reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana no to super:-)
Co do imienia u nas ma byc Jagoda ale na 100% jak urodzi.sie i zobacze czy pasuje:p
Jas cala ciaze mialbyc Antkiem:p

Ajlak co Ty poki co kupilam tylko 2 ciuszki:D jakos weny nie mam.Poza tym.mialam teraz generalny remont i ciagle jakies zakupy ale a to kuchnia a to jakis karnisz, lustro, farba.:p
Wozek mam spadkowy.Fotelik tez.Z takich wiekszych to zostaje mi lozeczko i wanienka.
Ubranka bratowa ma mi dac dopiero jak zobacze co tam ma to kupie jakies nowki takie do.lekarza i tyle. A no i kosmetyki ale to tez do rossmana wpadne i juz.

Antonia kiedy testujesz?

010igov35ye70zfx.png

reklama
Dziewczyny czytuję Was ale trudno mi sie wbic w temat :) widze ze u wszystkich ok, arya i maziajka rosną, antonia czeka na testowanie i kilka nowych osobek :) u nas ok. Mam 21 tydzien ciazy, w czwartek jade znowu do lodzi na badania, tym razem echo serca u specjalisty. Mała kopie jak szalona i budzi mnie w nocy. Jest bardzo bardzo aktywna, moj synek tez byl bardzo silny. Kiepsko sypiam, kupilam sobie taka poduszke dla kobiet w ciazy ale jakos szalu nie ma. Moja pozycja to zawsze bylo spanie na brzuchu wiec teraz mi ciezko. Byle do lipca :) Pozdrawiam was wszystkie.

ajlak miałam w planie co drugi dzien, ale po wczorajszym negatywie pomyslalam ,a co tam mam ochote nie bede czekac do dzis :p
dzis mam 14dc starania byly w 10 dc rano ,12dc rano i wczoraj 13dc wieczorem, I teraz sie zastanawiam czy moze pójść w ślady Maziajki i codziennie sie przytulać, czy poczekac chociaz do jutra rana to bedzie juz 15 dc. jak myslicie?
Katja ja tez na brzuchu cale zycie ,cięzko było sie przestwić, a po ciazy juz nie sypiam na brzuchu nie mogę bo kręgosłup boli .
Maziajka, Jagoda ładne imię :)
Millo ,a kiedy owul. u Ciebie sie zapowiada?

Załączniki

• tabelka owu.png
    tabelka owu.png
    6,6 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Katja ja tam spie na brzuchu na szczescie chyba ze mnie mloda kopie .Moja tez strasznie kopie wydaje mi sie ze bardziej czuje niz z jasiem ale z jasiem mialam lozysko na przedniej scianiea teraz na tylnej wiec to pewnie dlatego.Nie raz ja czuje caly dzien.

ana dziekuje:)

Ana no to super:-)
Co do imienia u nas ma byc Jagoda ale na 100% jak urodzi.sie i zobacze czy pasuje:p
Jas cala ciaze mialbyc Antkiem:p

Ajlak co Ty poki co kupilam tylko 2 ciuszki:D jakos weny nie mam.Poza tym.mialam teraz generalny remont i ciagle jakies zakupy ale a to kuchnia a to jakis karnisz, lustro, farba.:p
Wozek mam spadkowy.Fotelik tez.Z takich wiekszych to zostaje mi lozeczko i wanienka.
Ubranka bratowa ma mi dac dopiero jak zobacze co tam ma to kupie jakies nowki takie do.lekarza i tyle. A no i kosmetyki ale to tez do rossmana wpadne i juz.

Antonia kiedy testujesz?

010igov35ye70zfx.png
Mam dopiero 18 dc także jeszcze ponad tydzień :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czytuję Was ale trudno mi sie wbic w temat :) widze ze u wszystkich ok, arya i maziajka rosną, antonia czeka na testowanie i kilka nowych osobek :) u nas ok. Mam 21 tydzien ciazy, w czwartek jade znowu do lodzi na badania, tym razem echo serca u specjalisty. Mała kopie jak szalona i budzi mnie w nocy. Jest bardzo bardzo aktywna, moj synek tez byl bardzo silny. Kiepsko sypiam, kupilam sobie taka poduszke dla kobiet w ciazy ale jakos szalu nie ma. Moja pozycja to zawsze bylo spanie na brzuchu wiec teraz mi ciezko. Byle do lipca :) Pozdrawiam was wszystkie.
Wyobrażam sobie że jak przyzwyczajona na brzuchu to teraz jak? :-) leci czas kurcze...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajko jeszcze czas masz i fajnie ze dostałaś wózek i fotelik, duże koszty juz odpadają.

Ana ciezko stwierdzić kiedy ovu u ciebie nadejdzie, jeśli jutro wieczorem to bedziesz miała odstęp 2 dni. Ja w nie patrze juz na odstęp, jakos ostatnio dziewczyny utwierdziły mnie w przekonaniu ze to najmniejszy czynnik.
W tym cyklu mialam starania 20 godzin przed ovu i jeszcze poprawie kilka godzin po. U mnie jest to zależne od pracy męża.

Maziajko jeszcze czas masz i fajnie ze dostałaś wózek i fotelik, duże koszty juz odpadają.

Ana ciezko stwierdzić kiedy ovu u ciebie nadejdzie, jeśli jutro wieczorem to bedziesz miała odstęp 2 dni. Ja w nie patrze juz na odstęp, jakos ostatnio dziewczyny utwierdziły mnie w przekonaniu ze to najmniejszy czynnik.
W tym cyklu mialam starania 20 godzin przed ovu i jeszcze poprawie kilka godzin po. U mnie jest to zależne od pracy męża.
ajak a miałam pytac na długo wyjeżdża twój mąż?
wiec trzymam kciuki mocno :)
ja chce zajśc tylko tyle:) stad moje plany, że niby co dwa dni bedzie ok, zeby plemniczki cały czas były obecne, a wczorajszy brak pozytywu zbił mnie z tropu i po prostu zachciało sie nam, nie miałam zadnych badań na nasienie męża ani nic, ale dwa ostatnie cykle zaprzepaszczone, bo najprawdopodobniej za szybko w jednym 3 dni przed ,a w drugim cyklu za pózno w dzien owulacji poznym wieczorem, ale to nie planowane było w sumie patrzac, że mamy dwóch synów to chyba zwiastuje, że ok z jego nasieniem, gdzies czytałam, że przy problemach z płodnościa moga pojawiać sie dziewczynki ,bo żeńskie silniejsze ehh nie wiem ile w tym prawdy ja tam tylko chce zajsc i donosic zdrowe dziecko, a płec nie ważna ;)
No własnie Antonia kiedy testujesz pewnie około dnia kobiet ;)

A np.mojego męza brat stara sie 7 lat i nic :( miał badania ma słabe nasienie, tak mi ich szkoda, przyjmował jakies tabletki, ale nic nie dały, teraz zdrowo sie odzywia plus jakies suplementy i nadal nic, ma juz 35 lata, a zona jego 31 czas leci... nie chca in vitro, bo sa bardzo wierzący, czekaja na cud...

Ostatnia edycja:
reklama
Ana maz wyjechał jednorazowo i wrócił pozno 10 dc i wczoraj w 11 dc gdy pokazały sie dwie kreski to działaliśmy zeby nie zaprzepaścić cyklu. Ale to było niespodziewane bo zawsze mam ovu w 14 dc
Jak pokazały Ci sie dwie kreski i jak mówisz zalezy Ci na dziecku to ja bym dzis poprawiła.
A co do szwagra to czasami i takie cuda sie zdarzają, trzeba wierzyć.

Do góry