reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy juz biegacie po sklepach???

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
W sumie mi też się wydawało, że nie pasuje na to forum bo z moim bobo nie będziemy tworzyć typowej rodzinki... całe szczęście przeszło jak tylko to z siebie wyrzuciłam na pogaduszkach ::)

reklama
Kosmi uwierz mi ze kazda z nas potrzebuje miejsca zeby sie wygadac zwlaszcza w ciazy:)) wydaje mi sie ze to forum to super miejsce na "oczyszczenie sie" tak jak napisalas wyrzucilas z siebie i jest lepiej i chyba wlasnie o to chodzi, a ze przy okazji pogadamy o ciuszkach, usg czy tez rosnacej wadze....(chociaz jesli chodzi o wage to super zawsze fajnej tyc w grupie :laugh: ) to akurat jest przyjemnosc, i jakas mala odskocznia.

Każda z nas jest inna i każda inaczej przeżywa ciążę. Nie ma mowy o tym, że ktoś tu nie pasuje. Irlandio najlepszym świadectwem tego, że jesteś tu u siebie jest to, że się wszystkie o ciebie martwimy jak jesteś w szpitalu i nie mamy od ciebie wieści. I Kosmi ma rację. Czasami to forum jest miejscem gdzie można się wyżalić, wygadać i od razu na sercu robi się lżej. A w zasadzie dwa serduszka na tym zyskują :)
Ja się cieszę, że mam dla was teraz więcej czasu i mogę zajrzeć w tygodniu.
A inna jestem pod tym względem, że... nie kupiłam jeszcze ani jednego ciuszka. W zasadzie to ja nic jeszcze nie kupiłam! Tylko wózki oglądam i mam same wątpliwości. Ale i na mnie przyjdzie czas. Może teraz jak mam już więcej czasu? Pewnie jak wejdę do jakiegoś sklepu to z pustymi rękoma nie wyjdę :)

Oj chyba źle mnie zrozumałyście!
1. Nie mam nic przeciwko Allegro! Super sprawa dla osób które faktycznie nie maja czasu biegać po sklepach i szukać albo chcą kupić coś taniej. My też myślimy o przejrzeniu ofert, ale teraz mam w domu atmosferę troche nie sprzyjającą...
2. Nie mam nic przeciw ciuszkom markwym, ale dla starszych dzieci. Wiem, że marka H&M jest świetna, sama widziałam w użytkowaniu (dla mnie to jest ważne). A w pierwszych mieśiącach życia wazne jest żeby ubranko było wystarczająco duże, bawełniane, i wygodne dla Bąbla. I żeby łatwo sie zakładało. Ubierałam raz Maksa, mojego bratanka, obiecałam sobie, że dla noworodka kupię ubranka rozmiar większe niż te które będą mi polecać.
3. No właśnie, w szpitalu jest nie najgorzej, ale tęsknie za domem a w domu... Cóż umówmy się, że Adam bywa teraz bardziej w ciąży niż ja. Po powrocie ze szpitala na początku listopada był uroczy ale teraz już mu chyba sie znudziło. Fakt mam więcej siły, dużo robię sama. Chodzi bardziej chyba o to że nie możemy sie dogadać nawet w prozaicznych kwestiach.
4. Chodzi też o nastój. Trochę Wam zazdroszczę tej radości. Wy naprawdę się cieszycie a ja, UWIEŻCIE MI, czuję się samotna i ciągle chodze smutna. Nie mam z kim o tym pogadać bo nie mam koleżanek w ciąży. Wszystkie pracują, balują i są wolne od kłopotów "co na obiad ugotować". A ja tylko dom i mąż... Zebym jeszcze umiała z nim rozmawiać...
To chyba nie powinno być w tym wątku... :-[

czesc, ja mam praktycznie wszystko dla bobaska po Gabrysi wiec nie biegam po sklepach. Chyba ze bedzie chłopczyk to bede musiala sie rozejrzec za ciuszkami odpowiednimi dla faceta.

wiama! ja taz juz ma pare rzeczy dla mojej kruszynki. Zastanawiam sie co do zakupow na Allegro co mi proponujecie ???

ja jeszcze nic nie kupowałam na allegro, uwazam ze to dobry sposób na kupno ciuszkow. oczywiście nie wiadomo dokładnie w jakim bedą stanie. Oszczedzasz czas zamiast biegac po sklepach

reklama
Irlandio jak masz ochotę możesz się wygadać n wątku na jakim tylko masz ochotę! A co do męża to mój też nie dokońca zdaje sobię sprawę co sie w moim organiźmie dzieje i czasami nie rozumie, że źle się czuję (np. ostatnio bardzo bolał mnie brzuch i w niedzielę musiałam jechać do szpitala - żeby sprawdzić, a on się mnie pyta czy mogę jechać sama... ręce opadają!)

Wracając do zakupów Dori też się zastanawiałam nad tą aukcją...
Kupiłam już różowe króliczki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74459979
i jeszcze jedno body od tej samej sprzedającej - podoba mi się że całe są zapinane na napki! Znalazłam też inną aukcję, gdzie pan sprzedaje zwykłe bawełniane białe body też całe na napki za 2,5 szt.!!!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74218758
Kupiłam 6 sztuk niech dziecko sika dowoli... Na aukcji jest rozmiar 56 ale wiem, że pan też ma rozmiar 62 i wyśle mi 3 sztuki 56 i 3 sztuki 62.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry