reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katja, ja w 12t5d miałam NT1,6. Ja jestem zwolenniczką pappy. Miałam robioną 2 razy że względu na wiek 35 i teraz 37. Za każdym razem wyszło niskie ryzyko. Tu jest w standardzie, możesz odmówić jeśli nie chcesz. Dużo na temat testu mówiła mama ginekolog - dlaczego warto.
NT2,8 nie jest jeszcze źle. Co powiedział Ci lekarz? Kiedy będziesz miała wyniki pappy? Katja, bądź dobrej myśli i nie zalamuj się. Wszystko będzie dobrze.
Masz zdj maluszka ☺️ pochwal się swoim małym skarbem ☺️

reklama
Katja mam nadzieje ze papa wyjdzie ok u mnie Nt bylo 1.9 a Crl 7 bo to chyba tez od wielkosci dziecka zalezy.
U mnie to byl ponad 13 tc wg Usg a wg Om 12t3

010igov3fkey3mez.png
Crl 47 mm, nt 2,8. Ciaza 11+4. Wszystko poostale
Prawidlowe tj serce , kosc nosowa i w ogole wszystko ok. . Mam 26 lat co podobno tez jest na plus i nieobciazany wywiad z rodziny. Podobno na 70%... coreczka :) wynik pappa bedzie najpozniej 10.01. Chyba zrobie NIFTY w szpitalu u siebie, mam dojscie przez tego lekarza kolege swojego.bardzo wszyscy sie denerwujemy. Bardzo.

Powiem Wam ze zdjec szczegolnie nie mam :( skupilismy sie z dr na tej przyziernosci, ja omdlalam w gabinecie (a jak pamietacie bylam
Sama) w ogole masakra. Pytal sie czy bylam przeziebiona, powiedzialam ze poza zatokami to nie. Pytal czy mialam
Jakas wysypke -
Ja powiedzialam ze nie(ale dopiero pomyslalam teraz ze moj synek
Mial tydzien temu..). Kazal tez zrobic badanie krwi na parwowirus b19 igg igm. Zrobie w poniedzialek bo juz dzis nic nie da sie w szpitalu. Ja chyba nawet dobrej pappy zrobie nifty.... nie wytrzymam z niepewnoscia a pappa to tylko tak
Jak pisalyscie prawdopodobienstwo, a nifty to chyba juz wiecej ? Ah nawet sie nie ciesze ze coreczka. Tak bardzo sie boje. Chcialabym porozmawiac z kims kto to przeszedl i jak sie skonczylo - jak wczytuje sie na forach to nic dobrego. Jednak wiadomo- zdrowe dziecko i zakonczenie to zadko ktora kobitka pisze co tam i jak tam, a te rozgoryczone maja czas i wypisuja, żalą sie itp... MARTWIE SIE BOJE SIE!!

Powiem Wam ze zdjec szczegolnie nie mam :( skupilismy sie z dr na tej przyziernosci, ja omdlalam w gabinecie (a jak pamietacie bylam
Sama) w ogole masakra. Pytal sie czy bylam przeziebiona, powiedzialam ze poza zatokami to nie. Pytal czy mialam
Jakas wysypke -
Ja powiedzialam ze nie(ale dopiero pomyslalam teraz ze moj synek
Mial tydzien temu..). Kazal tez zrobic badanie krwi na parwowirus b19 igg igm. Zrobie w poniedzialek bo juz dzis nic nie da sie w szpitalu. Ja chyba nawet dobrej pappy zrobie nifty.... nie wytrzymam z niepewnoscia a pappa to tylko tak
Jak pisalyscie prawdopodobienstwo, a nifty to chyba juz wiecej ? Ah nawet sie nie ciesze ze coreczka. Tak bardzo sie boje. Chcialabym porozmawiac z kims kto to przeszedl i jak sie skonczylo - jak wczytuje sie na forach to nic dobrego. Jednak wiadomo- zdrowe dziecko i zakonczenie to zadko ktora kobitka pisze co tam i jak tam, a te rozgoryczone maja czas i wypisuja, żalą sie itp... MARTWIE SIE BOJE SIE!!
Katja, u mnie na majowkach są 2 dziewczyny które miały podwyższone NT i robiły dodatkowe badania w tym amino. U jednej i drugiej wszystko ok z dzieckiem. Jak chcesz to zapytam czy któraś z nich może z Tobą porozmawiać?

Katja nifty to bardzo dobre badanie z tym ze koszt dosc wysokie ponad 2000 zl ale dla swietego spokoju warto!.
Jesli tylko Cie to uspokoi to rob kochana:-)
I super ze na 70% laska:-)

010igov3fkey3mez.png

reklama
Katja, u mnie na majowkach są 2 dziewczyny które miały podwyższone NT i robiły dodatkowe badania w tym amino. U jednej i drugiej wszystko ok z dzieckiem. Jak chcesz to zapytam czy któraś z nich może z Tobą porozmawiać?
Bardzo prosze. Moze akurat.. albo spytaj chociaz ile
Mialy, jak to przebiegalo..

Do góry