reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
to ja na Polnej musiałam mieć inną porodówkę, bo mój synek równo półtora roku wcinał z piersi o 20, 24 i 3 :D
Alka cieszę się że humor lepszy, pewnie - masz cudownego synka i tak naprawdę co się okaże w poniedziałek to nie jest takie istotne pod tym kątem: Twojej milości i jego cudowności i tak to nie zmieni i już :))) nadal mocno trzymam za Was kciuki!!!
Ania23 możliwe że to samo masz, ale możliwe że nie (nie wiesz czy była remontowana wcześniej ta podłoga?), u nas się okazało po remoncie... prlowskie sposoby ;/ wróciłaś z działki? kiedy spacerek??
MajkaK bardzo dobrze że masz nas w swojej pamieci, ale miewaj też i przed oczami, co? ;) wizyta u gina all inclusive - dobre :))) ale dobrze że masz już (dopiero:p) załatwione!
ja piątek po południu nie bardzo mogę, raczej do 16/17... jutro odpada (pilnie ginekolog, potem spółdzielnia, i małe odwiedzinki u sąsiadów miłych ;)) weekend też cały zajęty, w przyszłym tygodniu mam wolny jeszcze poniedziałek, czwartek i piątek, potem znowu jakieś tylko 3 dni i 26 maja zmykam na Mazury... matko, odkąd się maj zaczął nie ruszam się bez kalendarza i jeszcze tyle spraw do załatwienia przede mną :/

edit: dziewczyny jakbyście szukały porad odnośnie wakacji z dzieckiem to tutaj powstał nowy dział: https://www.babyboom.pl/forum/podroze-z-alfa-star-f462/ zajrzyjcie :)

Ostatnia edycja:
jarzebinka Szkoda w takim razie nastepnym razem ;).

MajkaK Tak tak mi tez szybko powiedziano o tym zwyczaju ;), i na szczescie na wesele jeszcze wbilam sie w ta
sukienke ;).

Alka Dobrze zw troche ci sie polepszyl nastroj, Farnio jest jeszcze bardzo malutki ma prawo tyle spac, szok
tylko ze sie w nocy nie budzi ale jak sie naje za dnia to bym sie nie martwila. Podobno najgorsze to zaczac buzic
w nocy.

amandae Dziekujemy ;). Tak tak o sukience nie zapominaj ;).

an82 Dziekujemy, a nie zazdrosze takego numeru. Ja powoli przyzwyczajam Oli do nocnika zobaczymy co z tego wyjdzie
narazie zrobila 2 razy siusiu jak zeszla z nocnika ;), ale siku to luz wytrzesz i po sprawie.
Haa haa jak sie dowiesz gdzie to daj mi znac ;).

Tygrynka Ok czyli ten tydzien odpada, w przyszylym te dni ktore wymienilas mi odpowiadaja ale moze umowimy sie
wczesniej bo ja tez jeszcze 1 wyjazd planuje. Nad wakacjami to mam wielki dylemat ;).

Od rana znow prasowanko, sklep,sprzatanie ale pozniej moze po jakies laczuszki skocze do centrum ;).
Jutro ide do lekarza trzymajcie kciuki moze sie dowiem chlopczyk czy dziewczynka ? ;)
Wogole to stwierdzam ze na naszym forum to wciaz jakos weekendowo jest ;).

Jutro ide do lekarza trzymajcie kciuki moze sie dowiem chlopczyk czy dziewczynka ? ;)
Wogole to stwierdzam ze na naszym forum to wciaz jakos weekendowo jest ;).

to czekam na wiesci :tak: a weekendowo no cóż tak chyba będie do września jednak jak pogoda dopisuje mniej siedzi sie na kompie.... :tak: ja zagladam tylko w pracy...... :-)

a pamietacie, że na przyszły tydzień umawiałyśmy sie na BB-owe wyjście do Nowego ZOO......

więc ŚRODA 16 maja.......o 11.00 przy Maltance......ja już wstępnie urlop zarezerwowałam......

Tygrynko no to ja pewnie tez mam to swinstwo na pod parkietem;/ MY remont robilismy ale bez sciagania parkietow a wczesniej remont to kto wie keidy byl... Moze nigdy bo jak my sie wprowadalismy to farba ze scian płatami odchodzila;) To moze w poniedzialek na spacer? A na dzialce to ja nigdy nie nocuje, bo tam za bardzo warunkow nie ma.

Krklisz daj nam znac co sie dowiedzialas u ginka!

Alka Dobrze zw troche ci sie polepszyl nastroj, Farnio jest jeszcze bardzo malutki ma prawo tyle spac, szok
tylko ze sie w nocy nie budzi ale jak sie naje za dnia to bym sie nie martwila. Podobno najgorsze to zaczac buzic
w nocy.
kurcze a mnie czasem korci by go wybudzić ... czyli lepiej tego nie robić??

Ja pamiętam o zoo :)
Ania no to wstępnie poniedziałek :)
Kozulka wszystkiego dobrego, przede wszystkim dziecia kochanego i zdrowego, męża kochanego, portfela pełnego, remontu ukończonego, spotkania z sąsiadami wkrótce udanego :p :*
wsiąkłam w planowanie panieńskiego przyjaciółki, który jest za tydzień :)))

edit: Alka w tym samym momencie przyszłyśmy :D nam na początku kazali budzić co 3h bo mały mało przybierał a mleko kobiece jest najbardziej wartościowe w nocy, ale szybko zostawiliśmy go w spokoju i młody sam się uregulował z jedzeniem :) jak Franio smacznie śpi, to ja bym korzystała i równie smacznie spała ;) albo nadrabiała filmy, my tak z mężem robiliśmy :D a jak z przybieraniem na wadze u Frania?

Ostatnia edycja:
reklama
jarzebinka Ja tam nie pamietalam chyba znow co smnie ominelo ;).

Ania23 Dam znac ja wroce :).

jagmar To co chcesz te pieluchy rozmiar 3 ?
Ty tez zbyt duzo nie napisalas ;).

alka1106 Wiesz co u nas bylo tak ze mala nie rosla wiec kazali budzic ale to i tak nie przynosilo wielkiego
rezultatu bo 3min possala i spala dalej, pozatym wszystkie kolezanki odradzaly ze jak zaczely budzic to sie
dopiero zaczynaly nieprzespane noce, bo dzieci sie przyzwyczajaly i budzily co chwile mylac dzien z noca.
Jak Oli dostala butelke to zaczela przybierac na wadze i ja nie budzilam tyle ze ona sama zwykle raz w nocy o
jedzenie sie upominala ;).
Ja na twoim miejscu jak maly ladnie przybiera to bym go nie budzila, my tez nie jestesmy zadowoleni jak ktos
nas budzi i bo od nas chce ;).

Kiedys babcia mi opowiadla ze za ich czasow bylo takie podejscie ze w nocy zoladek powinien odpoczywac i dziec pily
w nocy herbatke, to musiala byc masakra budzic sie glodnym.

Tygrynka Ja tam tez wolalam spac ;).
A w poniedz gdzie idzie?

Jak cisza spokoj masakra ;).
Ja musze dzis placek zrobic, spakowac rzeczy, no i lekarza zaliczyc ;).
A i musze wam sie pochwalic ze zaczelam nauke nocnika i wczoraj moje dziecko1 raz wysikalo sie docnika,
ale mamie nie bylo dane zobaczyc-bylam na zakupach ;). A dzis rano bylo siku i kupka do nocnika normalnie
dumna jestem ;).

Do góry