- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Magdaleona fajne te body early days! Ja się wkońcu zdecydowałam na 3pack bo już wcześniej kupiłam 2bodziaki bez rękawków w h&m, właśnie dziś mi przyszła paczuszka i są naprawde ładnie uszyte...
Nie wiem ile czego trzeba.. narazie bodziakom z krótkimi rękawkami i bez mowimy nie Teraz mi te króliki różowe chodzą po głowie - no cóż chyba zaryzykuje
Nie wiem ile czego trzeba.. narazie bodziakom z krótkimi rękawkami i bez mowimy nie Teraz mi te króliki różowe chodzą po głowie - no cóż chyba zaryzykuje
Co do USG 3D/4D to poodbno z medycznego punktu widzenia nie ma zadnej roznicy - taka opinie usluszalam juz od dwoch lekarzy. Dobry specjalista wszystko widzi i potrafi pomierzyc na normalnym (nietrojwymiarowym) obrazie - rowniez i ta kosc w nosku i inne parametry. Ale bezsprzecznie dla przyszlych rodzicow obraz z USG trojwymiarowego jest duzo fajniejszy - tutaj sami mozemy wszystko rozroznic i miec fajna pamiatke na przyszlosc - dlatego uwazam, ze jesli tylko jest mozlwosc to WARTO!!
Anek@
Fanka BB :)
Wiesz Ewcik moze racja ze nie ma roznicy ja slyszalam ze na 3d poprostu wczesniej widac a ma to znaczenie przy np. wadach plodu(starsznie nie lubie tego okreslenia obysmy go nigdy nie musialy uslyszec)...szkoda tylko ze to badanie nie nalezy do najtanszych zawsze by sie czesciej chodzilo
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Jak tak czytam co już macie i ile razy i jakie USG miałyście to... :
Nie kupiłam jeszcze nic, nie zamierzam kupować nic markowego bo dla mnie ważne jest żeby mojemu długo wyczekiwanemu dziecku było ciepło i wygodnie tak jak u mnie po serduszkiem. A jaką robi różnicę dla niego czy coś ma metkę z konkretną nazwą czy nie? Mieszkam w małym miasteczku, tu ubranka są sprowadzane od rzemieślników i są równie ładne i trwałe jak te w H&M czy w Smyku a jak dzidzia mi opluje je zupką to nie będzie mi szkoda!
Też miałam ochote na jakieś fajne zdjęcia albo płytkę z USG, ale niestety taki sprzęt jest tylko w Łodzi, sama nie pojadę a mąż pracuje i jeszcze remont, więc nawet nie mam się czym pochwalić. Poza tym ciągle w szpitalu a jak już jestem w domu to raczej chcę się nim nacieszyć...
Przepraszam za to narzekanie, ale mam wrażenie, ze trochę do Was nie pasuję, bo Wy NAPRAWDE cieszycie się tą ciążą a ja ciągle w szpitalu i już nawet maż chyba ma dość...
A wczoraj tak sie cieszyłam, że wrociłam...
Nie kupiłam jeszcze nic, nie zamierzam kupować nic markowego bo dla mnie ważne jest żeby mojemu długo wyczekiwanemu dziecku było ciepło i wygodnie tak jak u mnie po serduszkiem. A jaką robi różnicę dla niego czy coś ma metkę z konkretną nazwą czy nie? Mieszkam w małym miasteczku, tu ubranka są sprowadzane od rzemieślników i są równie ładne i trwałe jak te w H&M czy w Smyku a jak dzidzia mi opluje je zupką to nie będzie mi szkoda!
Też miałam ochote na jakieś fajne zdjęcia albo płytkę z USG, ale niestety taki sprzęt jest tylko w Łodzi, sama nie pojadę a mąż pracuje i jeszcze remont, więc nawet nie mam się czym pochwalić. Poza tym ciągle w szpitalu a jak już jestem w domu to raczej chcę się nim nacieszyć...
Przepraszam za to narzekanie, ale mam wrażenie, ze trochę do Was nie pasuję, bo Wy NAPRAWDE cieszycie się tą ciążą a ja ciągle w szpitalu i już nawet maż chyba ma dość...
A wczoraj tak sie cieszyłam, że wrociłam...
Irlandia - co ty wygadujesz ??? co to znaczy ze do nas nie pasujesz ??? kazda z nas na swoj sposob przezywa ciaze - ty tez !!! niestety - musialas lezec w szpitalu - ale czy to czyni cie gorsza matka ??? NIE !!! trzymnaj sie cieplo i ciesz sie dalej z powrotu do domu - a jak chcesz ponazekac - to prosze bardzo - od tego tu jestesmy zeby dzielic sie tez smutkami - nie tylko radosciami; mysle ze mozesz zawsze na nas liczyc
a co do ciuszkow - to masz racje - metka nie jest wazna - wazna jest ich jakosc - my wiemy ze ciuszki z h&m sa solidne (od kilku lat kupuje je dziecku i pomimo noszenia wygladaja jak nowe i beda jeszce dla drugiej dzidzi za kilka lat) - ty masz inne zrodlo ciuszkow dobrej jakosci - i powinnas sie tym cieszyc - a to ze tansze to nawet lepiej
a co do ciuszkow - to masz racje - metka nie jest wazna - wazna jest ich jakosc - my wiemy ze ciuszki z h&m sa solidne (od kilku lat kupuje je dziecku i pomimo noszenia wygladaja jak nowe i beda jeszce dla drugiej dzidzi za kilka lat) - ty masz inne zrodlo ciuszkow dobrej jakosci - i powinnas sie tym cieszyc - a to ze tansze to nawet lepiej
Magdaleona
Irlandio zgadzam się z Tobą co do ciuszków, dlatego większość rzeczy kupuję na allegro - używane i tanie, przecież dziecko będzie z nich kożystało około 3 miesiące a potem wyrośnie! Niestety nie znam żadnego sklepu, gdzie równie tanio mogłabym się zaopatrzyć w ciuszki nowe dobrej jakości, dlatego to czego mi się nie uda kupić na aukcji będę zmuszona kupić w sklepach gdzie jest drożej.
Każda z nas inaczej przeżywa swoją ciąże, ale tak właśnie ma być! Niestety niektórzy mają problemy (tak jak Ty co chwilkę lądujesz w szpitalu) inne miały je wcześniej (ja nie wiedziałam, czy uda mi się zajść w ciążę i ponad rok się leczyłam, a teraz ciągle jestem na lekach podtrzymujących. Mimo to tak się cieszę z dziecka, że nie jestem w stanie odmówić sobie wcześniejszych zakupów...)
Jestem pewna, że i dla Ciebie przyjdzie czas, że będziesz szczęśliwa i zapomnisz o zmartwieniach!
Każda z nas inaczej przeżywa swoją ciąże, ale tak właśnie ma być! Niestety niektórzy mają problemy (tak jak Ty co chwilkę lądujesz w szpitalu) inne miały je wcześniej (ja nie wiedziałam, czy uda mi się zajść w ciążę i ponad rok się leczyłam, a teraz ciągle jestem na lekach podtrzymujących. Mimo to tak się cieszę z dziecka, że nie jestem w stanie odmówić sobie wcześniejszych zakupów...)
Jestem pewna, że i dla Ciebie przyjdzie czas, że będziesz szczęśliwa i zapomnisz o zmartwieniach!
reklama
Anek@
Irlandia Idzia ma racje-to forum to nie tylko same radosci ale tez i smutki i nie ma mowy ze ktos tu nie pasuje!!!!!!kazda kobieta niewazne czy w ciazy czy tez nie ma prawo do pisania jak rowniez panowie bo czasami ciezko im sie przed nami przyznac ze maja obawy a na forum to zawsze anonimowo moga sie podpytacstrasznie mi przykro ze wiekszosc ciazy spedzasz w szpitalu ale jestem pewna ze bedziesz miala piekne zdrowe dziecko !!! ktore jak tylko sie urodzi to zrobisz zdjecie i umiescisz na forum!!!! co do ciuszkow to na allegro naprawde jest taniej a my nie wypisujemy zeby sie chwalic a raczej zeby sobie pomoc w kupnie tanszych ale ladnych rzeczy, tutaj jak tylko potrafimy staramy sie doradzic wskazac miejsca gdzie jest taniej, przeciez wszystkie zdajemy sobie sprawe z cen jakie sa w sklepach. Tak wiec glowa do gory - wszystko bedzie dobrze zobaczysz w kwietniu wszystkie bedziemy szczesliwymi mamami pieknych zdrowych bobaskow
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: