ja badam drugi yy trzeci juz cykl i to zalezy kiedy badasz, bo inne ma polozenie rano, a inne wieczorem i czy masz pecherz pelny to tez zmienia polozenie, ale to sama zauwazylam.
Badaj codziennie o tej samej porze to bedzie ok, i powinna byc uniesiona w dniach owul oraz miekka i otwarta. obniza sie zaraz po owul
Ja z synem staranka dwa razy w przed dzien owul i w dzien owul ,a wczesniej post :/ tygodniowy ponad.
@Imama ja bym podzialala jeszcze dzis wieczorem.
Ja tez probuje z bad szyjki ale kiepsko mi to idzie he he

W sumie w poprzednim cyklu miałam owu w 19 dniu wiec wychodzi ze teraz może być tak samo. Teraz mam dylemat czy poprawiać jutro! Dzisiaj mieliśmy w sumie przytulanka o 2 rano po imprezce.
Głupie pytanie ale muszę zapytać hehe czy po stosunku lezalyscie czy odrazu to "wyrzucaliście"? Bo pamietam jak z synem to zawsze pozbywałam się w sumie szybko nasienia a w dniu którym się wkoncu udało to poczekałam z 15 min.
A śluzu mam kompletnie brak. Wiec pewnie nici z tego i tak. Ale pH 5

Ja poki co nie leze z nogami w gorze :-) ze sluzem tez kiepsko u mnie a owulacja jutro lub w poniedzialek.a u mnie ph w granicach 5- 5,5 i jakos nie moge zbic ponizej 5....

reklama
Andzelisia No niby piszą na dziewczynkę żeby nie leżeć aż tak długo. Niby 5 min i później pod prysznic "wyrzucić" wszystko. Ale ja właśnie prawie odrazu wstałam itd. Ale z drugiej str mój mąż podejzewam ze ma i tak mocne nasienie także chyba zakończę staranka. Ewentualnie za 4 dni jakby czasem owu się przesunęła bo to nigdy nie wiadomo.
Teraz robiłam z tych różowych i znów zielonych i nadal mocna kreska. Ciekawe kiedy zbladnie.
Ja to się boje więcej niż raz w płodne bo naprawdę na stronkach piszą i dużo się udaje właśnie z jednym stosunkiem w płodne. Także narazie się tego trzymam. Ale to tez myśle ze jednak w tym cyklu noe wyjdzie

Do góry