reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Dzięki dziewczęta za ciepłe słowa :) Nie powiem - kamień spadł z serca .... Tuż po byłam zdegustowana, ale teraz już mi lepiej ... Synek jest piękny i zdrowy!!!! i tego będę się trzymać :)
Zmęczona jestem tym dzisiejszym dniem ...

Majka czego uczysz?

reklama
Hej
Pogoda się skaszaniła a szkoda bo tak było przyjemnie. Przez kilka dni można było zapomnieć o kurtkach i kocykach do wózka.
Ja raczej z wyprawy do zoo zrezygnuję. Uwielbiam Nowe Zoo ale zupełnie inaczej wyobrażałam sobie tą wycieczkę. Nie ukrywam, że nastawiałam się na ładną piknikowa pogodę, żeby można drugie śniadanko zjeść na trawie. Jak dla mnie taka temperatura nie jest fajna na całodniową wycieczkę. Tym bardziej przy pieluszkowych dzieciach.
Jarzębinka a Ty masz już ten urlop zaklepany czy w razie "deszczu" możesz zrezygnować? Szkoda by było gdyby ten dzień miał się Tobie zmarnować w razie czego może palmiarnia?

Krklisz gratuluję córeczki. Dwie dziewczynki to całkiem fajna sprawa będą sobie ciuszki pożyczać i będą mogły mieć wspólny pokój i zabawki. No a synek 3 tak jak Skrzat pisała.

Alka człe szczęście, że wyniki dobre, oby tak zostało. Ventolin ja mam i używam na astmę. On działa rozkurczowo na oskrzela i ułatwia oddychanie więc w przypadku przeziębienia nie zaszkodzi, oże o to chodziło lekarzom, żeby wspomóc dziecko podczas przeziębienia. 3maj się i faktycznie ciesz z tego, że jest dobrze i nie martw się na zapas.

Hejka

Alka mi się wydaje że w szpitalu się pomilili i Franuś jest zdrowy jak rybka i bzdury pisali i co do genetyki też się pewnie pomylili no takie mam przeczucia

krkrisz gratki dzieuszki ale M miał strzał 3 baby w chacie :-D współczuje

Natuśka Emilka jest super laska, a jaka inteligencja ohohoh Bartuś też ją zarywał ty ino powiedz M żeby płot wysoki stawiał puki ma czas (oj sorry) Ty stawiaj! :-)

Tygrynka to są te chomiki co tam ruszają sie na dotyk czy po jakimś czasie bo coś słyszałam moj ES se wymyślił że kupi mojej szwagierce kotkowi (głupek) pomysły jego! Fajny ten chomik jak kiedys były takie psy to jest podobne czy ja znowu zacofana :-D

Kazaczinko co ty się napracujesz współczuje, a nie mówie już o podróży do pracy bo bym cholery dostała

Lilou sprawdz czy beda stasiowi buty pasowac mi sie wydaje ze beda za male to daj tam gdzies dalej je ja ich nie chce. Mojemu Bartusiowi buty 21 będą za małe za pewnie pare dni.

CO do zoo ja też odpadam robota i nic nie poradze w tej mojej pracy urlopy wziąść sobie od tak nie moge ale od lipca bede z wami na pewno a jak spotakań będzie mało to sama bede organizowac i jedziec po wszystkich :-p

Nie pisałam bo jakoś weny nie miałam weekend jakoś zleciał w sobote Es pomogłam z chwastami choć troche (bo ja to bym chciała mieć zrobione ale leń jestem) kupiłam na chwasty ale nie zadziałał chyba przynajmniej na drugi dzień efektów nie było. A w niedziele dzień śpiocha masakara na podłodze zasnęłam i spałam 2 razy po 30 min a mały grasował po chacie. Tata ogladał formułe 1 babcia szanse na sukces (myślała że to nowe odcinki a tam KAsia Stankiewicz :-)) Potem pojechaliśmy do Szreniawy na festyn piwa dużo piwa z małych piwowarani Es kupił mi jedno ale jeszcze nie probowałam. Bartusiowi to w głowie zjeżdżalnia nic innego wchodzić zjeżdżać przodem tyłem na brzuchu czy na plecach super.

Jutro przyjezdza dziadzio a za dwa dni przyjedza moja ciocia i pewnie zagłaszcze małego wiec moze uda mi sie uciec do ES i coś tam zrobic w sobote moze płot pomaluje czy co innego.

Pisze tego posta i pisze masakra długo. Jutro długo w pracy ale mam nadzieje ze pogada bedzie! pozdrowka

Alka super, trzymam kciuki nadal!
An, tak, to te chomiki :) Seba zachwycony, ale nie wiem co cieszy 4/6 letnie dziewczynki w nich? ale zabawka fajna :)

padam na twarz... spakowałam 1/3 salonu, a jakby nic nie ubyło, chyba że sił moich... gdzie my przeniesiemy zawartość 3 pokoi i przedpokoju wraz z meblami i łóżkami??? masakra... 28 maja rusza remont, dobrze, że mnie tutaj w tym czasie nie będzie... a jeszcze muszę do soboty zorganizować i kupić prezenty przyjaciółce na panieński, a na następny weekend coś na komunię chrześniaka... dobrze, że pod wieczór Seba się lepiej czuł, bo tylko jego choroby by nam brakowało :/ ech, dobranoc!

ja wypiłam kawę o 23 i mam tego efekty, ale jak ma na mnie zadziałać to nie działa! i jeszcze jak taki głupek w necie siedziałam:( ale zamówiłam sandałki dla basia i szukając zegarka na komunię znalazłam dla siebie i się zakochałam i teraz mecze zet! generalnie niby już wybrałam ten dla córki kuzynki ale nie mogę kliknąć kup bo nie do końca mi się podoba,ją bym wolała zegarek ze wskazówkami ale niby dzieci wolą elektroniczne bo więcej bajerów, a ciotka się bije z myślami!
Tygrynka no takie remonty sa niefajne, ale dasz radę:) u nas przemeblowanie w 75% bo tyko kuchnia na swoim miejscu zostanie :) więc praktycznie wszystko trzeba z mebli wyjąć, rozkręcić, przenieść i na nowo ułożyć, tylko tyle że wywozić nie trzeba:) Ale pomyśl jaki porządek potem będzie w każdej szufladzie ;)
An a Ty to może pracuś nie jesteś?
Majka wpadaj do nas jak najczęściej, a czego ty uczysz?

an no że tak powiem - mam nadzieję, że Twoje przeczucia często się sprawdzają :-D:-D

Jakiś szaro bury dziś ten dzień - nic się nie chce .... moje chłopaki jeszcze śpią, a ja jakoś uleżeć nie mogłam ... Zrobiłabym mężusiowi śniadanie, ale wyprawa po pieczywo jest ponad moje obecne chęci :laugh2::laugh2::laugh2:

Co do zoo to my puki co się nie wypowiadamy, zadecydujemy w środę rano pewnie. Pogodynki mówią różnie jedne że 10-11 stopni, inne że 14-15. Jakby było tak jak dziś to w miarę ok, chociaż też dziwnie w słońcu upał w cieniu zimno:( nie wiadomo jak się ubrać! Za tydzień ma być cały tydzień koło 20-25 stopni, co bardziej mnie przekonuje do całodziennej wycieczki jednak:)

Jarzębinka a Ty masz już ten urlop zaklepany czy w razie "deszczu" możesz zrezygnować? Szkoda by było gdyby ten dzień miał się Tobie zmarnować w razie czego może palmiarnia?.

jeżeli ZOO jutro nie wyjdzie to ja w przyszłym tygodniu odpadam, bo już mam zaklepany urlop na środe, bo jadę z Kacperkiem na wycieczkę klasową.... no chyba, ze udałoby mi sie jeszcze załatwić na czwartek albo piątek.... (24-25. 05)...... :tak:

Jagmar a Palmiarnia raczej odpada, b o byłam w marcu, raczej przeniosę urlop na następne ZOO.... :tak:

Alka trzeba się cieszyć z wczorajszych wyników i czekamy na kolejne tez dobre oczywiście... zdrówka....:-)

na-tuska Dzieki wiem ze czasem tak bywa ale nie licze patrzyla bardzo dokladnie, i pokazywala mi rowniez, takze
zyciu roznie bywa ale nie licze ;).
Gratulujemy nocnikowych sukcesow, masz racje nie ma co sie spinac ale jak dziecku dobrze to tylko sie cieszyc.

Marciaa Dzieki, dobrze przynajmiej masz troche spokojniej jak Niko w piachu siedzi ;).

Tygrynka Dzieki, tak tak niedlugo bedzie trzeba kupic zywa zabawke ;).
Zdrowka dla Seby.

kozaczino Dzieki, wiem wiem ale moze dlatego ze u mnie w domu byly dziewczynki to zawsze chcialam miec synka
nie wiem, ale juz za 1 razem bardzo chcialam chlopca chociaz wiekszosc mam raczej chce corke ;).
Gdyby bylo to bardziej planowane to bym sie przylozyla do tematu ;), ale teraz musze zaakceptowac ze tak mialo byc,
tak jak mowisz oby bylo zdrowe a reszta sama przyjdzie.

jarzebinka Prognozy nie zachecaja a jaki masz inny termin?

Alka1106 Widzisz kochana chcialas odpowiedzi a tu ciagle proznia, ale w medycynie niestety tak to jest postaraj sie
podejsc bez wielu emocji co ma byc to bedzie, przeciez co by sie nie dzialo Franio jest twoim ukochanym synkiem
i bedziesz przy nim. Dziecku zawsze chce sie zaoszczedzic cierpienia to normalne ale chyba trzeba zaakceptowac
fakt ze nie zawsze jestesmy w stanie to zrobic bo nie na wszystko mamy wplyw.
Rzeczywisctosc naszych szpitali czasem jest brutalna, z czasem sie to zmienia ale tez bardzo powoli, zycze
wam zebyscie nie musieli w nich goscic.
Jak odroznic sama tego nie zrobisz ale z pewnoscia jak bedzie mial jakies przeziebienie to pojdziesz do lekarza
i on bedzie roznicowal objawy. Kiedy podac Ventolin jezeli kaszel bedzie silny wydzielina w drogach oddechowych
gesta i maly bedzie mial trunosci w oddychaniu, lek rozszerzy oskrzela i przyniesie ulge, tylko jak juz bedziesz miala
go w domu i to tak na wszelki wypadek przecwicz sobie na sucho podawanie leku, zebys w razie potrzeby podania
nie miala stresu bo nie wiesz jak to zrobic i musisz czytac ulotki.
Cena badan genetycznych rzeczywiscie porazajaca ale miejmy nadzieje ze uda sie je zrobic na NFZ.
Alka mam nadzieje ze objawy sie nie pojawia a nastepne badana wyjda pomyslnie, trzymam za was kciuki i zycze duuuzo
sil.

skrzat Dzieki, ale plan byl tylko na 2 ;).
Tak tak porzadek ale na jka dlugo? ;) Ja na sama mysl wnoszenia ciuchow z piwnicy robie sie slaba ;).

Majka To wszystkiego najjjjjjjj dla was i Piotrusia ;).

jagmar Tak tak wiem jak to bylo u mnie i siory
dwa zupelnie rozne charaktery ;), zapomnij o wspolych zabawkach czy pozyczaniu ciuchow, a okres
dorastania maskra 3 lata potrafilysmy nie gadac oczywiscie wylanczajac klotnie ;). Nie nie 2 starczy ;).

an82 Tez mu tak powiedzialam ze teraz bedzie biedny ;).
Nowych nie bedzie bo Mann zrezygnowal z prowadzenia programu, a z innym prowadzacym to juz nie bedzie to samo ;).

Ok ide sie plumkac, bo wczoraj wieczorem znow mnie jakois zyganko dopadlo i nie dalam rady. Musze troche posprzatac
a pozniej jedziemy odwiedzic kolezanke za Poznan oby tylko wyprawa sie udala, bo logistycznie to troche wyzwanie
jechac PKP ;).

Skrzat ja pracuś? W tym roku muszę się wykazać bo to zależy jak teraz będę pracować czy dostane umowe na następny rok. Ale leń ze mnie wielki najchętniej to bym sobie posiedziała z boku lub przespała całe 3 dni

Tygrynka też tak myśle nie wyobrażam sobie żeby Kacper czy Oliwka byli zachwyceni z tych chomików :-D A remontu współczuje Mój ES robi 5 lat jacht i mam nadzieje że jeszcze tylko miesiąc jak dobrze pójdzie.

Ide pobuszować na fb ;) a potem do roboty

reklama
Hej kochane
Majka wszystkiego najlepszego dla was i Piotrusia :-)
Alka doskonałe wieści :-) bardzo się cieszę oby tak dalej !!!
Skrzat, Tygrynka współczuję pracy i remontu ale wysiłek z pewnością się opłaci :-)
Krklisz dobrze piszesz :-) a ja ci życzę upragnionego synka jeśli nie teraz to w przyszłości :-)
Ja od wczoraj mam w pełni funkcjonującą łazienkę :-) i jestem przeszczęsliwa!!! Meble wyszły fajnie i w końcu mam wszystki kosmetyki pochowane ach rozkosz!!!

Do góry