reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana gratulacje! :-)
Millo ja tez widze cien :-) Gratuluje :-)
Ale super wiesci z rana :D

A czy badanie przyrostu bety w 14dpo i 16dpo tez daje mozliwosc sprawdzenia plci dziecka?

reklama
Millo to było wam pisane [emoji7] i pewnie będzie córa! Tak czekała na tatusia aż wróci hehe
Jak to jest z tym przyrostem właśnie na płeć. W którym dpo robić i jaki przyrost na ta córę?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ogólnie gdzieś tam wyczytałam ze beta powinna się podwoic w 48h i to jest ok tak ogólnie. Minimum wyznacza sie 66% na zdrową ciąże. Jakieś badania dowiodły ze im wyższy przyrost tym szansa na corcie się zwieksA. Tutaj kochane kolezanki miały np ponad 200% przyrostu i maja córki i jest również nasza Elena co przyrost teraz ma mniejszy niż z synem :-) także ten...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia tak ale Elena wlasnie badala bardzo pozno.bete chyba 16 dpo a tutaj chodzi o te pierwsze przyrosty bo potem rosnie roznie.

Ja nie mowie ze to sie zawsze sprawadza ale czytalam wlasnie ze to chodzi o te poczatkowe pierwsze przyrosty, najelpiej 10 , 11 dpo.

Imama no musi byc duzo ja mialam 280% Airfix 270% w tych pierwszych dniach kiedy beta dopiero zaczyna sie produkowac bo potem rosnie roznie.

To.taka.teoria pewnie jak wiele ale mozna.sie pobawic i sprawdzic .Poki co u mnie i Airfix sie sprawdzilo.Reszty nie mozemy dowiesc bo.np Elena robila pozno bete jesli dobrze pamietam 15 albo 16 dpo .

Millo.castangusa w ciazy sie nie bierze a progesteron zbadaj tez jutro.

010igov35ye70zfx.png

Millo ja tez wzielam chyba ze 2 tabl w ciazy a potem przeczytalam ze nie wolno zreszta jakbys testu tak wczesnie nie robila.to bys nie wiedziala.ze w ciazy jestes..na pewno nic te tabletki.nie zaszkodza na.poczatku jeszcze przed twrminem @ jestes , spokojna glowa:p

010igov35ye70zfx.png

Millo , ana !! :* gratulacje kochane !
Arya , Elena co u Was ? maziajko?
Jak tam Antonia pierwsze symptomy ?:):)
U mnie wszystko super. Powoli leci mi czas w domku. 25 tydzien, zdecydowalismy ze nasza Bianka zostanie zmieniona na Liwię. Jest bardziej dojrzale imie dla kobity pozniej powiedzmy 50 letniej :) synek niestety nadal mowi bianka :) ma 3,5 roku. Poogarnialam sobie ubranka, miesiac po mnie rodzi siostra meza i bedzie miala chlopca wiec mam gdzie wydac. Okazuje sie ze wyprawke w sensie ubranek mam praktycznie gotowa, dla synka nie kupowalam niebieskosci a raczej wszystko biale, pozatym mam troche po coreczkach mojej siostry. Od kilku dni wybieram lozeczko (bedzie bellamy good night lub ines). Nie mam jak zmiescic przewijaka w sypialni :/. Zakochalam sie w dodatkach z La Millou. Czuje sie dobrze, mala jest aktywna. We wtorek ide do gina na kolejna wizyte. Chcialabym juz lato..:) podczytuje Was Kochane :) !

Millo , ana !! :* gratulacje kochane !
Arya , Elena co u Was ? maziajko?
Jak tam Antonia pierwsze symptomy ?:):)
U mnie wszystko super. Powoli leci mi czas w domku. 25 tydzien, zdecydowalismy ze nasza Bianka zostanie zmieniona na Liwię. Jest bardziej dojrzale imie dla kobity pozniej powiedzmy 50 letniej :) synek niestety nadal mowi bianka :) ma 3,5 roku. Poogarnialam sobie ubranka, miesiac po mnie rodzi siostra meza i bedzie miala chlopca wiec mam gdzie wydac. Okazuje sie ze wyprawke w sensie ubranek mam praktycznie gotowa, dla synka nie kupowalam niebieskosci a raczej wszystko biale, pozatym mam troche po coreczkach mojej siostry. Od kilku dni wybieram lozeczko (bedzie bellamy good night lub ines). Nie mam jak zmiescic przewijaka w sypialni :/. Zakochalam sie w dodatkach z La Millou. Czuje sie dobrze, mala jest aktywna. We wtorek ide do gina na kolejna wizyte. Chcialabym juz lato..:) podczytuje Was Kochane :) !
U mnie można powiedzieć że wielkich oznak ciąży nie ma :-) może dziś z rana bardziej mdłości a tak to czasem nie czuje i zapominam. Chociaż szybciej czuje się zmęczona przy zwykłych czynnościach :-) no i coś innego niż w poprzednich ciazach...nie mam na nic ochoty :( ide do sklepu i sama nie wiem co bym zjadła.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No jasne sprawdzić można jak się ma możliwość. Jak każda teoria pewnie nie zawsze się potwierdzi [emoji6]
Millo po jednej napewno nic się nie stanie. Już poprostu nie bierz.

Katja ale ten czas leci! Zazdroszczę zakupów to chyba najlepsze! Ja również uwielbiam rzeczy z La Millou, mam torbę jasna z jelonkiem właśnie od nich i jestem mega zadowolona, duża, pakowna i wyglada super a nie jak te wszystkie zwykle na wózki. Liwia ładne imię [emoji7] i faktycznie dojrzalsze. A co do przewijaka to na normalnie mam kupiony i na łóżeczku jest postawiony. Dopóki mały się nie podnosi to tak może być [emoji6]

b436c2b5d74bdab531906bf319f9129f.jpg

Ja również mam mało miejsca wiec trzeba kombinować

reklama
Katja ale ten czas leci! Zazdroszczę zakupów to chyba najlepsze! Ja również uwielbiam rzeczy z La Millou, mam torbę jasna z jelonkiem właśnie od nich i jestem mega zadowolona, duża, pakowna i wyglada super a nie jak te wszystkie zwykle na wózki. Liwia ładne imię [emoji7] i faktycznie dojrzalsze. A co do przewijaka to na normalnie mam kupiony i na łóżeczku jest postawiony. Dopóki mały się nie podnosi to tak może być [emoji6]

b436c2b5d74bdab531906bf319f9129f.jpg

Ja również mam mało miejsca wiec trzeba kombinować
O Imama dzieki za zdjecie. Wlasnie nad tym mysle, tyle, ze te lozeczka bellamy sa bardzo szerokie i dlugie bo to potem tapczanik. Musze poprostu w sklepie przymierzyc i juz. Pamieta ktos jak dlugo dziecko jest mozliwie na przewijaku? Zastanawiam sie poprostu czy na sile kombinowac z kupowaniem komody czy moge spokojnie sobie ten wydatek oszczedzic. Mam komode po synku na ktorym byl przewijak z Pinio, fajny. No tylko miejsce miejsce. . Czas leci to fakt :) ciesze sie ze Liwia sie podoba. Bianka jest piekne ale dla dziecka. Nie koniecznie dla Pani urzedniczki czy cokolwiek. Ah niewiem czy za predko za ta wyprawke sie nie biore ale z drugiej strony czym tu sie zajmowac :)

Do góry