reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja wam powiem ze bardzo chcialam babeczke ale jak lekarz mi powiedzial ze facet to bardzo sie ucieszylam. A zebyscie widzialy radosc mojego syna ze bedzie mial brata. Juz dawno takiego usmiechu i rozpromienienia na jego buzi niewidzialam.
Antonia jezeli bedziesz miala ochote na herbate, kawke lub pogadac to pisz.[emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Imama ja chciałabym utrafic w czas najlepszy na splodzenie chłopca. Abstynencja niby na dziewczynkę a mi z częstych starań córka wyskoczyła, więc pomyślałam, że zrobię odwrotnie :) Dziś testy owulacyjne już coraz ciemniejsze ale jeszcze nie pozytywne, Mysle, ze jutro lub w sobote bedzie owu bo cykle mam 27 dniowe, także abstynencji będzie tylko 4-5dni ;) Myslicie, że za dużo? Bardzo bym chciała synka by była parka ale jak nie wyjdzie to też się świat nie zawali, będzie druga piękna księżniczka :)

Ja wam powiem ze bardzo chcialam babeczke ale jak lekarz mi powiedzial ze facet to bardzo sie ucieszylam. A zebyscie widzialy radosc mojego syna ze bedzie mial brata. Juz dawno takiego usmiechu i rozpromienienia na jego buzi niewidzialam.
Antonia jezeli bedziesz miala ochote na herbate, kawke lub pogadac to pisz.[emoji8]

Dziękuję [emoji7] muszę się lepiej poczuć bo tragedia ugh... :( a daleko masz do Olsztyna? Z której strony jesteś? Od szczytna,olsztynka,ostrody,dobrego m czy barczewa? :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

No Mikallo abstynencja wybija plemniki wiec dla chłopca nie polecana. Nie ryzykowalabym na twoim miejscu jak chcesz spróbować coś pokombinować to co drugi dzień. Wtedy najbardziej świeże plemniki bo codzienny właśnie tez mocno osłabia. Dlatego może udało wam się córkę.
najlepsze to co drugi dzień i tak bym na twoim miejscu zaczęła działać. Ale to już bo jak zaraz owu to żeby były świeżutkie. I zreszta co drugi dzień to nawet lekarze polecają. Bo abstynencja to dla starszych facetów pow 35 absolutnie nie polecana gdyż czytałam może uszkodzić plemniki niestety. A codzienny tez nie jest naprawdę dobry. Tak ogólnie już pomijając kwestie planowania.

Mikallo wiesz ja tylko radzę. Co wiem i wyczytałam. Zreszta sama mam dwóch synów i obok samych synków to dużo wypytywałam itd. I naprawdę abstynencji to kompletnie przy chłopcu bym nie stosowała. Codziennego tak samo. Wiadomo zrobisz co uważasz ale warto chociaż żeby wiesz wyładować "amunicję" przed owu i wtedy swiezaki na owulacje zostawić [emoji6]

Wieczorkiem odniosę się do wcześniejszych wypowiedzi a teraz tak na szybko. Wydaje mi się ze mogę teraz mieć dni płodne przynajmniej tak mi wskazuje jednak aplikacja ;) no i mąż namawia by codziennie się strarac bo on bardzo by chciał by się już teraz udało. A ja sama nie wiem... codzienne starania chyba ogólnie były uważane ze.to dziewczynkowe bo jakoś plemników jest osłabiona.

Eh jaka tu strategię wybrać :D Ale widzę że nie tylko ja mam ten problem ;)

No sama dużo myslalam i nawet tu gdzieś te metody opisywałam. Podobno idzie faktycznie osłabić częstym codziennym ale powinno to być 7-10 dni przed płodnym. Ale napewno to jest tak osłabia ze ciężko wogole zajść w ciąże bo tak osłabione są. Każda musi coś dla siebie wybrać. Ale tam dziewczyny odeszły od codziennego częstego bo było bardzooooo duzooo "niepowodzeń". Poprostu jak zwiększyły w tych planach ilość stosunków w płodne to statystyki poleciały w dół i zmniejszyły do 1-2 dziennie i uznały ze abstynencja oraz częsty są poprostu neutralne a nawet poniżej. Nie ma nic pewnego. Są dziewczyny co z 14 dni abstynencji a chłopczyk tak samo jak z sexu dwa razy dziennie i tez chłopczyk. Nie ma reguły.

reklama
Ostatnio waśnie czytałam opis staranek od jeden dziewczyny. I tak wiadomo dieta suplementy itd. Ale jeśli o sex to hardcore. Mąż dwa rży dziennie masturbacja żeby tak osłabić plemniki a w dzień płodnych jeden stosunek i pisała ze praktycznie złapała plemniki bo tak powierzchniowo a mąż już poprostu tak osłabiony. I chłopczyka ma! Także znajdzie się każdy przypadek co niepotwierdza i chyba lepiej dziewczyny nie kombinować. Bo można się starać miesiącami

Do góry