reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia no leci czas, aczkolwiek mi się troche dłuzy, chciałabym aby był juz 37-38 tydzien, to byłabym spokojniejsza juz :-) a tak to wkrecam sobie bo na marcówkach laski piszą o skurczach, skracających się szyjkach itp.
Słuchajcie znam babeczke lat 33 i wielka i zdrowa baba jak koń. Urodzila się w 26 tc .aż nie wierzyłam i to 33 lata temu. Więc spokojnie kochane

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trzymam kciuki żeby tak. Po terminie to nic fajnego. Też chciałabym 1-2tyg wcześniej z zaskoczenia niż kombinować żeby już wyszedł. U mnie nic nie działało na niego [emoji3]

thgf3e3k5dy58h2b.png
Arya mozesz przypomniec swoje starania na dziewczynke??

Arya mozesz przypomniec swoje starania na dziewczynke??
Ja nie miałam szczególnych starań. Zaszlam w 1cyklu. Starania w 9 i 11dc a uwulacja 14dc. Witaminy magnez i wapno. Ja uwierzyłam w przerwę, bo z owulacji mam 2 synów. Chyba taka moja natura, bo udało się i będzie dziewczynka. Ja uważam, że to indywidualna sprawa. Jak w owu miałam synów to trzeba zmienić taktykę.

Byłam dziś w szpitalu na konsultacjacji i udalo mi sie zdobyć 3 usg. Będę miała 32tc, takie prenatalne sprawdzające dokładnie mała, że względu na moja tarczycę. Bardzo się cieszę bo prywatnie to 150f wolę te kasę dołożyć do wyprawki.

thgf3e3k5dy58h2b.png

witam się :) ja melduje ,że wczoraj miałam wizyte i innej ginekolog ,moja nie miala terminu wolnego . tzn. nie moja ,tylko ta u której byłam pierwszy raz :) wczoraj wg wielkosci zarodka 6+1 i serduszko pikało :) nie usłyszałam jeszcze , ani nie mówiła z jaką prędkością ale biło :) a najlepsze jest to ,że ta gin u której byłam na pierwszej wizycie mówila ,ze owulacja była z prawego , i tez ten jajnik mnie bardziej bolał , chociaż wiem ,ze to nie musi świadczyć o tym ,że akurat z niego była owu . a ta wczoraj mówi ,że z lewego :D jak to mozliwe? wczoraj zalozyła mi karte i zleciła badania i wizyte mam umówioną na 20 stego . dała już skierowanie by umówić się na badania prenatalne w 12tygodniu . mam dylemat któą wybrać . oby dwie sympatyczne . bardzo mnie psychicznie podbudowały ,że tym razem będzie dobrze , że dwa razy takie same ciąże się nie zdażają itd...ale z tymi jajnikami ? :D mi to bez różnicy , nawet o to nie zapytałąm . same podczas badania mówiły ,

witam się :) ja melduje ,że wczoraj miałam wizyte i innej ginekolog ,moja nie miala terminu wolnego . tzn. nie moja ,tylko ta u której byłam pierwszy raz :) wczoraj wg wielkosci zarodka 6+1 i serduszko pikało :) nie usłyszałam jeszcze , ani nie mówiła z jaką prędkością ale biło :) a najlepsze jest to ,że ta gin u której byłam na pierwszej wizycie mówila ,ze owulacja była z prawego , i tez ten jajnik mnie bardziej bolał , chociaż wiem ,ze to nie musi świadczyć o tym ,że akurat z niego była owu . a ta wczoraj mówi ,że z lewego :D jak to mozliwe? wczoraj zalozyła mi karte i zleciła badania i wizyte mam umówioną na 20 stego . dała już skierowanie by umówić się na badania prenatalne w 12tygodniu . mam dylemat któą wybrać . oby dwie sympatyczne . bardzo mnie psychicznie podbudowały ,że tym razem będzie dobrze , że dwa razy takie same ciąże się nie zdażają itd...ale z tymi jajnikami ? :D mi to bez różnicy , nawet o to nie zapytałąm . same podczas badania mówiły ,
To super że jest serduszko, to pierwsza i najważniejsza sprawa na początku ciąży [emoji171].

thgf3e3k5dy58h2b.png

No to już musisz sama wybrać[emoji4] może poczytaj w necie opinie, może dowiesz się czegoś o nich

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

maziajko właśnie cisza jakaś się wkradła.

aneta super, gratulacje

antonia a Ty kiedy testujesz?bo już jesteś po staraniach?

U mnie testy wychodzą negatywne, więc nie wiem o co chodzi. Albo ktoś się rozmyślił albo coś z testami.

reklama
Aneta super [emoji7]
Ajlak te testy to tez chyba roznie. Ale mi wczoraj jakiś ciemniejszy i śluzu dostałam strasznie dużo wiec albo miałam przedwczoraj (a cholera zapomniałam testowa) albo dzisiaj lub jutro nadejdzie. Ale dzisiaj mam juz 25dc. Wiec nie pomyslałam ze aż tak pozno moge mieć. Ciekawe kiedy @ przyjdzie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry