reklama
maggie85
Mama M.
Najczęściej nadawane imiona w roku 2010 - Noworodek i niemowlę (0-1) - - Onet.pl Dziecko
Dziewczynki, tak mi wpadło w oko to Wam wlepiam, ranking najpopularniejszych imion w 2010 ;-)
Dziewczynki, tak mi wpadło w oko to Wam wlepiam, ranking najpopularniejszych imion w 2010 ;-)
alex.nikita
SIERPNIUFKA DUBELTUFKA
Mialam dzis wizyte w klinice antykoagulacyjnej. Dostalam wieksza dawke leku. Do tej pory mialam 1 zastrzyk dziennie 7,500, teraz dzienna dawka to 10,000 rozlozona na dwa razy. Przemoglam sie i daje w brzuch oraz po schabach :-). We wtorek na kontrole czy dawka ok i zobaczymy co dalej :-).
Ojj,to kiepsko Alex,ze az dwa razy musisz sie kłuć....współczuję. Z Natką tez musiałam dwa rzy dziennie...Do przezycia,ale przez to coraz mniej miejsc jest gdzie mozna w miare bezboleśnie robic zastrzyk...Ja tez po schbach robie,i tam jakoś mnie to specjalnie nie boli,duzo bardziej bolało mnie w brzuch,albo nogi jak robiłam...ale to każdy inaczej odczuwa,wiec trzyba znaleźć to "swoje" miejsce i tam walić zastrzyczki. Trzymaj sie kochana
A! Alex a mówili ci tam cos zebys unikała słońca i generalnie zeby ciała nie przegrzewac? tzn wiesznic sie nie stanie jak sobie spacerujesz i znajdziesz sie na słonku czy 30min sie do słonka powystawiasz,ale dłuższe sesje sa dla nas niestety baardzo niebezpieczne,także uwżaj na siebie,bo z tego co piszesz to tam u was juz tropiki normalnie. A ja cholera tak lubie słonce,ciepło,a tu trzeba unikać....wrrrrrrrr
A! Alex a mówili ci tam cos zebys unikała słońca i generalnie zeby ciała nie przegrzewac? tzn wiesznic sie nie stanie jak sobie spacerujesz i znajdziesz sie na słonku czy 30min sie do słonka powystawiasz,ale dłuższe sesje sa dla nas niestety baardzo niebezpieczne,także uwżaj na siebie,bo z tego co piszesz to tam u was juz tropiki normalnie. A ja cholera tak lubie słonce,ciepło,a tu trzeba unikać....wrrrrrrrr
alex.nikita
SIERPNIUFKA DUBELTUFKA
Dzieki Natt, zapomnieli wspomniec o slonku Mnie tez sie wydaje, ze na schabach mniej boli, za to bardzo silny bol odczuwam jak sie substancja rozchodzi juz pod skora. Tez tak masz? No i siniorow pelno .... :-(
No i jeszcze powiedzieli, ze mam sie kluc do 6-ciu tygodni po porodzie a potem zobaczymy....
No i jeszcze powiedzieli, ze mam sie kluc do 6-ciu tygodni po porodzie a potem zobaczymy....
Ostatnia edycja:
andariel
mama super dwójki :]
dziewczyny współczuję kłucia;
my wczoraj musieliśmy jednak jechac do szpitala, bo miałam skurcze co 10 min. i to takie, że mnie zginałonajadłam się strachu, że ho-ho! ktg wykazało skurcze, ale nie na tyle silne, by uznać ryzyko wcześniejszego porodu (dzięki bogu!); szyjka na szczęście zamknieta i od wewnątrz, i z zewnątrz, choć mięciutka - no ale to i tak super wiadomość; w każdym razie, do wizyty 15-04 mam leżeć z tyłkiem wyżej od głowy, łykać rozkurczowe i NIC nie robić, bo młody skacze łepetyną po pessarku;
jak jechaliśmy tam wczoraj, do szpitala, to byłam na 90% pewna, że nie wrócę na noc do domu; drogę przeryczałam jak zniesiemy z Ninką rozłąkę, ale na szczęście nie bylo takiej potrzeby; i to chyba jest dla mnie przestroga, że naprawdę nie wolno już na tym etapie działać na pełnych obrotach - a ja już planowałam mycie okien na święta...
my wczoraj musieliśmy jednak jechac do szpitala, bo miałam skurcze co 10 min. i to takie, że mnie zginałonajadłam się strachu, że ho-ho! ktg wykazało skurcze, ale nie na tyle silne, by uznać ryzyko wcześniejszego porodu (dzięki bogu!); szyjka na szczęście zamknieta i od wewnątrz, i z zewnątrz, choć mięciutka - no ale to i tak super wiadomość; w każdym razie, do wizyty 15-04 mam leżeć z tyłkiem wyżej od głowy, łykać rozkurczowe i NIC nie robić, bo młody skacze łepetyną po pessarku;
jak jechaliśmy tam wczoraj, do szpitala, to byłam na 90% pewna, że nie wrócę na noc do domu; drogę przeryczałam jak zniesiemy z Ninką rozłąkę, ale na szczęście nie bylo takiej potrzeby; i to chyba jest dla mnie przestroga, że naprawdę nie wolno już na tym etapie działać na pełnych obrotach - a ja już planowałam mycie okien na święta...
O ! mamo!!!!! Andariel!!!! to leż placuszkiem,niech M.skacze koło ciebie jak nigdy. Wiem,że to trudne być tak zdanym na kogoś ale jak mus to mus a tym masz dosłownie 6 tygodni i możesz juz spokojnie rodzic bo ciąza bedzie donoszona. Leż i wymyślaj lepiej to imie dla Juniora i poza tym nic nie rób juz lepiej. Matko ale sie wystraszyłam,a co ty musiałas przezywac...ojojojjjj!trzymaj sie,a nasze sposkanie nie ucieknie. J.prawdopodobnie wroci przed moim porodem to was nawiedzimy i sie Juniorem pozachwycamy, potem jak ja urodze( a to pewnie bedzie lipiec) to zwiekszymy czestotliwosc spotkań,żeby dziewczynki mogły sie wyżyc społecznie i nie nudzic sie patrzac na wiecznie leżacą i nic nie robiacą( oczywiscie to z ich perspektywy) mamę,ktora znoooowu karmi....nuuudaaaa!No a teraz jak juz i tak mamy dziewczynki to nie ma juz takiego stresu,żeby odczekać nie wiadomo ile po porodzie,bo one i tak beda przywlekały różności z podwórka...Takze jak tylko my dojdziemy do siebie po porodach to sie od razu widzimy i basta! inaczej ja na pewno uświrgne z tym przedszkolem!!
andariel
mama super dwójki :]
natt - jestem ZA, mądrze prawisz:-)
skarbek111
Początkująca w BB
Witamja bardzo długo sie zastanawiałam nad drugim dzieckiem ale mąż mnie w końcu namówił no i jestem w 6 tygodniu ciąży ciesze sie bardzo,nasza Juleczka ma już dwa latka i potrzebuje rodzeństwa mam tylko nadzieje że nie będzie zazdrosna o dzidzie,termin mam na grudzień więc już na święta będzie nas czworo.Pozdrawim
reklama
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
hello
Alex Nikita oj wspolczuje tych zastrzykow.....jak ja sie ciesze ,ze mam tylko te aspiryne choc lekarz ostatnio w szpitalu zapytal czy biore zastrzyki.....mam nadzieje,ze to tylko jego ciekawosc bylaja nie musze brac nic w pologu....z Maya odstawili mi aspiryne w 26 tygodniu,bo mialam krwotok i wyladowalam w szpitalu...ale teoretycznie chyba powiedzieli,ze powinnam brac do 34-36 tygodnia ciazy....jak tym razem bedzie zobaczymy
Alex Nikita oj wspolczuje tych zastrzykow.....jak ja sie ciesze ,ze mam tylko te aspiryne choc lekarz ostatnio w szpitalu zapytal czy biore zastrzyki.....mam nadzieje,ze to tylko jego ciekawosc bylaja nie musze brac nic w pologu....z Maya odstawili mi aspiryne w 26 tygodniu,bo mialam krwotok i wyladowalam w szpitalu...ale teoretycznie chyba powiedzieli,ze powinnam brac do 34-36 tygodnia ciazy....jak tym razem bedzie zobaczymy
Podziel się: