reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

• Wszystkich głosujących
    164
reklama
Ja mam 10-cio miesięcznego syncia i też kupuję przeważnie ubranka dla niego w ciuchlandach, ale niestety w Warszawie, a tu ceny zaczynają się powoli robić z kosmosu:((( szczególnie dziecięcych ubranek:(( ostatnio też odkryłam że całkiem fajne ubranka i TANIE!! można zdobyć na allegro:)) przetestowałam kilku sprzedawców i chyba tylko jeden tak naprawdę mi podpasował, pomimo tego że koszty przesyłki nie są u niego niskie to ciuszki i cena tych ciuszków rekompensuje tą wysyłkę
smile.gif
)) oczywiście jak kupuje się więcej ubranek to i przesyłka się opłaca:) polecam nick na allegro buukotek11

Ja osobiście nie wstydzę się kupować takich ciuszków, bo nie raz na prawdę da się znaleźć śliczne i eleganckie jakich ze świecą w normalnym sklepie szukać

Ja też kupuję dla dzieciaczków. Można naprawdę wyszperać super ciuszki - w niewielkiej cenie- przykładowo w H&M spodenki czy sukieneczka dochodzą do 50-100zł:szok: a wiadomo że dzieci często zmieniają rozmiary ...

Też uważam, że kupowanie używanej odzieży, w szczególności dla dzieci to bardzo dobre rozwiązanie. Maluchy szybko rosną i kupowanie markowych ubranek w sieciach handlowych po prostu się nie opłaca. Jeśli kupuję ubrania używane to warto też zawsze je porządnie wyprać i wyprasować. Dlatego dobra pralka i zakup dobrego żelazka to podstawa. Wysoka temperatura to dobry sposób na wszelkiego rodzaju bakterie, tylko trzeba uważać żeby nie zniszczyć ubrań przy okazji.

Ja też uważam, że zakupy w lumpeksie, to dobry pomysł. Mam kilka swoich, sprawdzonych. Po narodzinach Ksawerego okazało się, że mam za mało pajacyków, a głównie w nie chciałam synka ubierać, moja mama pojechała do sklepu i kupiła nowego pajacyka za 25 zł... Ja kilka dni później wybrałam się do lumpeksów i za 50zł miałam ok. 3 kg ubranek. Około 20 pajaców, kilka bodziaków, rampersów i fajne sweterki na chłodniejsze dni. Nadmienię jeszcze, ze pajacyk kupiony przez moją mamę (nowy, polskiej produkcji), po 1,5 miesiąca użytkowania wygląda jak szmata, a ubranka z lumpków (firmowe George,Next, Mark&Spencer, Cherokee) ciągle wyglądają jak nowe, mimo, że piorę w proszku Biały Jeleń ze względu na uczulenie kontaktowe Młodego...

po 1. to ubranka w dobrych lumpeksach są zawsze prane i to dobrą chemią, po 2. ubranka zawsze trzeba dobrze wyprać bo od bakterii jeszcze gorsze są chemikalia dodawane w produkcji ubrań i pod tym względem ubranka używane są lepsze gdyż nie zawierają już szkodliwych związków które często wypierają się dopiero po 8 praniu!

Ja od początku smykowi i sobie kupuję w lumpeksie, chociażby dlatego że na nowe mnie nie stać, ale także dlatego że lumpeksie są rzeczy lepsze jakościowo co najczęściej widać dopiero po kilku praniach :-) tak jak pisze anka87a, też miałam kilka nowych ciuszków i po 1 praniu zaczęły się pruć, odbarwiać itd ... szkoda pieniędzy, a te z lumpeksu jeszcze się nadawały żeby oddać kolejnemu szkrabowi i penie jeszcze kilka dzieci przejdą :-) ... w lampach udaje mi się kupić ciuszki dla małego nawet po 1zł, czy kurteczki mark&spencer za 5zł i jestem zawsze bardzo zadowolona z tych zakupów, a przynajmniej potem mi nie szkoda kilku przerobić np. na przebranie kota ;-)

Ja jutro lecę na rajd po lumpkach :) Młody wyrasta powoli z rozmiarów 56/62. Trzeba pomyśleć nad czymś większym.
A wracając do lumpków - przynajmniej maluszek ma coś, czego nie ma nikt inny. Bo rzeczy zazwyczaj się nie powtarzają :)

mnie się ostatnio zdarzyło kupić w lumpku za 1zł koszulkę identyczną jak ma kuzynek mojego synka (nawet rozmiar ten sam :-D) , z tym że ona swoją kupowała w sklepie za ładną sumkę ;-)

reklama
Do góry