reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@andzelisia testy owulacyjne działają w taki sposób, że po pokazaniu się pozytywnego wyniku na teście, owulacja nastąpi za około 12h-36h w zależności od testów owulacyjnych. Idąc tym tropem teoretycznie w sam dzień owulacji wynik powinien być już negatywny. Ból brzucha nie zawsze pojawia się dokładnie w owulacje, może być wiele godzin przed.
Istnieje teoria, że druga faza cyklu trwa zawsze 14 dni, jednak mi się wydaje, że zależy ona od długości cyklów, więc ja bym się tym nie kierowała:)

reklama
@andzelisia u kazdej kobiety inaczej moze byc z tym bolem np. mnie boli juz na dwa dni przed , a test owulacyjny pokazuje poztyw dzien przed spadkiem temp. czyli dzien przed owulacja. a mierzysz temp? mi wszystko sie ladnie pokrylo temperatura , sluz , szyjka macicy i testami owul. masz pewnosc wtedy kiedy rzeczywiscie nastapiła owulacja ktorego dnia.
Dzis masz/ miałaś owulacje napewno , skoro testy wczoraj pokazaly ci pozytywny, zalezy tez kiedy robilas ten test, jeśli nic nie chcesz kombinowac z płcią to najlepiej przytulać sie własnie po 12 godzinach od odczytania pozytywu.
Ja przytulalam sie w nocy, a rano pokazał test owulacyjny pozytyw, potem nie współzyliśmy i w naszym przypadku nic z tego nie wyszło, ale to przyczyna mogła byc rozna.

@andzelisia testy owulacyjne działają w taki sposób, że po pokazaniu się pozytywnego wyniku na teście, owulacja nastąpi za około 12h-36h w zależności od testów owulacyjnych. Idąc tym tropem teoretycznie w sam dzień owulacji wynik powinien być już negatywny. Ból brzucha nie zawsze pojawia się dokładnie w owulacje, może być wiele godzin przed.
Istnieje teoria, że druga faza cyklu trwa zawsze 14 dni, jednak mi się wydaje, że zależy ona od długości cyklów, więc ja bym się tym nie kierowała:)
to w takim razie jak rozumiec te moje bole brzucha i dokaldnie od tego bolu za 2 tyg mam okres?? zawsze twierdzilam ze to bol owulacyjny :-)

@andzelisia tak jak pisze @ana. boleć ma prawo. Ja też zawsze myślałam, że boli akurat w czasie pęknięcia pęcherzyka ale dziewczyny mnie tu sprostowały ;)

Ja zaczynam od jutra mierzyć temp. powiedzcie mi dziewczyny kiedy następuje owulacja, zaraz przed skokiem temp czy po skoku? Nie mogę tego nigdzie znaleźć :(
A szczyt śluzu przypada na 3 dni przed owu?
Sorki, że tak pytam nie doczytując w necie ale na szybko nie mogę znaleźć żadnego konkretnego artykułu. Mała nie daje mi spokojnie poszukać, a Wy już macie dużą wiedzę na ten temat ;) Będę wdzięczna za odp :)

Ostatnia edycja:
@andzelisia tak jak pisze @ana. boleć ma prawo. Ja też zawsze myślałam, że boli akurat w czasie pęknięcia pęcherzyka ale dziewczyny mnie tu sprostowały ;)

Ja zaczynam od jutra mierzyć temp. powiedzcie mi dziewczyny kiedy następuje owulacja, zaraz przed skokiem temp czy po skoku? Nie mogę tego nigdzie znaleźć :(
A szczyt śluzu przypada na 3 dni przed owu?
Sorki, że tak pytam nie doczytując w necie ale na szybko nie mogę znaleźć żadnego konkretnego artykułu. Mała nie daje mi spokojnie poszukać, a Wy już macie dużą wiedzę na ten temat ;) Będę wdzięczna za odp :)
Najpierw jest spadek temperatury a potem wzrost min 3razy w górę i wtedy mamy potwierdzenie że owu była w tym spadku :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Mikallo musialabys sie poobserwowac:)u mnie pare dni przed owu wychodza takie czopy mlecznego sluzu.Wtedy mi sie zmienia na plodny..pozniej jak jest spadek to na 2 dzien jest skok i to jest wtedy owulacja i jak sie utrzymuje 3 dni to jest potwierdzenie.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

@Antonia2016 , @Millo czyli podsumowujac:
Skok temp. oznacza owulacje, a potwierdzaja ja 3 kolejne wyzsze temop. Owulacja nastapila w spadku temp. poprzedzajacym nagly wzrost.
Sluz zmienia sie na plodny kilka dni przed owulacja
Dobrze zrozumialam? :-)
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz :*

reklama
Do góry