reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy już czas na kolejne maleństwo?Następne pokolenie...

reklama
Natt cc jej zrobili :-)
a ja też mała nie byłam 4.350 ważyłam :-), moja mama 4.700 a ciocia 4.300 wiec babcia była naprawde bardzo dzielna. Z kolei moja teściowa też 4.500 wiec ja byłam nastawiona na dużżżeeeee dziecko :-)

Aga gratuluje! Maya bedzie miała się z kim bawic :-)

i tego sie powinnaś trzymać i myślec jak o całkiem zdrowym maluszku co było minęło,może warto posłuchac troszku lekarza i nie martwić sie na zapas,a zobaczysz że wszystko bedzie jednak dobrze
pięknie przybiera naprawdę imponująco

wczoraj byliśmy na wizycie z Adkiem u neurolożki w Aninie (tej samej, która oglądała kiedyś Ninkę jako niemowlaka); no i znów wielkie wrażenie z badania - babeczka dokładnie mówi co i po co robi z dzieckiem, jakiego efektu oczekuje, co ma się dziać z rączką, a co z nóżką itp. itd. Tak jak lubię - nie stoję jako bierny widz podczas badania tylko biorę w tym udział, od razu pod jej okiem wykonuje różne czynności itp. Lekarka ta wychwytuje najmniejsze nieprawidłowości od razu komentując ewentualne następstwa, nie panikuje, ale i nie lukruje. Super! i było podnoszenie bąbla za rączkę i nóżkę - widok dość szokujący, przyznaję; ale Adaś dzielnie wszystko zniósł:tak:

w każdym razie jest tak: Adaś ma nieco wzmożone napięcie w nóżkach (aczkolwiek mały przez całą wizytę prężył się do kupki, to faktycznie sztywniał często); pokazała nam proste ćwiczenie, które mamy robić 3 x dziennie przez okres ok. 1,5 m-ca i do kontroli; to samo, które robiliśmy Nince, a wtedy nawet nie wiedziałam, że to podstawowe ćwicz. z Vojty;-)ogólnie mały bardzo dobrze się rozwija, oby tak dalej! a po rozebraniu pani stwierdziła: "nooooooo, widać, że jesteś dobrze odżywiony":-D acha, no i trochę zezuje, ale dr powiedziała, że ma prawo jeszcze tak robić i że ważne, że sam to sobie od razu koryguje; no i kolejny lek. dał nam zielone światło na szczepienia;
co do rokowań, to dr przypuszcza, że będzie wszystko dobrze, ale z racji "obciążającego wywiadu" trzeba koniecznie małego dość często kontrolować;

Ostatnia edycja:
Andariel- cieszę się bardzo,że mimo ze Adaś jest wcześniakiem, tak ładnie sie rozwija, super
a że dobrze odżywiony to zasługa mamusi :-)
no i trzymam kciuki za pierwsze szczepienie coby sie obyło bez płaczu dużego
i wogóle dużo zdrowia na przyszłośc dla Twojego syncia :-)

reklama
Do góry