reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
To swędzenie nie jest od wątroby?
Właśnie tak podejrzewają... Jutro krew pobiore i będę czekać do poniedziałku na wyniki. Dziś się wzięłam od nowa za pranie pościeli bo może to jakaś alergia na proszek albo co:/ może akurat wzięłam tą uprana w Persilu. Wysusze,obleke i zobaczę. A póki co zaczyna się wieczór już i zaczyna swedziec.

robiłam dzis test ciazowy . czułosc 25 . jedna krecha.. a dzis 28 dc. no nic. czekam na @ ktora ma nadejsc w sobote i biore sie za robote w nastepnym cyklu.

Witajcie :) nieaktywna jestem tu testowo itp, ale chcialabym Wam powiedziec swoje zdanie na temat szczepien. Szczepic nalezy, dzieki temu wyeliminowano na swiecie epidemie ciezkich chorob. Rozumiem obawy, bo takze je mam. Nie bede robila wywodow, powiem jak ja szczepie. Szczepie 5w1, uwazam ze stare szczepionki sa juz poprostu kiepskie, sa juz lepsze i lepiej przebadane. Nie szczepie 6w1 bo uwazam, ze to za duzo wszystkiego na raz. Ne podaje dodatkowych szczepien bez ktorych i my zyjemy. Nie podalam mmr na roczek, przeciagnelam do dwoch lat i zamiast tego podalam Priorix - to takze odra swinka rozyczka ale innego producenta ktory bardziej dba o "czystosc" , jest bardziej oczyszczona. Generalnie uwazam ze w Polsce mamy dosc mocno napiety kalendarz szczepien wiec szczepienia nieco przeciagalam. Nie mozna szczepic moim zdaniem dziecka nawet z minimalnym katarkiem, choc nasi lekarze nie uwazaja przeziebienia lekkiego jako przeciwskazania.

robiłam dzis test ciazowy . czułosc 25 . jedna krecha.. a dzis 28 dc. no nic. czekam na @ ktora ma nadejsc w sobote i biore sie za robote w nastepnym cyklu.
Trzymam mimo to nadal kciuki. W pierwszej ciazy druga krecha wyszla mi dopiero tydzien po terminie @. A moze beta hcg? Albo czulosc 10 mlU no pink test super czuly w rossmann?

Katja niestety troszke się mylisz bo w niektorych panstwach nie wprowadzili szczepien wcale a epidemie sie nie rozwinęly albo same i tak zniknęły.U Indian gdzie szczepien nie ma czy u Amiszów epidemii tez nie ma.. poza tym niektore choroby zniknely na lata przed wprowadzeniem szczepien.Niestety ten mit jest nadal powtarzany a inne epidemie maja swoj cykl i co pare lat jakas wraca i to jest normalne.Co do 5w1 czy 6w1 (tutaj nie rozumiem czemu 6w1 juz uwazasz za za duzo jak to juz tylko 1 wiecej..to serio juz nie robi roznice bo 5w1 to i tak ogrom)Szczepionki nie sa uwazane za leki wiec nie musza przechodzic restrykcyjnych badan niestety dlatego sa nierzetelne.Poza tym badaja je firmy farmaceutyczne i sami producenci a nie firmy niezalezne.
Ale z koncowka sie zgadzam..szczepia nawet wczesniaki i dzieci z padaczką:/! A w 1 dobie szczepi sie w Polsce,Rumunii i Bułgarii bodajze..

Smutna prawda..

Katja ja też mam zdanie ze dziecko musi być na 100% zdrowe aby było szczepione. Przed pierwszym badaniem 5w1 zbadalam Crp na wszelki wypadek. Potem już nie chciałam go tak często kluć. Ale przed Odrą, rozyczka i świnka też zbadalam to crp. U mnie w przychodni takie maluszki szczepia priorixem. Jakby szczepili mmr to bym sama wykupiła ten priorix. Bo też czytałam ze nieco lepsza. I też trochę odroczylam. Niedługo ale odczekałam jakiś czas jak wróciliśmy z nad morza i jak byliśmy na weselu bo bałam się ze mógł tam coś złapać jak mial kontkakt z wieloma osobami.
Ja naszczescie na co mnie szczepili w dzieciństwie to nie chorowalam na te choroby. A jak badalam przeciwciala to je mam do dzis.

Katja ja też mam zdanie ze dziecko musi być na 100% zdrowe aby było szczepione. Przed pierwszym badaniem 5w1 zbadalam Crp na wszelki wypadek. Potem już nie chciałam go tak często kluć. Ale przed Odrą, rozyczka i świnka też zbadalam to crp. U mnie w przychodni takie maluszki szczepia priorixem. Jakby szczepili mmr to bym sama wykupiła ten priorix. Bo też czytałam ze nieco lepsza. I też trochę odroczylam. Niedługo ale odczekałam jakiś czas jak wróciliśmy z nad morza i jak byliśmy na weselu bo bałam się ze mógł tam coś złapać jak mial kontkakt z wieloma osobami.
Ja naszczescie na co mnie szczepili w dzieciństwie to nie chorowalam na te choroby. A jak badalam przeciwciala to je mam do dzis.
Czyli mamy elenaa to samo zdanie :) akurat pracuje w branzy farmaceutycznej wiec mam swoj poglad na pewne sprawy, wiec nie zamierzam nikomu wymierzac kontry i udowadniac swoich racji :) wazne jest to, ze robimy wszystko zgodnie ze swoim sumieniem, oby wszystko bylo dobrze. Niestety nieszczepione dziecko moich sasiadow zmarlo w wyniku powiklan pochorobowych, natomiast z drugiej strony corka przyjaciol jest bardzo bardzo chora na wskutek NOPu, bierze bardzo silne leki i jest naprawde nieciekawie. Tak wiec jak widac - kazdy organizm jest inny. Pozdrawiam i mysle ze nie ma co wlec tego tematu bo nie ten watek :) szkoda ze coraz mniej osob tutaj sie udziela, tyle stron , tyle osob , tyle historii i przezyc a na palcach dloni da sie nas teraz zliczyc. Pewnie i po nas pojawia sie kolejne osoby majace nadzieje na zaplanowanie plci dziecka, a po nas widac ze to loteria, lub ze co niektore- jak ja- po kilku cyklach nieudanych staran podchodza do tematu - lekko moge wspomoc ale najwazniejsze zeby w koncu byc w upragnionej ciazy .) ❤️❤️❤️❤️❤️

reklama
Co do przeciwcial to tez takze inaczej reaguje.Sa ludzie ci w ogole nie wytwarzaja przeciwcial.Dobrze Elena ze masz:)ja w ciazy badalam rozyczke i oboje z mezem bylismy szczepieni w tym samym roku i on ma 900 a ja 10 (wynik 2 lata temu)wiec moze juz nie mam wcale.Kiedys szczepienia tez byly inne.. z reszta to wszystko wychodzi po latach.Coraz mlodsi ludzie umieraja na raka..30 latki.. teraz nawet dzieci.Wiadomo w jedzeniu tez chemia..gdyby komus wyzej zalezalo na ludziach to by tego nie bylo.To logiczne.W szczepionkach niektorych sa zywe wirusy wiec te wirusy ciagle beda krazyc na swiecie.. a te Zika i inne co chwile nowe..serio wierzycie ze wirusy sie tak mutuja same?HIV tez ma dobre teorie spiskowe a we wszystkim moze byc ziarenko prawdy..

Katja piekne zakonczone♡ ale to ze pracujesz w branzy farmaceutycznej nie znaczy ze nie mozesz sie mylic bo wystarczy zobaczyc seminaria,wyklady,materialy kto sponsoruje..sa zreszta lekarze,pediatrzy ktorzy dopiero po latach zmienili zdanie na temat szczepien bo wszyscy ida schematem i wiedza to czego sa uczeni.

Nie ma co sie rozpisywac.Oby Nasze dzieci byly najzdrowsze i najszczesliwsze na swiecie szczepione czy nie:*

Do góry