reklama
Elenaa
Fanka BB :)
no właśnie ja chyba też mam te Braxtona-Hicksa bo są one niebolesne, krótkie i nieregularne. W sumie mam je już od jakos 20 tc więc pocieszam się, że tak musi być, i ze szyjka będzie trzymać do samego konca ale wiecie jak dziewczyny pisza że mają szyjki krótkie i rozwarcia to można się wkrecacElenaa, to uważaj na siebie, jeszcze ze 3 tyg i będzie bezpiecznie[emoji5]️. Ja 27 tc też nie wiem kiedy to zleciało. Też mam skurcze ale te, którymi macica ćwiczy przygotowując się do porodu [emoji5]️
Imama
Elena ja miałam tez skurcze dużo szybciej i to mocne bierz magnez jak sie obawiasz. Zapytaj lekarza ale pewnie zaleci ci przyjmowanie. Mi moja położna poleciła na skurcze taki proszek z weledy (z jakieś rośliny) ale to w Niemczech wiec nie wiem jaki odpowiednik w Polsce.
Ajlak o to masz teraz super sytuacje jak bylas na usg. A co do snu to tez wlasnie mam problem ale na stronce Naturalnego planowania rodziny pisało ze jedynie trzeba o tej samej porze badać a wystarczy 1-1,5h zeby leżeć, niby nie trzeba spac. Ja zacznę od następnego cyklu sprawdzać i zobaczę czy miarodajne. Monia tez nie lubie tam tykać ale zaczęłam sprawdzać szyjkę wiec moze cos wyczuje wkońcu- jakieś zmiany
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ajlak o to masz teraz super sytuacje jak bylas na usg. A co do snu to tez wlasnie mam problem ale na stronce Naturalnego planowania rodziny pisało ze jedynie trzeba o tej samej porze badać a wystarczy 1-1,5h zeby leżeć, niby nie trzeba spac. Ja zacznę od następnego cyklu sprawdzać i zobaczę czy miarodajne. Monia tez nie lubie tam tykać ale zaczęłam sprawdzać szyjkę wiec moze cos wyczuje wkońcu- jakieś zmiany
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Arya
Ja dobrze, mam kilka razy w ciągu dnia skurcze ale nie bolesne i wiem, że to prawidłowo. Pamiętam, że pod koniec poprzedniej ciąży twardnial mi brzuch bardzo często i non stop skurcze przepowiadajace a urodziłam 10dni po terminie. Jak zaczęły się te prawidłowe to nie można ich pomylić z innymi [emoji12]Arya a Ty jak się czujesz?
Elenaa
Imama biore magnez 200 mg, a czasem 300 mg, zalezy od dnia
Arya no własnie do 10 jest norma, mysle ze się mieszcze w normie z tymi skurczami. Ja synka urodziłam w 39+2, ale szyjka do samego konca była długa i zamknieta. A dopiero skurcze bardzo długie, regularne i mega bolesne trwajace 12 h nieco ją zmiękczyły i skróciły już naprawde myślałam, że rodze bo całą noc nie spałam bo tak te skurcze bolały a rano jak pojechaliśmy na IP moja położna mówi, że dopiero szyjka się skraca i jest miękka no i po 12 kolejnych godzinach dopiero urodziłam
Ciekawe czy Ty teraz urodzisz po terminie miałas wywoływany poród czy samo się zaczęło? a ile wazył synek?
Mój ważył 4 kg, wiec ciesze się że nie przenosiłam, bo spokojnie przybrałby jeszcze z 500 gram, bo przez 10 dni ostatnich w brzuchu przytył 600 gram
Arya no własnie do 10 jest norma, mysle ze się mieszcze w normie z tymi skurczami. Ja synka urodziłam w 39+2, ale szyjka do samego konca była długa i zamknieta. A dopiero skurcze bardzo długie, regularne i mega bolesne trwajace 12 h nieco ją zmiękczyły i skróciły już naprawde myślałam, że rodze bo całą noc nie spałam bo tak te skurcze bolały a rano jak pojechaliśmy na IP moja położna mówi, że dopiero szyjka się skraca i jest miękka no i po 12 kolejnych godzinach dopiero urodziłam
Ciekawe czy Ty teraz urodzisz po terminie miałas wywoływany poród czy samo się zaczęło? a ile wazył synek?
Mój ważył 4 kg, wiec ciesze się że nie przenosiłam, bo spokojnie przybrałby jeszcze z 500 gram, bo przez 10 dni ostatnich w brzuchu przytył 600 gram
Arya
Ja obydwoch synów rodziłam po terminie 1go 6dni a drugiego 10. Na następny dzień miałam mieć wywołanie porodu, ale w nocy odeszły mi wody - chyba że strachu. Mój cały czas wychodziło, że jest mniejszy. Nawet przed porodem miałam pogadanke, że dziecko może być małe. Przez moją niedoczynność tarczycy. Urodził się 3600. Gdyby był o terminie to pewnie ze 3kg by ważył. Widocznie te 10dni było mu potrzebne jeszcze. Moja polozna mówi, że dziecko wie kiedy jest gotowe [emoji6]. Chyba że jest mu tam za dobrze to trzeba mu pomóc [emoji5]️.Imama biore magnez 200 mg, a czasem 300 mg, zalezy od dnia
Ja myślę, że przenoszę - chyba taka moja natura. Niby mam szansę na wcześniejszy, 3 ciąża i przerwa 2 lata od ostatniego. Moja teściowa ma teorie, że jedne zawsze przenoszą a drugie wcześniej.
Elenaa
Arya no właśnie coś w tym jest, bo moja sąsiadka ma troje dzieci, co 2 lata, i kazda ciąża przenoszona, a dodatkowo kazdy poród wywoływany z kolei jak ktoś ma problem ze skracajacą się szyjką, to duża szansa że to w kolejnej ciąży wystąpi.
U mnie szyjka była ok, ale urodziłam przed terminem te kilka dni, pewnie jak piszesz dziecko samo decyduje kiedy ma przyjść, a mój syn pewnie stwierdził, ze czas najwyższy bo może jakby miał 4,5 kg to by miał problem wyjść Teraz przewiduje że urodze tydzien przed terminem czyli w 39+0 ciekawe czy się sprawdzi
U mnie szyjka była ok, ale urodziłam przed terminem te kilka dni, pewnie jak piszesz dziecko samo decyduje kiedy ma przyjść, a mój syn pewnie stwierdził, ze czas najwyższy bo może jakby miał 4,5 kg to by miał problem wyjść Teraz przewiduje że urodze tydzien przed terminem czyli w 39+0 ciekawe czy się sprawdzi
reklama
Arya
Trzymam kciuki żeby tak. Po terminie to nic fajnego. Też chciałabym 1-2tyg wcześniej z zaskoczenia niż kombinować żeby już wyszedł. U mnie nic nie działało na niego [emoji3]Arya no właśnie coś w tym jest, bo moja sąsiadka ma troje dzieci, co 2 lata, i kazda ciąża przenoszona, a dodatkowo kazdy poród wywoływany z kolei jak ktoś ma problem ze skracajacą się szyjką, to duża szansa że to w kolejnej ciąży wystąpi.
U mnie szyjka była ok, ale urodziłam przed terminem te kilka dni, pewnie jak piszesz dziecko samo decyduje kiedy ma przyjść, a mój syn pewnie stwierdził, ze czas najwyższy bo może jakby miał 4,5 kg to by miał problem wyjść [emoji14] Teraz przewiduje że urodze tydzien przed terminem czyli w 39+0 ciekawe czy się sprawdzi
Podziel się: