reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia, moje starania były bardzo ubogie. Brałam tylko magnez i wapno. Nie zakwaszalam się ani nic innego. A starania 9 i 11dc a owu 14dc. Ja uwierzyłam w odstęp ☺️. Choć wiem, że też jest obalony. Ale ja mu zaufalam, bo z dnia ouw mam już 2 synów. Moja siostra z odstępu też ma córkę. Może jest to tylko zbieg okoliczności ale dla nas szczęśliwy ☺️
Arya jesli moge spytac to chlopcow masz z dnia owu to znaczy ze starania byly tylko w dniu owu. Ja z dnia owu mam dziewczynke. Statania byly tylko w dniu owu i tylko jeden raz w calym cyklu. Dziewczyny ktore maja tu chlopcow pisza ze starania codzienne dateraz planuje chlopca w styczniu i juz sama nie wiem.

Arya jesli moge spytac to chlopcow masz z dnia owu to znaczy ze starania byly tylko w dniu owu. Ja z dnia owu mam dziewczynke. Statania byly tylko w dniu owu i tylko jeden raz w calym cyklu. Dziewczyny ktore maja tu chlopcow pisza ze starania codzienne dateraz planuje chlopca w styczniu i juz sama nie wiem.
Ja mam chłopców z codziennego starania w dniach owu więc teraz wypadałoby przyjąć inną taktykę [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie chyba najlepiej przyjac inna taktyke niż w poprzednich staraniach.
Bo u niektórych 3 dni przed owu będzie dziewczynka a u niektorych chłopczyk, wiec lepiej na to nie patrzec jaka metoda u innych się sprawdzila a patrzeć na swoje poprzednie starania i zadziałac na odwrót.
My w obu staraniach dzialalismy często przez cały cykl (aby te stare plemniki wygonic) i z synkiem najblizej owu bylo 2 i 1 dzień przed, a teraz przy corce było 3,5 dnia przed i jakoś 12 h po owulacji (choć na dobrą sprawę to było w dniu owulacji, bo podejrzewam że była w nocy a sex był o 15:00 tego samego dnia, ale wyszło już pewnie ponad 10 h) ;-) ale może to przypadek i dlatego tak wyszło jak wyszło ;-)

Ja mam chłopców z codziennego starania w dniach owu więc teraz wypadałoby przyjąć inną taktykę [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam 2 z owu. Pierwszy lata temu. A drugi nie był z codziennych starań. Na pewno nie było sex 2 dni przed owu, bo byliśmy w drodze na wakacje. A później w dzień owu z samego rana i wieczorem poprawione i jest syn.

Ale myślę tak jak Elenaa. Każdy jest inny i trzeba słuchać swojego ciała, bo u każdego wszystko jest indywidualnie. Ja z owu mam synów. Dlatego spróbowałam odstęp skoro blisko owu nie działa.

Znam dziewczynę, która ma dzieci z miesiączki. Nie wiem jakim cudem. Ale liczyli się latami na bezpłodność. Aż trafili do lekarza, który stwierdził że ma owu w @. Ma tak 2 dzieci ☺️

reklama
Do góry