reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

kozaczino Tak Podolany wiec cytadela jak najbardziej dla mnie dobra lokalizacja ;).
Mi akurat latwiej zmusic do domowych niz remontowych ;) potrafi ale chyba nie lubi tego robic ;).
Te wykonczenia sa najgorsze tu listewczka tam srubeczka a na kasie w Castoramie 500pln!

Tygrynka A czym jedziesz na Grunwald?
Ja o 21olalabym Tesco ;).

Karola2901 Znam ten bol z jednej strony fajnie ze wlosy szybko rosna ale z drugiej odrosty mam po 1m-cu,
a co miesiac farba to juz przesada.

na-tuska Szkoda ze cie nie bedzie, ale dzialka tez brzmi milo ;).

MajkaK Tak tak a jak sie rozgada to po pewnym czasie bedziesz chciala zeby juz przestal mowic ;).
Zazdroszcze ci dziadkow bo niania ogolnie ok ale jednak cos mi brakuje boje sie ja zostawic sama.
Ja smoczki zmienialam zeby szyciej lecialo, nie sadze zeby chodzilo o zgryz bo one wszystkie maja ten sam ksztalt
i wielkosc, ale jak doszlam do4 to malej bylo za szybko i na 4 daje tylko mleko z domieszka kaszki wtedy jest ok.
A butelki i smoczki mam dr Brown, tylko moim zdanie warto by zmienic zeby przyzwyczajal sie do szybszego wyplywu,
bo w koncu musi sie nauczyc pic z kubeczka ;) a tam dziurku duzo wieksze ;).

ajentka83 Rzeczywiscie straszny plan dnia, ja zwykle pracowalam po 12h ale od 6 lub 7 to zawsze jakos lepiej
mi sie wydaje a do 20 potem jeszcez powrot do domu to maskasra jest.
Milej niedzieli oj zazdroszczepiwka i hamaczku ;).

Ok kawa skonczona trzeba sie ubrac ;).

reklama
ja również witam się porannie znad kawy :-)
Lula dzisiaj od rana wszytko na NIE !!! no myslałm że udusze dziecia na szczęście cała i zdrowa dotarła do żłoba ;-)
Tygryś jeśli dziadek zmieni zdanie to zapraszam :-) jeśli bedzie miał jakieś pytania, czy wątpliwości służe radą :-)
Ajentka życzę aby szybko minał dzień pracy i przyjemności na działeczce :-) wizja hamaku i zimnego piwka bezcenna :-)
Krklisz w Castoramie to już się uśmiechaja na nasz widok...
Skrzat ty to lubisz gości :-) no ale masz warunki :-)
idę popracować ale niezybyt ciężko w końcu piątek jest!!!

witam piatkowo......

przyjemności Wam życzę na spacerku do Lasku Marcelińskiego.... pogoda Wam sprzyja......:tak:....

mi tez czasem przydałaby sie dłuższa doba.... szczególnie teraz jak pogoda sprzyja spacerom, to czasem już po pracy i pracach domowych brakuje czasu na niego....:tak:choć jak rozmawiałam z koleżanka w pracy to moje chłopaki i tak dużo czasu spędzają na dworze, bo większości już sie poprostu nie chce wychodzić z dzieciakami... przykre.... :crazy:

hej dziewczyny,
ja jednak w domu :/ pierwszy dzień okresu mnie uziemił :/ co prawda miałam jeszcze cudowną tabletkę od Ishi (dzięki Ci raz jeszcze :D), więc mimo że rano było ze mną cienko, to już żyję znowu ;) ale jednak na taką wycieczkę (i to do lasu!) się dzisiaj nie piszę i teraz mi żal że się nie spotkam z dziewczynami, nie poznam Nabawe :/ ale nie dałabym rady, wyjdę jedynie do piaskownicy przed dom by w razie czego szybko wracać ;) zła jestem że taka rzecz mnie ogranicza i to regularnie raz w miesiącu pierwszego dnia nie mam co się umawiać :wściekła/y:
Skrzat udanego weekendu, jak zwyklego pełnego wrażeń :) my planujemy jutro wycieczkę do Wolsztyna na paradę parowozów ale nie wiem co z tego wyjdzie bo T pracuje do 13 a właśnie o tej godzinie się zaczyna.. czy któraś była już na tej paradzie? jest sens być tam godzinę, dwie później od rozpoczęcia? czy największa frajda właśnie na początku?
Krklisz ja uwielbiam tesco nocami :D mało ludzi, spokój :)
Kozaczino dziękuję bardzo, przekażę dziadkowi, bo kupuje jakiegoś Siemensa za 1600zł i trochę panikuje :D
Jarzębinka szkoda tych dzieciaków, cały dzień w szkole/przedszkole a potem w domu.. fajnie, że Twoi mają możliwość latania na dworze częściej :)
ja dzisiaj pogonię brata do skręcenia rowerka bo czas idealny na niego :)

wow widać na forum że ciepło ja jak wróciłam z pracy zaraz zagnałam Bartka i Es na spacer poszliśmy na fontanne naprzeciewko opery a tam tyle ludzi na trawie (dobrze ze juz mozna siedziec na trawce) i mój Bartuś tablał rączkami w fontannie i nie chciał iśc dalej trzeba było siłą go wyciągać potem na teatralke fajny jest tam plac zabaw alebo placyk zabaw malutki bo tam kiedys było przedszkole mało ludzi ale teraz było troche Bartuś pierwszy raz w piaskownicy i zadowolony bo duzo dzieci. Ale wam zazdroszcze spotkania. Ja jutro mam nadzieje ze uda mi się pomóc ES na ogrodzie. Bartek będzie sprzedany ciotce chrzestnej. A w nd pojedziemy na termy. Chyba że macie jakies plany to ja chetna.

Tygrynka a to tesco na słowiańskiej to tez całą dobe? ja uwielbiam wieczorami jezdzic na serbska cisza spokoj super.

Teraz sobie siedze z Laptopen na balkonie i sobie pisze Bartus śpi
WINDA DZIAŁA :laugh2::-D :rofl2: ale sie ciesza jak głupi z bateryjki ;)

witam

wróciłam do świata żywych :-D:-D tyle naklikałyscie że nie dam rady doczytać :-( no ale tez nieche Was zanudzam wydarzeniami z moich kilku ostatnich dni :laugh2:
na-tuska kiedy proponujesz spotkanko? :-p
Dzieciaki pierwszy raz w życiu dali mi tak popalic że wieczorem usiadłam na podłodze z bezsilności i ryczałam jak dziecko :baffled: chyba mimo moich starań wyczuli że kiepsko sie czułam i to wykorzystali :sorry: no ale cóż - to tylko dzieci :tak:
Teraz czekam na M bo w pracy zasuwa :-( a ja sie opier............. :angry:
kurcze nawet nie wiem co mam Wam napisać :-(

Cześć

Ale ciszaaaa.... Ja dopiero wróciłam. Spacerek się udał, pogoda była aż za cudna, mam spalone ramionka i strasznie mnie grzeją. Dzieci padły jak muchy bez marudzenia. Po spacerku pojechałam do galerii kupić struj kąpielowy i tkmax kupiłam sobie taki biały w brązowe liście i czerwone róże. I teraz jak siadłam i go podziwiałam to doszłam do wniosku, ze jest biały. No a wiecie co się robi z białymi strojami po zamoczeniu :szok::-D. Więc mam strój do opalania ale na grzyba mi jednoczęściowy do opalania ehhhh....

ajentka trzymaj się dzielnie w pracy. Życzę dużo siły i wytrwałości.

Jarzębinka mam zakrętki od Nabawe i baterie ode mnie. Kiedy jedziecie na wieś bo jakoś mi to umknęło?

Wyjeżdżającym i wakacjującym się życzę udanego wypoczynku.

Nabawe, Krklisz dzięki :)

edit: Julka pisz wszystko po kolei tak, żeby się wygadać

Ostatnia edycja:
Dziewczyny super, że spacerek się udał. Ja też mam nadzieje że uda mi się zahaczyć kiedyś o Lasek Marceliński, raju wieki tam nie byłam!

Pogoda cudna, ale ciagle coś załatwiam, krew mnie zalewa jak mam się poruszać po mieście z wózkiem, korki, zatłoczone autobusy albo wnoszenie wózkado tramwaju.

Ale ostatnio najbardziej na nerwy działają mi nieogarnięci ludzie, niby zdrowi, młodzi, a na poczcie próbują odebrać polecony kartą kredytową (z braku dowodu), innym razem dziewczyna zdziwiona że poza kwotą i nr rachunku bankowego podaje się inne dane na blankiecie do przelewów i dyskusja, a dlaczego, a po co.. no i adresowanie kopert przy okienku na malutkiej poczcie, gdzie jest jedna pani, dwa okienka nieczynne i wielka kolejka. Że już w autobusie czy tramwaju rzadko kiedy ktoś ustapi miejsca na wózki. :wściekła/y:

No to się wyżaliłam. :-p

Ciężki tydzień, ale dzisiaj się dowiedziałam że K. będzie rano, przyjeżdża na majówkę, jupi!

Milego dłuugiego weekendu!:-)

reklama
ufffff
zmęczona, ale zadowolona :)
rano sprawy w szkole, potem przemiły spacer w super towarzystwie- w efekcie spalone ręce, balsam juz poszedł w ruch:p żałuje że nie ubrałam krótkiej mini- bardziej wolałabym opalić nogi:p
zdecydowanie ide na solarkę chociaż parę razy, bo wyglądam teraz jak zebra z tymi dzisiejszymi śladami.
tez zachaczyliśmy o chrześnicę męża i o M1, Emilka padła jak muszka i śpi a my ogarniamy. Jutro sama w domku, muszę posprzątać itd.

jagmar
dzięki za spacerek, mam nadzieję że jeszcze to powtórzymy :)
z tym strojem to faktycznie przekombinowałaś, hehe. Ja tez musze coś kupić fajnego ale jakoś weny na mierzenie strojów brak. I w ogóle to chyba kupie górę od stroju w Yoshi a dól sobie dokoptuję. Zresztą stanik tez musze kupić jeden a wiec lekko 300 zł. Ale mąż zaoferował sponsoring:D przynajmniej co do bielizny.

krklisz
dziękuję kochana było mi baaaardzo miło was poznać. I jeszcze raz dziękuję za paczuszkę, nie zaniosłam dziś Karolinie, bo wróciliśmy późno, ale jutro jak sie wyrobie z robotą to zaniosę i dowiem sie co i jak.

skrzat
Ty to masz zdrowie do tego prasowania :p może z rozpędu i u mnie poprasujesz?

amandae
uuu ale Ci sie nazbierało, ja tak mam przed okresem, że wszystko mi działa na nerwy.
A na spacerek może uda się kiedyś wybrac w większym gronie nawet, bo baardzo przyjemnie tam:)

Do góry