reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kicia nam takze brakuje Twej pozytywnej Energii...zagladaj do nas...starających sie jest jeszcze troche..i wciąz nas przybywa:))))
Sylwia no i ja z Tobą czekam...nie zostawie Cię samej na tym placu boju :)))):-D:-D
Asusu kochana jak dobrze ze sie odezwalas!!!
Odpoczywaj i relaxuj sie...zero stresu...do mety pozostalo Ci juz tak niewiele:)))

reklama
Ja czytalam wiele opinii..

1) "O tym, czy na świat przyjdzie chłopczyk, czy dziewczynka, decydują geny. Jak się okazuje, mężczyźni otrzymują od swoich rodziców w genetycznym spadku płeć własnego dziecka. Wskazuje na to badanie statystyczne danych demograficznych i drzew genealogicznych rodzin z Ameryki Północnej i z Europy. Badacze skupieni wokół Corryego Gellatly z Newcastle University przeanalizowali prawie 1000 różnych drzew genealogicznych oraz dane ponad pół miliona ludzi. Ich badanie dowiodło, że u mężczyzn mających wielu braci prawdopodobieństwo, że spłodzą chłopczyka, znacznie wzrasta. Efekt ten jest odwracalny – w przypadku, gdy mężczyzna ma dużo sióstr, prawdopodobieństwo, że jego partnerka urodzi dziewczynkę, jest większe – lecz działa wyłącznie w odniesieniu do mężczyzn. "
źródło: Chłopczyk czy dziewczynka?
2) "Amerykańscy i brytyjscy naukowcy doszli do wniosku, że ilość pokarmów, które spożywają kobiety w okresie poprzedzającym poczęcie, ma wpływ na płeć dziecka. (...) Okazało się bowiem, że największe prawdopodobieństwo urodzenia dziecka płci męskiej posiadały kobiety spożywające najwięcej kalorii – wyniosło ono 56 procent, podczas gdy prawdopodobieństwo urodzenia chłopca u kobiet, których pokarm był mało energetyczny, wyniosło zaledwie 45 procent."
źródło: Płeć dziecka zależy od tego, co je matka

3) Słyszałam też, że wszystko zalezy od tego w którym dniu cyklu poczete zostalo dziecko..

I komu wierzyć?! :)

Kicia... bo w czerwcu wypada termin w marcu .. a mezus bedzie w domku od marca do wrzesnia:tak: .. dwa razy bylam sama jak chlopcy sie rodzili.. po 1 porodzie wrocil po miesiacu.. po 2 wrocil po 10 dniach:-( i niechce juz za 3 razem przerabiac tego:-:)-( strasznie to przezywalam:-( .. i obiecal mi ze za 3 razem bedzie:tak: smialam sie ze jak po 1 po 1 miesiacu .. po 2 po 10 dniach to po 3 po minucie hihihih:tak:;-)
Ciesze sie ze powoli do nas dolączasz.. Brakowalo nam Ciebie:tak:

Ostatnia edycja:
Czarodziejka ... no ja mysle bo inaczej to ... Cie czeka.. :-D:-D
Malenkami... najlepiej intuicji:-D co bedzie to bedzie .. i tak jak to mawia Aga.. i tak za nas juz zaplanowano:tak:;-) A Ty dolączasz do naszego grona??.. jak tak to witamy;-):tak:

I komu wierzyć?! :)

Witaj malenkami wsrod nas:-)
To co piszesz to wszystko prawda! To jaka bedzie plec bobo zalezy tylko od faceta-od jego plemniczkow-w zaleznosci czy skutecznieszy w zaplodnieniu bedzie meski czy zenski:tak:My tu nie mamy niestety nic do gadania:-(, wiec patrzac po drzewie genealogicznym mozna miec pewne przypuszczenia:tak:. Plec zalezy rowniez od diety faceta i kobietki-zenskie plemniczki wola zasadowe srodowisko, meskie natomiast kwasne. No i oczywiscie dzien zaplodnienia-na chopca lepiej serduch:tak:wac po owulce, na dziewczyn:tak:e 2-3 dni przed:-D. Duzo info, nie? Ale i tak wszystko zalezy od tego w niebie co nam wylosuje, bo to jak loteria:-)

A Ty w co celujesz? Coreczke czy synka?

reklama
Asus WITAM no to teraz czekamy na wiesci do wtorku;-)
Sylwuś też bym czekała do czerwca jakbym miała taki powod jak TY i koniecznie męzusia na poród wez , moj do tej pory jest pod wrazeniem ze to przeszlam i czesto mi mowi jaka dzielna byłam... :zawstydzona/y:patrzy na Olka i wie ile trzeba było przejśc zeby go miec:tak: ja osobiscie uwazam ze facet powinnien byc przy narodzinach, zawsze bedzie dobrym ojcem i mezem....:zawstydzona/y:

Do góry