reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anga a z tym o+12 to nie jest tak, że to już jest taki śluz kwaśny, że wszystkie męskie giną a i damskim jest ciężko?

0+12 to jest stosunek 12 godzin po owulacji

reklama
Ajlak Kwaśny sluz poniżej ph 5 unieruchamia męskie a żeńskie dają radę. Tak wogóle to 0+12 liczy się od 8 godzin po bo plemniki potrzebują kilka godzin żeby dotrzeć do komorki. Plemniki po 7 dniach wstrzemięźliwości są osłabione i takie są potrzebne przy planowaniu dziewczynki a najsilniejsze po 3-4 dniach dlatego metody się wykluczaja,chociaż dziewczyny stosują dwie bo w 0+12 trudno wcelowac.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie to miałam na myśli, że przy metodzie o+12 to męskiemu ciężko dojść bo kwaśne środowisko.
A gdyby tak przed o+12 osłabić plemniki stosunkiem z zabezpieczeniem nie byłoby to tzw. "osłabieniem"?

Każdy stosunek osłabia, najbardziej codzienne starania ale jednocześnie podnoszą testosteron a on wskazany niższy na dziewuszke. Trudne to wszystko,dałam sobie trzy miesiące na 0+12 ale w tym miesiącu chyba za długo przetrzymalam męża bo nie mogłam się zdecydować czy przed czy po owu działamy i wyszło 13 dni.

Ja.mialam.wlasnie zawsze kwasny sluz bo granica 4-4.5 sperma 7.Po stosunku szybko mi.spadalo ph wiec chyba bylam dosc.kwasna bo przy sylku i lactovaginalu nie potrafilam zajsc.

A milo moim zdaniem progesteron masz ok.Ja mialam 10 dpo 19 pozniej nie badalam .Dupka bralam ale ze wzgledu na biochemiczna i bardziej profilaktycznie.Do teraz biore luteine ale sama zmniejezylam sobie dawke od swiat bo wkurzalo mnie 2 razy dziennie sobie gmerac tym aplikatorem teraz biore 1 wieczorem.Ani razu zadnych plamien i boli nie mialam pepowina i lozysko juz sa od 4.01 juz w ogole nie bede brala.

010igov3fkey3mez.png

A dziewczyny tu nub mojej dzidzi wg usg ponad 13 tc na.wczesniejszych fotkach malo widoczny byl.
1482959057949.png

010igov3fkey3mez.png

Załączniki

• 1482959057949.png
    1482959057949.png
    60,4 KB · Wyświetleń: 432
Maziajka sylk ma ph 3,8 a poniżej 4 giną plemniki z nim trzeba ostrożnie ja narazie stosuje zobaczymy jak będzie. Ph miałaś super,a lykalas jakieś suplementy? Na nubach się nie znam

Maziajko dzieki za slodkie zyczenia:*hihi
A 19 progesteronu ale w jakiej wartosci?

Elena no wlasnie czytalam ze z ta beta to taka wrozba bardziej:p
Ale i tak wydaje mi sie ze chlopak u nas.Cere mam znowu jak pupcia niemowlęcia:)Ladnieje

Ja mam zawsze pH 4/5,5 używałam sylku przed, męża pH 7 , seks 3 razy czyli osłabiany, odstęp był a i tak syn Suplementy braliśmy oboje.
Ja tez na nubach sie nie znam.
Dzieki Anga pomogłas mi zaplanować moje starania ja ten cykl.

reklama
Ajlak zakwaszalas się czymś po? bo podobno pierwsze 4 godziny w o12 są wazne żeby nie skoczylo powyżej 5 bo wtedy ruszają męskie plemniki. Pisza żeby osłabiać od konca@ codziennie lub się wstrzymać . Brała te zlisty Piranhy?

Do góry