reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama nie oglądałam, to ciekawe jakim cudem sie tak dzieje.
Maziajka czyli dobrze doczytałam ,ze plemniczki nie sa słabsze z wiekiem tyle, ze może byc ich mniej.
Arya jak sie czujesz? robiłas jakies badania na wady malenstwa?
ja 35 skonczone, wiec pewnie jak uda sie zajsc w ciaze, to bede musiała robic, w ostatniej ciazy mialam cos na zespół downa robione, nie dopytywałam jak sie nazywa to badanie, a miałam tylko dlatego, bo napomknełam gin. że w mojej rodzinie sie zdarzył taki przypadek, dalsza rodzina jak to mawiaja "piąta woda po kisielu" ,ale jednak. więc powiedział, że skoro chce to możemy zrobić, wiec sie zgodziłam.
Kuzynka mojego M miała podejrzenie o zespół downa nie wierzyli, że dziecko urodzi się z wadą, robili jakies badania jeszcze i wysylali za granice ponoc, nie wiem co robli dokladnie i okazało sie ze dziewczynka zdrowa ,juz jest po porodzie, zdrowiusienka sie urodziłą.
Ajlak mierzysz temp. ja sie uparłam mierze o stałej porze.
Antonia ty niedługo pewnie zaczniesz staranka :p
Udanego weekendu zyczę

reklama
Maziajka czyli dobrze doczytałam ,ze plemniczki nie sa słabsze z wiekiem tyle, ze może byc ich mniej.
ja 35 skonczone, wiec pewnie jak uda sie zajsc w ciaze, to bede musiała robic, w ostatniej ciazy mialam cos na zespół downa robione, nie dopytywałam jak sie nazywa to badanie, a miałam tylko dlatego, bo napomknełam gin. że w mojej rodzinie sie zdarzył taki przypadek, dalsza rodzina jak to mawiaja "piąta woda po kisielu" ,ale jednak. więc powiedział, że skoro chce to możemy zrobić, wiec sie zgodziłam.
Kuzynka mojego M miała podejrzenie o zespół downa nie wierzyli, że dziecko urodzi się z wadą, robili jakies badania jeszcze i wysylali za granice ponoc, nie wiem co robli dokladnie i okazało sie ze dziewczynka zdrowa ,juz jest po porodzie, zdrowiusienka sie urodziłą.
Antonia ty niedługo pewnie zaczniesz staranka [emoji14]
Udanego weekendu zyczę
Tak :-) dziś 8 dc. Właśnie mąż pojechał do rossmanna po nowe testy owu bo dziewczyny mnie nastraszyly że te z allegro sa do du... :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia no niebieskiie jesli masz sa kijowo ja zdecydowanie polecam rozowe.

Imama szok masz link do tego dokumentu?

010igov35ye70zfx.png

Antonia ty niedługo pewnie zaczniesz staranka [emoji14]
Udanego weekendu zyczę
Tak miałam robione badania prenatalne. W 12tc przeziernosc karkowa +test pappa z krwi na zespół downa, autyzm i inne choroby genetyczne. Drugie badanie prenatalne w 20tc sprawdzają serce, głowę, narządy i ogólnie całe dziecko. Teraz mam w 32tc trzecie usg, ale wyproszone bo tutaj są tylko 2 w standardzie. Jedyne dobre jest to wszystkie kobiety obojętnie w jakim wieku maja badania prenatalne za darmo. W Pl chyba dopiero od 35rż. Moja siostra ma 33lata i płaciła teraz za prenatalne.

thgf3e3k5dy58h2b.png

reklama
Do góry