reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę być w ciąży ?

Oktavia71

Początkująca w BB
Witam mam takie pytanie i proszę o jak najszybszą odpowiedź :/
O godzinie 4:20 kochałam się z chłopakiem i doszedł do środka, jutro mam mieć okres i z mojego kalendarzyka piszę że niska szansa na ciąże. Moje pytanie jest takie czy mogę być w ciąży skoro jestem przed miesiączką a mam miesiączki co 24 dni, kilka razy się zdarzyło 26 dni zazwyczaj regularne. Czy mogę być w niechcianej ciąży ? Z góry dziękuje i proszę o szczerą i rozsądną odpowiedź :)

reklama
reklama
? A co miała jej napisać skoro jest już po. Ma jej prawić morały że trzeba było się zabezpieczać? Przecież to teraz nie ma sensu! Jeśli boi się ciąży niech bierze tabletkę po, lub spędzi najbliższe dni w niepewności. Jak się nie myśli przed to trzeba kombinować po. To pewnie młoda dziewczyna (nie ma męża tylko chłopaka) więc jeśli nie chce zajść w ciążę a się tego boi to lepiej niech łyknie pigułkę a następnym razem myśli co robi... Tak jak piszą poprzedniczki- zabezpieczajcie się skoro nie chcecie teraz dziecka. Lepiej Ci chyba wydać 5zl na gumki niz ganiac za tabletka ktora do najtanszych nie należy.

Przecież z postu autorki dość jasno wynika, że to nie był jej pierwszy raz, więc jakie "myślenie następnym razem"??? Tu nie będzie myślenia ani następnym razem, ani jeszcze długo długo nie, skoro nastolatka jako metodę antykoncepcji wybiera kalendarzyk...

Oktavia, OCZYWIŚCIE, ŻE MOŻESZ BYĆ W CIĄŻY!!! Jest seks - może być ciąża i nie ma żadnego znaczenia dzień cyklu ani to, czy jutro masz mieć okres czy za 3 godziny - znam minimum kilka przypadków, gdzie kobieta zaszła w ciążę nie mając w ogóle okresu, kochając się w dzień okresu, kochając się w dni TEORETYCZNIE niepłodne, a nawet mając spiralę, więc NIC NIGDY nie da Ci 100% pewności, że w ciążę zajść nie mogłaś, nie licząc cholernie kosztownej wazektomii albo nielegalnego podwiązania jajników.

? A co miała jej napisać skoro jest już po. Ma jej prawić morały że trzeba było się zabezpieczać? Przecież to teraz nie ma sensu! Jeśli boi się ciąży niech bierze tabletkę po, lub spędzi najbliższe dni w niepewności. Jak się nie myśli przed to trzeba kombinować po. To pewnie młoda dziewczyna (nie ma męża tylko chłopaka) więc jeśli nie chce zajść w ciążę a się tego boi to lepiej niech łyknie pigułkę a następnym razem myśli co robi... Tak jak piszą poprzedniczki- zabezpieczajcie się skoro nie chcecie teraz dziecka. Lepiej Ci chyba wydać 5zl na gumki niz ganiac za tabletka ktora do najtanszych nie należy.
Z jednej strony tak ale jeśli miałam już przypadek z chłopakiem że nie wiadomo czego ale mieliśmy gumkę przebitą a sprawdzał i wszytko ok. a ty nagle się okazało że wszystko we mnie jest, od tamtej pory robimy to bez. Strach jednak bo zabezpieczenia niby są ale również nie dają 100% pewności :)

Z jednej strony tak ale jeśli miałam już przypadek z chłopakiem że nie wiadomo czego ale mieliśmy gumkę przebitą a sprawdzał i wszytko ok. a ty nagle się okazało że wszystko we mnie jest, od tamtej pory robimy to bez. Strach jednak bo zabezpieczenia niby są ale również nie dają 100% pewności :)
Nie no racja... to ma sens.

Nie jestem pewna czy troll czy...
Poważnie? Bo raz Wam pękła gumka to robicie to bez? Innych metod poza prezerwatywami nie ma? Właśnie dlatego edukacja seksualna w szkole powinna być obowiązkowa. Jak można być tak nieodpowiedzialnym, przecież przy takim zachowaniu ciąża to kwestia czasu.

No taa to po co już w ogóle inwestować w gumki jak jedna pękła;)

No cóż pogratulować podejścia.
Jest ryzyko, Jet zabawa będzie bawienie;)

Powodzenia.

Dalej nie wierze w to co czytam [emoji38]

qb3c2n0ab37cjm29.png

reklama
Do góry