reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Arya- to ja o twoim nastoletnim dziecku nie wiedziałam. Jakoś mi się wbiło ze to drugie teraz [emoji23] , ale faktycznie mega różnica między 1 a 2 , no do 20 grudnia toż to zaraz a lepiej kasę w wyprawkę wsadzić aniżeli coś czego i tak się dowiesz tylko chwilę później :) , no jak mąż mówi ze wie co robił to bądź dobrej myśli hehe,mój bardzo chciał córkę ale zadowolony jest ze bedxie synuś tak samo jakby był i z córki i juz dziś była gadka o 3 dziecku (hahha) bo ja w zasadzie mu przymarudziłam ze ja nie będę czekać kolejnych 3 lat na następne dziecko i wolę za jednym zamachem i juz ;), przytaknał [emoji23], ps. Gratuluję wyczucia ruchów - dosyć szybko czujesz, U mnie mały skakał tak wczoraj ze myślałam dosłownie ze wyskoczy - szogun mały :)

Maziajka. - super gratulacje ! Świetne wieści !!

Monia- ja ci mogę wkleić mój wykres i na nim mam.wszytskie objawy zapisane, jakie zaznaczałam na ovufriend tylko gdzie to teraz się zadziało :), ale tak z pamięci to u mnie katar, placzliwosc, metaliczny posmak w ustach, śluz biały dużo, zmęczenie , ja będę chodzić na monitoring cyklu żeby ustrzelic O+12,

Aga -a jak tam.po cesarce masz jakieś dolegliwości czy wszytsko fajnie pięknie ? :)

Antonia- o cc nie pomogę bo ja anty ;) - pojęcia nie mam - jak musze to dam się skroic. Wiadomo ale.z wyboru nie

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka wklej jak możesz ten wykres. Ja też idę na monitoring od następnego cyklu :)

reklama
Co do cc to moja pierwsza cesarka dwie pierwsze ciążę zakończone naturalnie przy trzeciej dziecko się nie obróciło. Sama cesarka ok bo nic się nie czuję może takie bezbolesne grzebanie ja mam wyobraźnię straszną więc trochę to przeżyłam. Najgorszy jest stres przed i w trakcie wejścia na salę masakra tyle narzędzi i ludzi nawet nie będę gadać żeby nie straszyć. Najważniejsze że nie boli minus że się wszystko słyszy. Straszny ból występuje dopiero po cc mimo morfiny (na mnie nie działała niestety) fatalnie czułam się również w domu ale to moja wina bo nie brałam nic przeciwbólowego bo tylko apap wchodził w grę więc uznałam że nie ma sensu dopiero po 5 dniu pobytu w domu już nie wytrzymywalam z bólu bo jak próbowałam wstać to mnie cały brzuch piekł i tak palił w miejscu ciecia okazało się że to przez mięśnie brzucha które no niestety pracowały kiedy wykonywałam ruch a one też były naciete i w środku były szwy. W końcu wzięłam apap w sumie chyba 4 naraz wiem dużo ale wtedy poczułam taką ulgę że mogłam góry przenosić po 4 godzinach niestety ból powracał myślałam że coś jest nie tak że boli coraz bardziej aż tu nagle w 7 dniu jak ręką odjął przestało boleć. Największy problem to to że trzeba liczyć na drugą osobę. Żeby przynajmniej dziecko podała czy przewinela. Rodzac sn godzinę, dwie po porodzie mogłam sama dzieckiem sie zająć bo nie byłam nacinana i nic w sumie już nie bolało. Sama nie wiem co lepsze sn czy cc.

Cc podobno w 38. Ja czulam ruchy ultrawczesnie podobno (a moze to bigos byl? :) ) Ja mam za soba porod sn, sam porod w sobie oczywiscie bolesny ale dla mnie nagorsze bylo po. Nie dosc ze lyzeczkwanie bo nie wyszlo cale lozysko to potem posklejaly mi sie jakims cudem szwy tak ze sikalam poprostu pod siebie. Doslownie. Strasznie po mialam. No i skrajna anemia, podawali mi 3 worki krwi.. masakra. Takze sn nie tak zle co moje przeboje PO.

A ja miałam 2 cc i dobrze je wspominam. Owszem przez pierwsze dni boli nawet nieźle, ale wszystko do wytrzymania. Hormony robią swoje i obecność maluszka oczywiście. Od początku miałam dziecko przy sobie. Bardzo dobrze to wspominam :)

Ja tez cc wspominam bardzo dobrze najwazniejsze to wstac od razu i to rozchodzic nie bolalao mnie jakos strasznie na 2 dzien juz lekow nie bralam ale ja mam chyba silny prog bolu bo dzieeczyny obok dalej byly na lekach.Caly czas wszystko przy malym robilam.A po 7 dniach juz nawet seksing z mezem byl wiec chyba na.prawde szybko doszlam do siebie.Jedyne co zle wspominam to cewnik.zakladala mi go.jakas praktykantka i przez 6 mies czulam pieczenie przy sikaniu bo mi zle zalozyla i lalo.mi sie w ogole bokiem...przy tym cewniku...i ciagle czulam parcie na pecherz reszta ok.

A cc mialam 3 dni przed terminem wiec chyba zalezy od lekarza bo bratowa wlasnie zawsze miala po 38 tc.Ale u mnie mlody nie pchal sie na swiat ani nic zero skurczy itp wiec mogli poczekac.

Monia Miciurka a jak wlasnie wygląd ten monitoring cyklu u ginekologa? Po pozytywnym tescie owu sie idzie czy jak

Ja szybko urodziłam SN wiec wporzadku. Poza szwami które przy pierwszej ciazy strasznie rwaly. Dobrze ze położna te (rozpuszczalne) ale i tak zdjęła i odrazu przeszło. Musiałam byc złe poszyta bo przy drugim bardziej peklam ze względu ze sie rodził syn z raczka a super zaszyta i dosłownie mogłam odrazu po porodzie siedzieć.
Ale byłam u koleżanki na porodzie która sie męczyła 23h w bólach, parła i dosłownie nic. Cesarki jej oczywiscie nie chcieli zrobic. Wkońcu jak juz prawie zjeżdżała to zdrobili cesarkę syn 4,800 i 60cm! Nikt tego wcześniej nie zbadał

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
U mnie wczoraj był 13 dc, miesiąc temu właśnie w 13 dc mialam symptomy owu- śluz plodny. Teraz susza, kurde i jak tu celować na o+12? W zeszłym cyklu były staranka w 14 dc tak żeby utrafic.dziś 14dc i nie wiem co robić [emoji3]jak żyć [emoji6]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja właśnie tych aspektów cc nie lubię, że blizna ze cewnik ze wklucie w kręgosłup gdyby to wyglądało inaczej to może a tak to liczę na sn bo szybko doszłam do siebie i naprawdę nic mi nie było zero pęknięcia ani nic więc sytuacja idealna,

Monia - jak znajdę wykres to wkleję :)

Maziajka zazdroszczę wysokiego progu bólu :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka no niestey czasami sie nie ma wyboru:-( .Ja nawet o tym nie mysle bo wiem ze inaczej sie nie da:p

Antonia nie wiem co Ci poradzic ja dlatego nie chcialam stosowac odstepow i wyliczen bo to moze trwac i trwac a niestety przy poczatkach mojej endometriozy to czas ma duze znaczenie.

reklama
Antonia a stosujesz testy owu? Czy poprostu ze śluzu bądź bóle masz? Bo ja ostatnio artykuł czytałam o śluzie i to tez z nim niestety trudno nie takie to oczywiste

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry