reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elena ale na wszystko sie nie da co z tego.ze zaszczepisz na meningokoi jak dziecko.zarazi sie np.listeria? Nie da sie przewidziec wszystkiego dlatego ja tylko obowiazkowe bo reszta moim zdaniem to tylko nabijanie kieszeni koncernom.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiem własnie, nie uchronie dziecka przed wszystkim, a takie przypadki zdarzają się dość rzadko że dziecko umiera na sepse czy na ospe :(

Mojej przyjaciolki corka zlapal wlasnie listerie.. podobno 10 przypadkow rocznie listeriozy w polsce tylko jest... przypadek jak z doktora housa dlugo nie mogli zdiagnozowac w ogole co jej dolega...nigdy nie wiadomo co nas spotka.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

Airfix - gratuluję kochana córeczki ,

Elenaa- Tobie też wielkie gratulacje ! Jak w 17 nie ma dzyndzla to raczej już nie urośnie hihi ale masz rację skacz pod sufit po polowkowych jak będzie 100% pewności hihi :)

Tynka - wielkie gratulacje waszego cudu! Ale szybko poleciało zaraz 2 trymestr będziesz miała :)

Arya- daj znać jak będziesz po wizycie co tam i dzidzi I czy dało się zaplanować płeć :)

Antonia- powodzonka z testowaniem :)

Co do szczepień ja wam powiem.tak- tez się boję szczepić i jeszcze syna nie szczepilam na nic, miał ospę jak narazie która przeszedł dobrze szybko bez problemu itp. Trochę boję się tych " nowoczesnych" szczepionek - a z drugiej strony te stare tez nie są za dobre - słyszałam tez o jakby skutkach szczepień z którego wychodzą różne raki w efekcie - i kurcze tez jestem rozdarta - bo nie wiadomo w jakiej wierze te szczepionki są wydawane czy faktycznie ze względów zdrowotnych , kasa do kieszeni czy po prostu rozwalanie immunologii ludzi ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja 2 pierwsze zaszczepilam najmlodszej nie... Boje sie szczepienia bardziej niz choroby... My bylidmy szczepieni za dzieciaka i moi bracia chorowali na wszystko a ja na nic a tluklam sie z nimi w jednym pokoju wiec kontakt z wirusami byl...

Elenna po 1 swietne wiesci po badaniu:*och jak Ci wspaniale!♡

Co do szczepień to jak bylam w ciazy to postanowilam ze zaszczepie tylko na obowiazkowe bez MMR ale im wiecej zaczelam czytac..ogladac..poznawac innych rodzicow realnie co ich dzieci przeszly nopy to nie zaszczepilam na nic syna.Ma 2,5 roku.Nie choruje..rozwija sie ponad norme i nie zaluje swojej decyzji.Bardziej sie boje szczepic niz tych chorob.. w mediach od lat panuje tylko zastaraszanie i granie na emocjach..Wszystko dla kasy.Gdyby tak nie bylo lekarze zglaszali by nopy a nie sie ich wypierali ze nie istnieja i placone bylyby odszkodowania.Sklad szczepionek jest tragiczny.Nie mowie juz o rteci ale aluminium,formaldehyd.. obce dna..pozniej nie dziwota ze tyle chorob autoimmunologicznych..duzo by pisac.Kazdy podejmuje wlasne decyzje i szanuje to jednak jakbym miala cos doradzic to przede wszystkim nie szczepic w 1 dobie!Kiedy nie wiadomo jeszcze jak ze zdrowiem dziecka bo skala apgar to co innego.

Arta odra,swinka,rozyczka nie sa az tak groznymi chorobami.Wlasnie dobrze jak dziecko przejdzie je w wieku dzieciecym a nie pozniej.Kobieta w ciazy jak nie przeszla rozyczki moze stracic dziecko wiec nie rozumiem w ogole idei przenoszenia tych chorob na wiek dorosly.Grypa tez bywa grozna..chodzi o to by w razie choroby dobrze postepowac i wylezec chorobe..dobrze sie odzywiac itp.Boisz sie MMR to zobacz film Vacced (wyszczepieni)na youtube jest.

Elenna co do przykladu dziecka co zmarlo po meningokokach to niestety no zdarza sie ..codziennie ktos umiera..i umieraja codziennie zaszczepieni takze.. :( wiekszosc smierci lozeczkowych jest spowodowana szczepieniami chocby tylko lekarze sie do tego nie przyznaja..to wiedza tylko rodzice tych dzieci:(Poza tym w artykule nie bylo napisane jak to zawsze podstawowych informacji..czy jakies inne dziecko bylo ostatnio na to szczepione tam.Media lubia naglasniac tylko takie sprawy..tak jak bylo ze panuje odra..a pozniej dopiero napisali gdzies(juz nie w glownych mediach) ze poronna..

Najwazniejsze to niestety ale samemu sie dowiadywac..czytac czytac i czytac by podjac najsluszniejsza wedlug nas decyzje.Nikt za nas tego nie zrobi a wiadomi ze dla swojego dziecka chcemy wszystkie jak najlepiej:*

Ostatnia edycja:
Millo zgadzam sie w 100%. Ale każdy sam musi podjąć decyzje. Ciesze sie słysząc opinie takie jak twoja [emoji6] szczepionki nawet nie maja dostosowanych dawek do wagi dziecka. Każdemu nawet drobnymu dają taka sama dawkę co dziecku o wiele grubszemu. A najgorsze jak słyszę ze nie chcą przyjmować do przedszkoli niezaszczepionych. A szczerze, to czego sie boja skoro inne sa zaszczepione i "ochronionne"...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Elenaa Jeśli nic nie stało w tym 17tyg u Ciebie to już nie stanie:) mi lekarz w 17tyg na 100% córkę powiedział. Pokazywał mi narządy ale fotek nie mam z tej wizyty,buzke mi tylko zrobił bo mała się nakryla nogami i koniec podgladania płci było.
Mnie swedza całe nogi i ręce. To nie jest na pewno przesuszona skóra, wogole nie ma ulgi po smarowaniu a wrecz jest jeszcze gorzej. Najgorzej jest wieczorem, robią się zaaognione place,niby oczami nie widać nic na skórze ale pod światło są jakby. Panthenolem się smaruje. Jest mi do tego nie dobrze i posmak metalu mam w buzi. A dopiero badania jutro,wyniki w poniedziałek.

Imama My pilismy miętę pieprzowa,potem zieloną od 1-5dc .herbatki zurawinowe i malinowe. W składzie patrzyłam żeby czarnej herbaty nie zawierały.
To swędzenie nie jest od wątroby?

No właśnie wiem ze w mediach mogli nie przedstawić całej prawdy w związku ze śmiercią tego chłopca. I od razu czytałam kilka artykułów jak mozna bylo temu zapobiec czyli ze trzeba zaszczepic. Ja dopiero od tej afery zaczelam czytać o tych szczepionkacb dodatkowych. Wczensiej nie miałam zamiaru.
Tak samo denerwuje mnie reklama w tv o rotawirusach..bo ona zastarsza rodziców. Mieli ja wycofać a ciągle leci.
No nic pomyślę jeszcze i poczytam. Synek ma dopiero 17 mscy a nim pójdzie do przedszkola to jeszcze prawie 2 lata będzie w domu ;-)

reklama
Wchodze na fb i co widze?
Takze Elenko roznie to na prawde bywa..:(

Załączniki

• Screenshot_2016-10-20-16-15-49.png
    Screenshot_2016-10-20-16-15-49.png
    234,7 KB · Wyświetleń: 81
Do góry