reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo :* wszystkie trzymamy kciuki masz dupka wiec progesteron masz zabezpieczony a ciaza doskonale wiesz ze jest mlodsza wiec za ttdzien juz na pewno bedzie zarodeczek sliczny:-)

Elena to fajnie ze macie dobre warunki moja siostra musiala dojezdzac bo dzieci spaly w 1 sali razem z 2 pielegniarkami.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo jeszcze wszystko się ułoży. To wczesna ciąża. Najważniejsze, że już byłaś u lekarza, teraz wystarczy troszkę poczekać.

Elena oby córcia szybko wydobrzala i żebyście mogły wrócić do domku. Fajnie, że macie dobre warunki.

Mam dylemat z tym jakie rzeczy wziąć do szpitala dla noworodków letnich. Na krótki, długi rękaw ? Rożek, kocyki ? Jak ubierać na dwór ? Może ktoś już ma doświadczenie.

Polcia moja sie urodzi w czerwcu i stawiam na kocyki i otulacze bambusowe bo one sa takie fajne oddychajace.Rozek moze na sam poczatek ale nie wiem.Co do ubierania na poczatek bede ubierac troszke cieplej bo wiadomo dziecko z brzucha wychodzi a potem juz normalnie .Ale ja jestem wielkim przeciwnikiem przegrzewazania Przyklad z wczoraj moj Jas latal w krotkim rekawku , czapka z daszkiem a dzieci sasiadow w bluzie czapce i chuscie pod szyja a temp powyzej 20stopni i slonce...ja w jeansach sie spocilam...

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Millo widzę ze z Gliwic jesteś ja z Żor wiec w sumie te same rejony będzie dobrze ale wiadomo człowiek się przejmuje. Ja to wogole z małymi problemami nie umie spać i rozmyślam. Jak syn miał problem z zębami bo mu złe poplombowali i musiał mieć korony to ja dosłownie dwa miesiące przepłakałam bo nie wiedziałam co robić. To samo mam teraz ze szczepieniami! Normalnie niby nie chce i nie szczepie ale w sercu ciagle ze może jednak......
Polcia ja rodziłam w czerwcu i w sumie miałam body z długim rękawem dla małego i właśnie kocyk pieluszkę i taki otulacz i w nocy to naprawdę on w tym spał bo w domu zimniej w nocy jednak było. Ale tu taka angielska pogoda.
Mikallo a co ze staraniami? Działacie czy odpuszczasz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ja taka zabiegana ze niestety nie mam czasu nadrabiać ale coś tam podczytałam
.
Antonia gratuluję ciąży kochana trzymam kciuki za córkę ;), ale zwłaszcza za zdrowego bąbla.

Millo - wielkie gratulacje kciuki trzymam będzie dobrze !

Elena - urodziłas hihi, ostatnio jak byłam to jeszcze w dwu paku byłaś :) ,

My tu mamy dalej zapierdziel mamy ze od rana do wieczora bo i jeszcze się przeprowadzamy i babka nas uderzyła autem jak staliśmy na światłach , po prostu wszytsko na raz , malutki trochę lepiej mniej ryczy ;) , już ma 9 tyg. W przyszłym tyg lecimy do polski , może trochę odpoczne chociaż na to nie liczę bo lecę sama z dzieciakami ;) haha,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mam dylemat z tym jakie rzeczy wziąć do szpitala dla noworodków letnich. Na krótki, długi rękaw ? Rożek, kocyki ? Jak ubierać na dwór ? Może ktoś już ma doświadczenie.

Ja rodzilam w lipcu i na dworze bylo 35 stopni. W szpitalu mala lezala w pampersie i body na dlugi a do domu zabralam ja w cieniutkim pajacyku na dlugi rekaw i bez czapki tylko przykrylam uszki na droge do auta pieluszka tetrowa. Ja na Twoim miejscu zabrala bym jak najmniej a zostawila w domu przygotowane ubranka na rozne pogody i osoba, ktora bedzie Was odbierac zawsze moze zabrac cos co bedzie posowac. Pogody sie nie przewidzisz. Trzeba pamietac, ze foteliki samochodowe tez dosc mocno grzeja plecki dziecka.
Mi wystarczyla jedna koszula nocna ( bo dawali na zmiane), szlafrok, klapki, artykuly higieniczne, chusteczki mokre dla dzidzi i laktator z butelka, woda mineralna. Reszte zapewnial szpital. Rzeczy na wyjsie w dniu wypisu przywiozl nam maż:-)

@Imama podzialalismy rano i jak nam sie zachce to poprawimy w poludnie ale przestalam sie spinac. Juz spisalam cykl na straty bo wszystko nie tak jest, wiec bedzie co ma byc ;)

Miciurka daj znac jak udalo ci sie ogarnac lot samej z dzieciakami. Mnie bedzie to czekalo jak mlody sie urodzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Millo wszystko bedzie dobrze, a sny to normalne martwisz sie to oczywiste juz sie nie stresuj i ciesz ciaza niech nic nie zakłoca juz spokoju.:)
@Mikallo wiec pewnie dzis owulacja.
A mi sie przesunela owulacja chyba o dzien, dopiero dzis zaczely wychodzic w miare testy, ale nadal brakuje do pozytywego troszke, zrobie jeszcze po poludniu raz, bo maz nalega na przytulanko, a nam wychodzi codziennie i juz sie boje,a mialam sie nie spinać, ze jak bedzie naprawde trzeba jutro to znow maz nie podoła i bedzie klapa. a pisalyscie ze niby codzienny osłabia plemniczki i tez nie wiem czy ulec mezowi czy wstrzymac sie dzien, z drugiej strony wstrzymywanie tez nie dobrze i badz tu mądry.. ehhh

Millo kochana napewno wszystko bedzie dobrze. Beta pieknie rosnie, dupka dostalas i juz teraz musi byc juz tylko do przodu [emoji182]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@ana. Licze na to ze dzis jest owulacja bo wczoraj testy prawie pozytywne a wieczorem i w nocy bol podbrzusza jak szybko siadalam na krzeslo czyli typowo owulacyjny. Nie pamietam czy planujesz chlopca czy dziewczynke, jezeli chlopca to ja bym sie wstrzymala do pozytywnego testu jak dziewczynke to mozesz ulec ;) W tych wszystkich staraniach zapominamy o najwazniejszym- radosci z przytulanek i bliskosci z kochana osoba. Ja dzis wyluzowalam i stwierdzilam, ze bedzie co ma byc i absolutnie nie zmuszalam sie do seksu. Jak bede miala byc w ciazy to bede :-) Mam nadzieje ze testy zaraz wyjda Ci pozytywne i problem sam sie rozwiaze ;)

Do góry