reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
No beta ok wg mnie jak na ten dzien:-) choc najwazniejszy jest przyrost sprawdz w srode jak przyrasta:-)

010igov35ye70zfx.png

przygladam sie co jakis czas, czy aby nie znika ten cien :p nie wiem czy mowic mezowi chyba sie wstrzymam, bo jak zobaczy takiego bladziocha to pewnie powie ze jeszcze nic nie wiadomo.
Imama pamietam jak pisalas o bryophyllum (zyworodce) mam z poprzedniej ciazy, co prawda na co innego dostalam, bo na twardniejacy brzuch i bole jak na@ ale doczytalam ze wspomaga zagniezdzenie zarodka, chyba zaczne brac nie zaszkodzi co nie.
Antonia to w ktory bedziesz tyg na wizycie u ginek.
Jak ujze dwie ladne kreseczki to umowie sie dopiero tak zeby bylo 7 tyg. ostatnio najadlam sie strachu poszlam jakos 5 tydz i 6 dzien chyba i bylo puste jajo bez zarodka , gin powiedzial ze jeszcze nic nie wiadomo, myslalam ze osiwieje do nastepnej wizyty.

przygladam sie co jakis czas, czy aby nie znika ten cien [emoji14] nie wiem czy mowic mezowi chyba sie wstrzymam, bo jak zobaczy takiego bladziocha to pewnie powie ze jeszcze nic nie wiadomo.
Imama pamietam jak pisalas o bryophyllum (zyworodce) mam z poprzedniej ciazy, co prawda na co innego dostalam, bo na twardniejacy brzuch i bole jak na@ ale doczytalam ze wspomaga zagniezdzenie zarodka, chyba zaczne brac nie zaszkodzi co nie.
Antonia to w ktory bedziesz tyg na wizycie u ginek.
Jak ujze dwie ladne kreseczki to umowie sie dopiero tak zeby bylo 7 tyg. ostatnio najadlam sie strachu poszlam jakos 5 tydz i 6 dzien chyba i bylo puste jajo bez zarodka , gin powiedzial ze jeszcze nic nie wiadomo, myslalam ze osiwieje do nastepnej wizyty.
Jakoś 6+ , w połowie 7 :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ana jedz tego ananasa tez [emoji6] nie zaszkodzi
Ja właśnie ten bryophyllum miałam na twardnienia brzucha w ciąży wiec nie wiem. Ale jak tak piszą to jasne spróbuj może akurat pomoże.
Z wizyta to warto poczekać zreszta chyba zawsze zapisują na termin żeby było tak 4-5 tc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia to tak termin akurat :) na becie sie nie znam, bo nigdy nie robilam. ale jak Maziajka pisze ze ok to ok na pewno ok :)
Imama no wlasnie wtedy tez tak szybko mnie zapisal i niepotrzebny ten stres byl tym razem jak cos to poczekam ciut dluzej.
No bede lykac ten bryopyllum, bo jest tez na dobry sen, nerwy itp. wiec zaszkodzic nie zaszkodzi, a ananasa tez nie jadlam zapomnialam, musze to nadrobic. ;)

Antonia to tak termin akurat :) na becie sie nie znam, bo nigdy nie robilam. ale jak Maziajka pisze ze ok to ok na pewno ok :)
Imama no wlasnie wtedy tez tak szybko mnie zapisal i niepotrzebny ten stres byl tym razem jak cos to poczekam ciut dluzej.
No bede lykac ten bryopyllum, bo jest tez na dobry sen, nerwy itp. wiec zaszkodzic nie zaszkodzi, a ananasa tez nie jadlam zapomnialam, musze to nadrobic. ;)
Też mówił że może w przyszłym tygodniu ale doszliśmy do wniosku że lepiej tydzień później a będzie serduszko

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję pozytywnych testów! :) pamiętam jak ponad 3 lata temu sama przeżywała te chwilę.​

Ja po wizycie u ginekologa miałam skierowanie na betę by na pewno wykluczyć ciążę i dostałem duphaston by wywołać okres. Biorę 2 dzień i chyba coś się rusza w końcu okresu nie mam od 4 stycznia :( teraz jak znowu pojawiają mi się problemy z nieregularny cyklem to już ta płeć idzie na dalszy plan....

Po ostatnich informacjach które tu dostałem mam trochę mętlik w głowie i nie wiem na czym się już skupić i jaka metodę przyjąć.

Imama może takie spontany są najlepsze ;)

reklama
Antonia bardzo dobra beta. Sprawdz przyrost po 48h . Co do wizyty najlepiej zeby bylo 6t i kilka dni zeby widac bylo serduszko bo ciaza moze byc mlodsza i nie potrzebnie bedziesz sie martwila.
Ana po cichu gratuluje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry