reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Aneta przykro mi bardzo, i nawet nie potrafie sobie wyobrazić co Twoja siostra czuje :(
Ja myślę, że wymioty nie miały wpływu na to. Jak ciąża jest silna to nic jej nie zaszkodzi. Może rzeczywiście maleństwo miało jakąs wade, organizm kobiety potrafi to wychwycić i stąd poronienia.

Kciuki za owocne cykle dziewczyny :-) Millo a kiedy Twój maz zjezdza na stałe?

Ja dziś zaczęłam 9 msc, ogólnie ta koncówka ciąży dla mnie dość męcząca, bo brzuszek dość duzy, jeszcze mam troche wyzsze cisnienie i musze brac leki (tak samo jak w pierwszej ciazy zresztą). Ale damy rade, oby mała posiedziała jeszcze te 3-4 tygodnie i wszystko było ok :-)

Aneta przykro mi bardzo. Przechodziłam przez podobna sytuacje. Moja bardzo dobra znajoma tez była w ciazy, rownież mała różnica w terminie. Urodziła dzidzie bardzo chora bez przełyku która pozniej dostała martwicy jelit i musieli zadecydować o odłączeniu i poprostu chłopczyk zmarł. Naprawdę ciężkie przeżycia dla mnie. Teraz mały kontakt mamy gdyż wlasnie cieżko jej patrzeć na mojego syna. Ale u Was naszczescie jest troszke inna sytuacja rownież ciężka ale napewno siostra sie pozbiera i moze faktycznie uda jej sie zajść ponownie w niedługim czasie- tego życzę [emoji7]
Antonia i Millo w takim razie kciuki trzymam. Oby którejś znowu sie udało [emoji6]
Andzelisia jasne próbuj i daj znac czy maz dał rafę. Bo wlasnie czytałam i jeden błąd jaki jest (podobno 9 na 10 par) ze albo sie ominie jeden dzien bo cos wyskoczy albo poprostu facet nie umie skończyć bo podobno to strasznie wykańczające hehe. Jak juz wybrałaś ta metodę to naprawdę spróbuj codziennie. Trzymam kciuki! Moj maz tez osobiście chciał byc codziennie bo mysli ze znowu cos kombinuje hehe ale myśle ze by było ciezko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aneta przykro mi bardzo, i nawet nie potrafie sobie wyobrazić co Twoja siostra czuje :(
Ja myślę, że wymioty nie miały wpływu na to. Jak ciąża jest silna to nic jej nie zaszkodzi. Może rzeczywiście maleństwo miało jakąs wade, organizm kobiety potrafi to wychwycić i stąd poronienia.

Kciuki za owocne cykle dziewczyny :-) Millo a kiedy Twój maz zjezdza na stałe?

Ja dziś zaczęłam 9 msc, ogólnie ta koncówka ciąży dla mnie dość męcząca, bo brzuszek dość duzy, jeszcze mam troche wyzsze cisnienie i musze brac leki (tak samo jak w pierwszej ciazy zresztą). Ale damy rade, oby mała posiedziała jeszcze te 3-4 tygodnie i wszystko było ok :-)
Dużo zdrówka dla Ciebie :-) ale ten czas leci ja pierdziu

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

no dzis 6 mam, wiec jestem za toba :) a robiłas testy z allegro też??
nadal blada krecha? bedzie ciemniejsza na pewno na dniach, a póki co przyjemnych starań ;) dla wszystkich.
Te z allegro blade a te z rosmana facelle wychodzą tak
1487580022-aaaaaa.jpeg
jeszcze chwila i będą na równi kolory :-)

Elena 20 kwietnia:) ale teraz na ten cykl na czas owulacji jak bd na czas wezmie urlop i bedzie od 18 dc do 23dc (ja mam owulacje 17-21 dzien cyklu takze licze ze owulka poczeka.Jeszcze bede brac castagnusa i saw palmetto to sie wydluzy raczej jak wtedy.Zobaczymy co z tego wyjdzie

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Te z allegro blade a te z rosmana facelle wychodzą tak
1487580022-aaaaaa.jpeg
jeszcze chwila i będą na równi kolory :-)

pewnie tak , ale nie zaprzestawaj w starankach:) ja mam wlasnie te różowe w zeszłym miesiacu pokazało mi grubaśną kreske na 2 dni przed owulacja , ale moje starania były o dzien za wczesnie,
i wogóle pokazywało mi chociasz bladziocha, a u ciebie widze w niebieskich nic zupełnie,
ja od 10 dnia testowałam i stawała sie coraz ciemniejsza robiłam z drugiego moczu i wieczorami.
W tym cyklu też zaczne tak samo testowanie, tyle że bede działac do konca owulacji co drugi dzień.

reklama
Antonia jak robiłam testy ovu podczas starań o pierwsze dziecko, to pamiętam ze te z rossmanna (innej firmy, ale w rossmannie kupione) o wiele wcześniej wskazywały mi 2 kreski niż te z allegro. Choć te z allegro niby są małej czułości.

Millo to super, że mąż niedługo wraca i że działacie już w tym cyklu. Mocno zaciskam kciuki!

Arfix wstawiała nam zdjęcie córeczki?

Do góry