reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana no to super:-)
Co do imienia u nas ma byc Jagoda ale na 100% jak urodzi.sie i zobacze czy pasuje:p
Jas cala ciaze mialbyc Antkiem:p

Ajlak co Ty poki co kupilam tylko 2 ciuszki:D jakos weny nie mam.Poza tym.mialam teraz generalny remont i ciagle jakies zakupy ale a to kuchnia a to jakis karnisz, lustro, farba.:p
Wozek mam spadkowy.Fotelik tez.Z takich wiekszych to zostaje mi lozeczko i wanienka.
Ubranka bratowa ma mi dac dopiero jak zobacze co tam ma to kupie jakies nowki takie do.lekarza i tyle. A no i kosmetyki ale to tez do rossmana wpadne i juz.

Antonia kiedy testujesz?

010igov35ye70zfx.png

reklama
Dziewczyny czytuję Was ale trudno mi sie wbic w temat :) widze ze u wszystkich ok, arya i maziajka rosną, antonia czeka na testowanie i kilka nowych osobek :) u nas ok. Mam 21 tydzien ciazy, w czwartek jade znowu do lodzi na badania, tym razem echo serca u specjalisty. Mała kopie jak szalona i budzi mnie w nocy. Jest bardzo bardzo aktywna, moj synek tez byl bardzo silny. Kiepsko sypiam, kupilam sobie taka poduszke dla kobiet w ciazy ale jakos szalu nie ma. Moja pozycja to zawsze bylo spanie na brzuchu wiec teraz mi ciezko. Byle do lipca :) Pozdrawiam was wszystkie.

ajlak miałam w planie co drugi dzien, ale po wczorajszym negatywie pomyslalam ,a co tam mam ochote nie bede czekac do dzis :p
dzis mam 14dc starania byly w 10 dc rano ,12dc rano i wczoraj 13dc wieczorem, I teraz sie zastanawiam czy moze pójść w ślady Maziajki i codziennie sie przytulać, czy poczekac chociaz do jutra rana to bedzie juz 15 dc. jak myslicie?
Katja ja tez na brzuchu cale zycie ,cięzko było sie przestwić, a po ciazy juz nie sypiam na brzuchu nie mogę bo kręgosłup boli .
Maziajka, Jagoda ładne imię :)
Millo ,a kiedy owul. u Ciebie sie zapowiada?

Załączniki

• tabelka owu.png
    tabelka owu.png
    6,6 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Katja ja tam spie na brzuchu na szczescie chyba ze mnie mloda kopie .Moja tez strasznie kopie wydaje mi sie ze bardziej czuje niz z jasiem ale z jasiem mialam lozysko na przedniej scianiea teraz na tylnej wiec to pewnie dlatego.Nie raz ja czuje caly dzien.

ana dziekuje:)

Ana no to super:-)
Co do imienia u nas ma byc Jagoda ale na 100% jak urodzi.sie i zobacze czy pasuje:p
Jas cala ciaze mialbyc Antkiem:p

Ajlak co Ty poki co kupilam tylko 2 ciuszki:D jakos weny nie mam.Poza tym.mialam teraz generalny remont i ciagle jakies zakupy ale a to kuchnia a to jakis karnisz, lustro, farba.:p
Wozek mam spadkowy.Fotelik tez.Z takich wiekszych to zostaje mi lozeczko i wanienka.
Ubranka bratowa ma mi dac dopiero jak zobacze co tam ma to kupie jakies nowki takie do.lekarza i tyle. A no i kosmetyki ale to tez do rossmana wpadne i juz.

Antonia kiedy testujesz?

010igov35ye70zfx.png
Mam dopiero 18 dc także jeszcze ponad tydzień :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czytuję Was ale trudno mi sie wbic w temat :) widze ze u wszystkich ok, arya i maziajka rosną, antonia czeka na testowanie i kilka nowych osobek :) u nas ok. Mam 21 tydzien ciazy, w czwartek jade znowu do lodzi na badania, tym razem echo serca u specjalisty. Mała kopie jak szalona i budzi mnie w nocy. Jest bardzo bardzo aktywna, moj synek tez byl bardzo silny. Kiepsko sypiam, kupilam sobie taka poduszke dla kobiet w ciazy ale jakos szalu nie ma. Moja pozycja to zawsze bylo spanie na brzuchu wiec teraz mi ciezko. Byle do lipca :) Pozdrawiam was wszystkie.
Wyobrażam sobie że jak przyzwyczajona na brzuchu to teraz jak? :-) leci czas kurcze...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajko jeszcze czas masz i fajnie ze dostałaś wózek i fotelik, duże koszty juz odpadają.

Ana ciezko stwierdzić kiedy ovu u ciebie nadejdzie, jeśli jutro wieczorem to bedziesz miała odstęp 2 dni. Ja w nie patrze juz na odstęp, jakos ostatnio dziewczyny utwierdziły mnie w przekonaniu ze to najmniejszy czynnik.
W tym cyklu mialam starania 20 godzin przed ovu i jeszcze poprawie kilka godzin po. U mnie jest to zależne od pracy męża.

Maziajko jeszcze czas masz i fajnie ze dostałaś wózek i fotelik, duże koszty juz odpadają.

Ana ciezko stwierdzić kiedy ovu u ciebie nadejdzie, jeśli jutro wieczorem to bedziesz miała odstęp 2 dni. Ja w nie patrze juz na odstęp, jakos ostatnio dziewczyny utwierdziły mnie w przekonaniu ze to najmniejszy czynnik.
W tym cyklu mialam starania 20 godzin przed ovu i jeszcze poprawie kilka godzin po. U mnie jest to zależne od pracy męża.
ajak a miałam pytac na długo wyjeżdża twój mąż?
wiec trzymam kciuki mocno :)
ja chce zajśc tylko tyle:) stad moje plany, że niby co dwa dni bedzie ok, zeby plemniczki cały czas były obecne, a wczorajszy brak pozytywu zbił mnie z tropu i po prostu zachciało sie nam, nie miałam zadnych badań na nasienie męża ani nic, ale dwa ostatnie cykle zaprzepaszczone, bo najprawdopodobniej za szybko w jednym 3 dni przed ,a w drugim cyklu za pózno w dzien owulacji poznym wieczorem, ale to nie planowane było w sumie patrzac, że mamy dwóch synów to chyba zwiastuje, że ok z jego nasieniem, gdzies czytałam, że przy problemach z płodnościa moga pojawiać sie dziewczynki ,bo żeńskie silniejsze ehh nie wiem ile w tym prawdy ja tam tylko chce zajsc i donosic zdrowe dziecko, a płec nie ważna ;)
No własnie Antonia kiedy testujesz pewnie około dnia kobiet ;)

A np.mojego męza brat stara sie 7 lat i nic :( miał badania ma słabe nasienie, tak mi ich szkoda, przyjmował jakies tabletki, ale nic nie dały, teraz zdrowo sie odzywia plus jakies suplementy i nadal nic, ma juz 35 lata, a zona jego 31 czas leci... nie chca in vitro, bo sa bardzo wierzący, czekaja na cud...

Ostatnia edycja:
reklama
Ana maz wyjechał jednorazowo i wrócił pozno 10 dc i wczoraj w 11 dc gdy pokazały sie dwie kreski to działaliśmy zeby nie zaprzepaścić cyklu. Ale to było niespodziewane bo zawsze mam ovu w 14 dc
Jak pokazały Ci sie dwie kreski i jak mówisz zalezy Ci na dziecku to ja bym dzis poprawiła.
A co do szwagra to czasami i takie cuda sie zdarzają, trzeba wierzyć.

Do góry