reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katja i reszta kobitek:*Ciesze sie ze mimo roznych pogladow sie szanujemy i dalej jest milo:**Nie ma co sie sprzeczac czy cos bo nic to nie wniesie i tak.

Maziajko ja w szpitalu od razu to powiedzialam i tam gdzie sie podpisuje papiery o szczepieniu musialam napisac ze nie wyrazam zgody.Nikt problemow nie robil.Pediatra tylko zapytala czemu i tyle:)

Antonina & !!:)

reklama
Może niepotrzebnie poruszalam temat.. ale w sumie chcialam wiedziec bo mam duzy dylemat. Na innych forach wiem wlasnie ze czesto są jakies klotnie od razu tak samo jak odwieczny konfikt karmienie piersią czy mlekiem modyfikowanym ;-)
Ja jestem osoba ktora akceptuje poglady i zdanie innych bo każdy może mieć własny punkt widzenia zarówno na szczepienia jak i jak karmienie dziecka :) a nie wiem skąd się bierze taka nagonka tych co karmia piersią na osoby karmiące mm i na odwrót. Trzeba zawsze umieć wyposrodkowac a nie kłócić się ;-)
Dobrze zatem ze my umiemy szanować swoje zdanie ;-)

Wróćmy do planowania ;-)
Ja tez opiszę starania nasze jak potwierdzi się płeć na polowkowym. W sumie wiele czynników spelnilam ale ile w tym zasluga czynników a ile szczęścia to nie wiem ;-)

Miciurka ja sobie spisalam z forum wlasnie jakiego miernika używały dziewczyny. I jest to Hanna Instruments HI 98103. Ale sama osobiście kupiłam narazie paski. Wiec nie wiem jak w praktyce

Szczepionki to napewno kontrowersyjny temat i faktycznie łatwo o kłótnie. Ale Warto tez poczytać co sadza o tym rożne osoby

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czekam na opis Elenaa, czekam na potwierdzenie i czekam na szczesliwe rozwiazanie ❤️❤️ Ja dzis mam monitor ovulki u gina. Ostatnio
Mialam z lewego jajnika, ciekawe czy teraz prawy ? Bo poczuwam znow lewy :)

Elenaa gratulacje.
Widzę, że też porównujecie bety, a ja właśnie w ciąży z synkiem miałam przyrost 300 %, a teraz 240 %. I już się martwię. Betę mam wysoką, a testy ciążowe jeszcze blade wychodzą.

Hejka

Katja to powodzenia na.monicie :-)

Polcia pokaz jakie Ci wychodza te testy i ile dni po terminie jestes? Ktory dzien cyklu?

Antonia to czekamy na.sb masz wiecej testow?

U mnie dzis 28dc i termin miesiaczki , poki co brzuch @ bolal mnie raz przez 5 min, ale cycki to maskara!!! Tak mnie z bokow bola szczegolnie jak sie schylam o Boziu!! I kreci mi sie w glowie.

Polcia a Ty jakie masz.objawy?

A to.moj dzisiejszy test
1477035638009.jpg

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477035638009.jpg
    1477035638009.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 349
Maziajka mam lekko jaśniejszy niż ta pierwsza kreska, ale cimniej niż Ty. Minimalna różnica między kreskami, no ale jest. Myślę, że to wina chyba tego, że często wstaję siku i dlatego jaśniej, bo ten mocz się nie zdąży zbierać, bo betę mam już dużą. A wstaję siku co pół godziny, bo czuję dyskomfort, jak odstawiłam żuravit itp.
U mnie 35 dc. Objawy jak na miesiączkę.
Maziajka ja też brałam wapno Swansona, podobno dobrze się wchłania. ;) A Ty jakie metody stosowałaś, bo z tego co czytałam też nie miałaś odstępu. Zrezygnowałaś zupełnie z mięsa ?

U mnie po podliczeniu na chłopczyka miałam tylko to, że jednak czasami lubiłam zjeść kiełbaskę i odstęp ok. 20 h, ale z drugiej strony, gdyby to czas miał działać na korzyść wolniejszych X to teoria 0+12 by nie istniała. Teraz kumpelka 21 h przed i ma dziewczynkę, a liczyła na chłopca.

Ostatnia edycja:
Polcia no u mnie dopiero termin.@ ale to nie bylo z 1 moczu bo w nocy wstalam najwazniejsze ze ciemnieja i bety ok:-)
Ja w poprzedniej ciazy ktora okazala sie biochemiczna mialam caly czas blade w ogole nie ciemnialo od poczatku czulam ze to nie dobry znak:-(.

Co do staran to ja tylko.suplementy wapn, kwas foliowy, acrd ktory zmienia sluz na kwasny, wit B 6 i.magnez lacznie.suplementacja 6 mies.Odstepu nie stosowalam seks byl dziennie .Ph mialam niskie.

Aaa jeszcze mam jeden objaw strasznie mi ludzie smierdza ...ciagle czuje pot ludzki..dzis w biedronce ledwo dalam rade..

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry