reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia jaki masz plan na ten cykl?

Imama ale przez karmienie to wlasnie okres jak i cykl moze byc nieregularny.
Teraz codziennie aż do monitorowania i wtedy zobaczymy jak duże jajko i kiedy mniej więcej pęknie. Planuję i wykonuję [emoji4] 7,8,9 dc 11,12,13 dc owu chyba w 15 dc więc 15/16,17 dc [emoji3] może się to zmienić w zależności co powie gin po usg.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia boski plan:)

Ja dzis przeczytalam ze skok temp nie oznacza ze wystąpila owulacja bo owulacja moze byc przed skokiem i po skoku.Nie wiedzialam tego;)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

No dlatego najlepiej ta nieszczęsna temperatura jest ważna. Ja niestety tak nieraz wstaje w nocy ze nie wyjdzie mi to poprostu.
Czytałam ze dziewczyny na GD stosują metodę E4d czyli co cztery dni sex zeby szybciej zajść. No niby 4 dni to moim zdaniem dużo męskich moze byc ale jak wkońcu nie wyłapie tej owu to tez będę próbować wlasnie tak. Tylko tu chodzi ze musi byc tylko jeden strzał co cztery dni po @

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama ja tak "robilam" syna ze wlasnie staralam sie by plemniki byly 4 dniowe... Niby najwiecej jest wowczas meskotworczych ;) ale jak widac niekoniecznie i od razu powiem, ze przed owulacja sex byl z zabezpieczniem by nie bylo plemnikow, ktore mogly przetrwac z wczesniejszego seksu ;) ja mysle, ze plemnikow jednych jak i drugich jest zblizona ilosc i dopoki nie wyeliminuje sie jednego rodzaju np meskotworczych to zawsze jest szansa 50/50 bo przeciez mimo zakwaszania czy wysokiego ph to w drogach rodnych i tak sa oba rodzaje i to los zdecyduje ktory zaplodni komorke. ;)

Maran moim zdaniem to poprostu każdy ma inny organizm, każda inna "taktykę" stosuje a jak ma byc córka to bedzie i tak. Wiec ja poprostu nie będę wieczność celowała z obstynecja jak i tak duże prawdopodobieństwo chłopaka. A zreszta czytałam dużo oposow staranek na GD i dużo dziewczyn nawet wlasnie taktyka E4d maja córki (po 5 lub 6 synach). Także ja obstawiam diete za ważny punkt staranek, do tego ćwiczenia min 60 min/dz i niska glukoza czyli pomijanie śniadań i 2-3 posiłki dziennie (moze dodam cynamon). Z suplementów to tylko trochę wapnia magnezu kwas foliowy i Vitex. Do tego 2-3 kawy dziennie i jedna herbata miętowa. Maz lukrecję łyka naprzemian z szyszkami chmielu plus żurawina. Staranka przekładam na marzec.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama jestes zdecydowa a na dziecko i to najwazniejsze bo czy bedzie syn czy corka i tak bedziesz kochac a probowac zawsze mozna bo a nuz sie uda :)

Do góry