reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katja, ja w 12t5d miałam NT1,6. Ja jestem zwolenniczką pappy. Miałam robioną 2 razy że względu na wiek 35 i teraz 37. Za każdym razem wyszło niskie ryzyko. Tu jest w standardzie, możesz odmówić jeśli nie chcesz. Dużo na temat testu mówiła mama ginekolog - dlaczego warto.
NT2,8 nie jest jeszcze źle. Co powiedział Ci lekarz? Kiedy będziesz miała wyniki pappy? Katja, bądź dobrej myśli i nie zalamuj się. Wszystko będzie dobrze.
Masz zdj maluszka ☺️ pochwal się swoim małym skarbem ☺️

reklama
Katja mam nadzieje ze papa wyjdzie ok u mnie Nt bylo 1.9 a Crl 7 bo to chyba tez od wielkosci dziecka zalezy.
U mnie to byl ponad 13 tc wg Usg a wg Om 12t3

010igov3fkey3mez.png
Crl 47 mm, nt 2,8. Ciaza 11+4. Wszystko poostale
Prawidlowe tj serce , kosc nosowa i w ogole wszystko ok. . Mam 26 lat co podobno tez jest na plus i nieobciazany wywiad z rodziny. Podobno na 70%... coreczka :) wynik pappa bedzie najpozniej 10.01. Chyba zrobie NIFTY w szpitalu u siebie, mam dojscie przez tego lekarza kolege swojego.bardzo wszyscy sie denerwujemy. Bardzo.

Powiem Wam ze zdjec szczegolnie nie mam :( skupilismy sie z dr na tej przyziernosci, ja omdlalam w gabinecie (a jak pamietacie bylam
Sama) w ogole masakra. Pytal sie czy bylam przeziebiona, powiedzialam ze poza zatokami to nie. Pytal czy mialam
Jakas wysypke -
Ja powiedzialam ze nie(ale dopiero pomyslalam teraz ze moj synek
Mial tydzien temu..). Kazal tez zrobic badanie krwi na parwowirus b19 igg igm. Zrobie w poniedzialek bo juz dzis nic nie da sie w szpitalu. Ja chyba nawet dobrej pappy zrobie nifty.... nie wytrzymam z niepewnoscia a pappa to tylko tak
Jak pisalyscie prawdopodobienstwo, a nifty to chyba juz wiecej ? Ah nawet sie nie ciesze ze coreczka. Tak bardzo sie boje. Chcialabym porozmawiac z kims kto to przeszedl i jak sie skonczylo - jak wczytuje sie na forach to nic dobrego. Jednak wiadomo- zdrowe dziecko i zakonczenie to zadko ktora kobitka pisze co tam i jak tam, a te rozgoryczone maja czas i wypisuja, żalą sie itp... MARTWIE SIE BOJE SIE!!

Powiem Wam ze zdjec szczegolnie nie mam :( skupilismy sie z dr na tej przyziernosci, ja omdlalam w gabinecie (a jak pamietacie bylam
Sama) w ogole masakra. Pytal sie czy bylam przeziebiona, powiedzialam ze poza zatokami to nie. Pytal czy mialam
Jakas wysypke -
Ja powiedzialam ze nie(ale dopiero pomyslalam teraz ze moj synek
Mial tydzien temu..). Kazal tez zrobic badanie krwi na parwowirus b19 igg igm. Zrobie w poniedzialek bo juz dzis nic nie da sie w szpitalu. Ja chyba nawet dobrej pappy zrobie nifty.... nie wytrzymam z niepewnoscia a pappa to tylko tak
Jak pisalyscie prawdopodobienstwo, a nifty to chyba juz wiecej ? Ah nawet sie nie ciesze ze coreczka. Tak bardzo sie boje. Chcialabym porozmawiac z kims kto to przeszedl i jak sie skonczylo - jak wczytuje sie na forach to nic dobrego. Jednak wiadomo- zdrowe dziecko i zakonczenie to zadko ktora kobitka pisze co tam i jak tam, a te rozgoryczone maja czas i wypisuja, żalą sie itp... MARTWIE SIE BOJE SIE!!
Katja, u mnie na majowkach są 2 dziewczyny które miały podwyższone NT i robiły dodatkowe badania w tym amino. U jednej i drugiej wszystko ok z dzieckiem. Jak chcesz to zapytam czy któraś z nich może z Tobą porozmawiać?

Katja nifty to bardzo dobre badanie z tym ze koszt dosc wysokie ponad 2000 zl ale dla swietego spokoju warto!.
Jesli tylko Cie to uspokoi to rob kochana:-)
I super ze na 70% laska:-)

010igov3fkey3mez.png

reklama
Katja, u mnie na majowkach są 2 dziewczyny które miały podwyższone NT i robiły dodatkowe badania w tym amino. U jednej i drugiej wszystko ok z dzieckiem. Jak chcesz to zapytam czy któraś z nich może z Tobą porozmawiać?
Bardzo prosze. Moze akurat.. albo spytaj chociaz ile
Mialy, jak to przebiegalo..

Do góry