reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny [emoji6] niedawno zaczęłam was podczytywac bo marzy nam się córa. Ale im więcej czytam tym bardziej utwierdzam się w tym że nic nie wiem [emoji1] tyle tu rad i informacji ze nie wiem czy ogarne [emoji1] u mnie 10dc, ostatni cykl 29dni. Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie...
I właśnie tu moje pytanie. Owu mam koło 16 dc, do domu wracam w czwartek czyli 14dc... Myślicie ze sa szansę na dziewuche? Bo mi się wydaje że za późno, tym bardziej ze cykl mi się skraca odkąd zaczęliśmy się starać... [emoji17]
Generalnie to dziecię chcę ogólnie? Byle zdrowe, wiadomo, ale jak można pokombinować to czemu nie? [emoji1]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

reklama
Windy polecam ci monitoring zeby sprawdzic kiedy jest owu jesli cykl ma 29 dni to owu mozesz miec wczesniej. Na corke sgureuje probowac w 14 badz15 dniu ale seks raz tylko. Mnie tak wyszlatylko ze ja jeszcze pregnyl na pekniecie pecherzyka wzielam.

Windy polecam ci monitoring zeby sprawdzic kiedy jest owu jesli cykl ma 29 dni to owu mozesz miec wczesniej. Na corke sgureuje probowac w 14 badz15 dniu ale seks raz tylko. Mnie tak wyszlatylko ze ja jeszcze pregnyl na pekniecie pecherzyka wzielam.
Owu jestem pewna na 90%, od 4mcy 16dc. Tylko lutealna się skraca... Ech no, zdam się na los w tym cyklu, niech się dzieje co chce [emoji1] nie będę cyklu marnować, idę na żywioł. Jak nie wyjdzie (tfu, tfu) to w przyszłym będę bardziej i wcześniej kombinować. Bo w tym cyklu z przutulanek w 6dc ciąży raczej nie będzie [emoji14]

m7a4xuun7rn9jc7g.png

Katarek ja karmie piersią ale zamierzam małego (5miesiecy) odstawiać w lutym i wtedy sie starac o trzeciego dzidziusia. A moim zdaniem mozesz sie starac bo twoja mała juz nie taka mała wiec pewnie sama odstawi pierś [emoji6]
Windy No tyle tego ze cieżko sie połapać i wybrać. Jak to pierwsze dziecko to nie ma co kombinować za dużo bo nieraz to długi trwa a gwarancji nie ma ze sie uda.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Imama nie odstawiaj podobo karmienie piersia sprzyja poczeciu dziewczynki jako ze organizm oslabiony bo mleko produkuje i testosteron i estrogen nizszy podczas karmienia. Sluzu tez jest mniej z tego co widze u siebie. A skapy sluz sprzyja dziewczynka.

U mnie na majówkach są mamy , które karmiąc piersią zaszły w ciążę bez problemu . Karmią nadal mimo ciąży , bo lekarze zezwalaja na to.

Kurczę to juz nie wiem. Bo czytałam ze niby to niebezpieczne ze płód bedzie dostawał mniej witamin itd. I ze niby dziecko wyczuje i odstawi pierś

Kurczę to juz nie wiem. Bo czytałam ze niby to niebezpieczne ze płód bedzie dostawał mniej witamin itd. I ze niby dziecko wyczuje i odstawi pierś

Moze po pewnym czasie i odstawi? Na razie są 2 mamy karmiące :) obydwie kończą 1 trymestr . Jeśli lekarz mowi, że wszystko ok to naturalne to chyba trzeba mu zaufać ? Może później mleko zmienia smak i dziecko przestaje?

Znowu nie ma reguły z tym kp a plcia kolejnego dziecka. Bo wiele dziewczyn z którymi rodzilam pierwszego synka na innym forum też jest ponownie w ciąży i kilka zaszło kp albo tuż po odstawieniu to nie ma tak ze każda spodziewa się dziewczynki. Jedna np ma corke i kp zaszła w ciążę z synkiem. Ja odstawiłam pod koniec kwietnia. A w cyklu czerwcowo-lipcowym zaszlam w ciążę. Ale jak badalam sobie hormony to były dziewyczynkowe. Miałam baaaardzo niski estrogen, testosteron też. A progoesteron po owulacji dość ładny. Więc może u mnie to kp miał wpływ ale nie sądzę ze u wszystkich tak jest. Ta dziewczyna o której mówię to do samego końca karmiła dość często. Bo ja już wtedy przez ostatnie miesiace ograniczylam do kolacji i nocy. I cieszę się ze do roku karmilam..ze nie krocej i nie dluzej. Moj synek budził się regularnie w nocy co 2-3 h na cyca a jak odstwilam jak miał rok to dosłownie z dnia na dzień zaczął przesypiac noce ;-)

reklama
Arya ciekawe co maja? Ja obstawiam ze jesli karmia dziecko ponizej roku to dziewczynki☺
Elenaa a wrocily ci cylke do regularnych jak zachodzilas. Moje od 4 mcy jak w zegarku 28 dni.
Myslicie ze powinnam zbadac hormony?

Do góry