reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Antonia, moje starania były bardzo ubogie. Brałam tylko magnez i wapno. Nie zakwaszalam się ani nic innego. A starania 9 i 11dc a owu 14dc. Ja uwierzyłam w odstęp ☺️. Choć wiem, że też jest obalony. Ale ja mu zaufalam, bo z dnia ouw mam już 2 synów. Moja siostra z odstępu też ma córkę. Może jest to tylko zbieg okoliczności ale dla nas szczęśliwy ☺️
Arya jesli moge spytac to chlopcow masz z dnia owu to znaczy ze starania byly tylko w dniu owu. Ja z dnia owu mam dziewczynke. Statania byly tylko w dniu owu i tylko jeden raz w calym cyklu. Dziewczyny ktore maja tu chlopcow pisza ze starania codzienne dateraz planuje chlopca w styczniu i juz sama nie wiem.

Arya jesli moge spytac to chlopcow masz z dnia owu to znaczy ze starania byly tylko w dniu owu. Ja z dnia owu mam dziewczynke. Statania byly tylko w dniu owu i tylko jeden raz w calym cyklu. Dziewczyny ktore maja tu chlopcow pisza ze starania codzienne dateraz planuje chlopca w styczniu i juz sama nie wiem.
Ja mam chłopców z codziennego starania w dniach owu więc teraz wypadałoby przyjąć inną taktykę [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie chyba najlepiej przyjac inna taktyke niż w poprzednich staraniach.
Bo u niektórych 3 dni przed owu będzie dziewczynka a u niektorych chłopczyk, wiec lepiej na to nie patrzec jaka metoda u innych się sprawdzila a patrzeć na swoje poprzednie starania i zadziałac na odwrót.
My w obu staraniach dzialalismy często przez cały cykl (aby te stare plemniki wygonic) i z synkiem najblizej owu bylo 2 i 1 dzień przed, a teraz przy corce było 3,5 dnia przed i jakoś 12 h po owulacji (choć na dobrą sprawę to było w dniu owulacji, bo podejrzewam że była w nocy a sex był o 15:00 tego samego dnia, ale wyszło już pewnie ponad 10 h) ;-) ale może to przypadek i dlatego tak wyszło jak wyszło ;-)

Ja mam chłopców z codziennego starania w dniach owu więc teraz wypadałoby przyjąć inną taktykę [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam 2 z owu. Pierwszy lata temu. A drugi nie był z codziennych starań. Na pewno nie było sex 2 dni przed owu, bo byliśmy w drodze na wakacje. A później w dzień owu z samego rana i wieczorem poprawione i jest syn.

Ale myślę tak jak Elenaa. Każdy jest inny i trzeba słuchać swojego ciała, bo u każdego wszystko jest indywidualnie. Ja z owu mam synów. Dlatego spróbowałam odstęp skoro blisko owu nie działa.

Znam dziewczynę, która ma dzieci z miesiączki. Nie wiem jakim cudem. Ale liczyli się latami na bezpłodność. Aż trafili do lekarza, który stwierdził że ma owu w @. Ma tak 2 dzieci ☺️

reklama
Do góry