reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

Czy kupujesz ubranka w sklepach z używaną odzieżą?

• Wszystkich głosujących
    164
pewnie ze i tak sa tam fajne rzeczy choc ja jestem tam dosc zadko to jak juz jestem to zawsze cos wygrzebe...a i nawet mi tesciowa tez czasem cos kupi choc jak samam mowi niewie czy ja chce z " ciuchow" jakies rzeczy i czy mi sie podoba..ale zawsze sa ok i niemam nic przeciw
tak jak tu efunia napisala ze przeciez " nowe " rzeczy tez sie pierze no ja przynajmniej tak robie wiec czemu nie skoro mozna cos kupic za grosze w lumpeksach to kupujemy ,a dzieci rosna i ceny ciuchow sa naprawde dosc wygurowane i czasem gorszego gatunku niz z lupeksow...nawet tosc czest sie tak zdarza.....

reklama
jasne że lumpeksy i komisy ratują portfel, a nie raz tomożna narawe trafić na perłki!! bez sensu jest kupowanie samych nowych iuchów jeśłi dziecko załozy je kilka razy, chyba ze sie naprawde ma na top pieniadze

hmm, zwłaszcza ze chyba rzadko którą z nas stać zeby kupować np ciuch gapa (chyba niedostępne w polsce) które są nie do zdarcia i inne naprawdę ekstra firm...

ja myśle że można kupować ... ale z umiarem... "lumeksu" kupiłam ostatni swietne spodenki na lato -ogrodniczki, super widziałąm takie same w H&M i zapłaciłam za nie 3 zł, po takim zakupie piorę ubranka w dosć ciepłej wodzie obficie płucze i prasuje....
jeżeli przesadzimy z tymi uzywanymi ubrankami to dziecko wygląda szaro i brudno

no chyba trochę przesadziłaś :mad:
moje dziecko niemal wszystko ma z lumpeksu i nie wygląda ani szaro ani tym bardziej brudno! ubranka są jak nowe, a jeśli chodzi o brud to ja piorę ubrania mojego dziecka i przebieram je, jesli zajdzie potrzeba, kilka razy dziennie...
nie widzę związku między lumpeksem a brudem czy szarością!

Ostatnio kupiłam w ciucholandzie śliczne ubranka dla małej w ogóle nie zniszczone firmy next, a na nowe nie byłoby mnie stać, więc jeśli jest coś super to kupuję

żaneta mój synek ma same kolorowe i niezniszczone rzeczy z lumpexu!!! zalezy jakie sobie wybierzesz i kupisz 8)

Szaro i buro nigdy w życiu. Najbardziej kolorowe ubrania ma moja córka właśnie z lumpeksu. Czy turkusowe spodnie z biedronki i mrówki są szare. Do tego biała lub niebieska koszulka i dziecko jest ubrane super. Czasami nawet inne mamy patrzą że to moje dziecko do piaskownicy tak ładnie ubrane a nie w jakieś leginsy i koszulkę. Dla mnie to są najmocniejsze, bawełniane i najładniejsze ubramia. Cóż do Wójcika nie pójdę a ttu mam orginalną sukienkę z Benetonu z 3 zł.

Jeśli mam czas i właśnie przechodzę obok "lumpeksu", i zauważę naprawdę piękne ubranko (nie zniszczone i nie zmechacone) to kupuję bez żadnych oporów. Moja siostra często odwiedza te sklepy i namawia mnie bym z nią pochodziła. Ostatnio kupiła mojej córeczce piękne różowe dresiki, prawie nowe za 10 złoty!

reklama
APSOLUTNIE NIE CHODZIŁO MI O TO , ŻE DZIECI UBRANE W LUMPEXACH SĄ SZARE I BRUDNE.... SAMA KUPUJE CZEŚĆ RZECZY WŁASNIE TAM.... MAM NATOMIAST ZNAJOMĄ KTÓRA UBIERA SWOJĄ CÓRECZKE WYŁĄCZNIE W UŻYWANE CIUSZKI I DZIDZIA NIE BARDZO WYGLADA...MOŻE TO WINA MAMY KTÓRA KUPUJE CO POPADNIE...

Do góry