reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jakas malo wiarygodna ta teoria ja mam zawsze niskie..

010igov35ye70zfx.png

Ajlak co do objawów owulacji ja obserwuję 3 symptomy: temperaturę, śluz i od 3 m-cy wyłapuję ból owulacyjny. Wydaje mi się, że trzeba czasu żeby w dużym " przybliżeniu " wyłapać ten moment.
Tak jak Imama pisze najlepiej wziąć pod uwagę kilka czynników. U mnie najpierw zmienia się śluz, wtedy zaczynam robić testy owu. Gdy wyjdzie pozytywny czekam na objaw w postaci bólu. A u mnie dwa razy ból wystąpił dzień po pozytywnym teście, a raz dwa dni po. Z moich obserwacji wynika, że nie mogłabym wyłapać owu np. z samej temperatury bo nie zawsze jest wyraźny skok, testy też często wychodzą pozytywne kilka dni. Po prostu trzeba trochę poobserwować swoje ciało i u każdej wygląda to trochę inaczej..
Chyba włączę jeszcze obserwację szyjki, chociaż nie lubię tam gmerać ;)

monia ja nie mierze temp bo moje dziecko budzi się w nocy kilka razy więc byłoby to niemiarodajne.
A co do badania szyjki to nie dam rady :)

dziewczynki wracam z usg i owulacji jeszcze nie było, a będzie gdzieś za 2,3 dni. Pęcherzyk ma 17 mm dopiero, więc moja strategia jest taka żeby dziś jeszcze współżyć i pilnować ph ( z reguły mam niskie).
Niby mi się nie śpieszy z ciążą, ale widzę że co cykl to wszystko może się zmienić a wyjdzie co ma wyjść. Mam rację?:-) :)

Elena a jak Ty się czujesz? Który to już tydz?

thgf3e3k5dy58h2b.png
Dziś zaczęliśmy 33 tc. Czuje się dobrze, mam nadzieje ze szyjka długa i zamknięta, w srode mam wizyte to zobaczymy, mam nadzieje ze wszystko dobrze :) bo mam od czasu do czasu te przepowiadacze i mi twardnieje brzuch, ale nieregularnie wiec mysle ze tak musi byc

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry