reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana to dobrze ze ogólnie wszystko ok. Nie wiem co Ci doradzić. Ja pewnie bym próbowała i tak w tym cyklu tylko naprawdę na spokojnie bezstresowo właśnie może z 2 razy w owu. I nie testowała przed @. A kiedy będziesz w Polsce? Bo może byś sobie zrobiła badania w PL.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ana ja też bym próbowała już w tym cyklu tylko na spokojnie i tak jak lekarz mówi test w okolicach @ dopiero.
U mnie też chłopcy z codziennych sexów więc teraz zrobię inaczej raz lub dwa razy max blisko owulacji.

Ana ja tez bym dzialala nic nie zaszkodzi.Mi tez ginka mowila ze wady plodu.Z tym ze opier...nie dostalam bo bylam juz po @ .

Ja tez bym chciala 3 najlepiej od razu nastepne ale nie wiem jak to bedzie.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

dzieki tak wlasnie mysle, ze na luzie i nie nastawiac sie na nic w tym cyklu, skoro szykuje sie owul. to co mi szkodzi spróbować, maz najpierw nie chetnie, ale doszlismy do takich samych wnioskow ze probujemy nie robiac sobie wielkich nadziei. Aaa i mam sie nie spinac tak, bo napewno nie zajde hmmm mysle po cichu no wiem o tym, gorzej wyluzować, ale coz tym razem poki co naprawde jestem spokojniejsza niz ostatnio. Wiec dzis spontaniczny szybki numerek :p i na razie basta chyba do owu

@Imama w polsce dopiero w maju bede pod koniec a testowac to ja na pewno nie bede wczesniej. powiedzial mi jeszcze ze dlaczego tak dlugo karmilam? mowie jak dlugo? niecale 14 mcy, a on ze za dlugo, bo do roku powinno sie karmić,bo ani dziecko nie ma korzysci z tego juz pozniej, tylko zeby krzywe, ani matka tez. ze on odradza dluzej jak rok. Dziwne nie spotkałam sie z taka opinią.

Ostatnia edycja:
a moj pierwszy syn z seksow co drugi dzien,a czasem nawet codziennie ,ale to ja mloda bylam 13 lat temu bylo :/ w drugim cyklu sie udalo, a ostani syn dwa lata temu to z abstynencji w dzien @ i seksy potem tylko w dzien owu wieczorem raz i natepnego dnia w obiad powtorka i tez w drugim cyklu sie udało.

@ana. myślę podobnie jak moje poprzedniczki, badania i tak musisz zrobić w następnym cyklu a może uda Ci się zaciążyć bez wspomagania akurat teraz:) Ja też nie zamierzam testować do @ więc będziemy się wspierać :) Jak się uda to będziemy miały Bożonarodzeniowe prezenciki :D

Ostatnia edycja:
Ana ja też bym podjęła próbę taka na spokojnie. [emoji6]

Byłam dziś u położnej. Kazała mi spakować torbę do szpitala. Za tydz w pt mam usg+konstrukcje i według niej po tym w następnym tyg dostanę datę wywołania porodu czyli w 37tc. Trochę kiepsko to wypada bo w tygodniu przed świętami. Chyba porozmawiamy z lekarzem czy można to przełożyć po świętach? Mała jest gotowa do porodu i bardzo nisko. Położna martwi się żebym ją donosiła do wywołania. Każdy dzień ważny [emoji6]. Muszę w weekend ogarnąć torbę do szpitala, bo jeszcze nic nie gotowe.
Wypisala mi plan porodu, jakie chcę znieczulenia i całą resztę. Nie mogę rodzic w wodzie, bo mała trafi do inkubatora. Jestem mega przeziebiona i najpierw to muszę wyzdrowiec.

thgf9n739gb9fobd.png

@Arya to zdrówka kuruj się, 37 to nie jest zle w razie gdyby nie dało sie przetrzymac krolewny dłuzej w brzuszku, jak juz gotowa do porodu kruszynka, może rzeczywiście uda sie przełozyc termin porodu po swietach, trzymam kciuki :*

reklama
@ana. myślę podobnie jak moje poprzedniczki, badania i tak musisz zrobić w następnym cyklu a może uda Ci się zaciążyć bez wspomagania akurat teraz:) Ja też nie zamierzam testować do @ więc będziemy się wspierać :) Jak się uda to będziemy miały Bożonarodzeniowe prezenciki :D
taak i ten sam termin porodu by nam wypadł wg ostatniej @ :D

Do góry