reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej dziewczeta widzialam ze mnie tam ktoras wzywala (Skrzat ;*)
jestem jestem ale jakos weny brak. ostatnio nie dosc ze praca i praca to jeszcze dolina finansowa... grrr wyobrazcie sobie ze czekam na wyplate juz miesiac... juz nowa powinnam dostac a starej nie ma ;/ mielismy inspekcje w pracy i sporo nas kosztowala i sie okazalo ze nie starczylo na moja wyplate. a jeszcze te swieta wiec juz wogole;/

wysmykalam tylko jakies zaskorniaki i skoczylam do Agi na paszki, a juz fryzjer mnie goni bo mam odrosty na pol glowy!!! znowu sie moja fryzjerka bedzie meczyc zeby kolor dobrac.
ale trza czekac na kaske;/

Lilou wiesz ze ja chetna na odwiedziny ale cholerka doba jest za krotka!!! wtedy co ci pisalam to dotarlam do domu o 17:30 bo takieeeee korki. do ciebie bym, chyba dotarla na 20 :)
po swietach juz napewno sie wprosze :)

Tygrynka wybyczysz sie znowu na jakis czas :)
ja tez sie pisze na ta piaskownice wtym roku bo raczej zagranica musi na nas jeszxcze poczekac!

reklama
Jestem:)
Butki wymienione (dzięki;*) mamy w końcu inne półbutki i tenisówki dokupione, bo pierwsze ciut tańsze więc musiałam dobrać jeszcze coś, ale się cieszę bo i tak nosiłam się z zamiarem! Potem pojechaliśmy zrobic teściom zakupy, a moje chyba w czwartek od rana:p Basia zasnęła w samochodzie, więc spokojnie zabrałam się w końcu za kuchnię;P Okno myłam o 22:30:-D
Tygrynka żeby tylko 6 pralek, tyle to prasowałam, a koce, pledy to już tylko schły:p Ale masz rację chyba wszysko wyprałam co sie dało:p:-D:-D A jak tam rening ćwiczyłaś dzisiaj? Masaż mhhh moje marzenie, jeszcze nigdy nie byłam w sumie na takim profesjonalnym:sorry2:
Jarzębinka i jak spakowana!?
Jagmar zostanie mistrzem MPK jak tak dalej pójdzie;)
Lilou przyjedziemy z Jagmar nie bój nic po świetach! Brawa dla Oli:)
Majka z oczkami nie pomogę, może zadzwoń i spróbuj wbić się do dzieci zdrowych jak to raczej alergiczne! A o cenach nic nie mów wszystko podrożało! Nas czeka lada chwila pokój dla Basi, już mebelki wybrałam tylko muszę zdecydować się na kolory i zaciągnąć męża do IKEI!
Karola niefajnie z wypłatą, oby uregulowali zaległości to poszalejesz, ale przed świętami to ciężko!
Na-tuska niezła jesteś z tym bigosem, szacun! Emilka słodziak z tymi kwiatkami:) Rosną te brzdące nasze!

jarzebinka Dzieki, oj czytanie tych jadlospisow przed swietami pobudza slinianki do pracy.
To mily plan masz ;), a dleko jedziecie?

Tygrynka Dzieki,a o tym zapomnialam mowic bo wogole ta wizyta byla bardzo szybkosciowa ja w sumie nie bylam
zapisana chcialam tylko L4 ale ona chciala badac...ale ide normalnie 13 na wizyte wiec wtedy bede rozmawiac.
Przepis fajny zwlaszcza ze mleka nie trzeba 4h gotowac jak w niektorych.
Remont w mieszkaniu chcecie robic a co doklodanie bo na moje nie ma potrzeby ? :)
Do waszej piaskownicy moze tez kiedys przyjedziemy ;).

Skrzat Dzieki, super ze mozna wymienic, ja tez raz kupilam 1 buty ktore sie nie rozeszly pomimo zdania sprzedawcy,
od tego czasu mam duzy dystans do ich porad.

jagmar To mialas latania w zamian za to pobieranie krwi ;). Piszesz ze zasnela ci w drodze do domu a to masz
tez podwojny wozek dla dziewczynek?
w lumpkach cos znalazlas?

lilou Ja bylam 2 lata temu i polecam Turcje, pojechalismy tam na tydzien bo bylam przekonana ze tam nie zbyt wielu
atrakcji lokalnych ale sie pomylilam i stwierdzialm ze trzeba bylo jechac na 2 tygodnie ;).
W tym roku tez chcialam gdzies poleceiec ale narazie sie zastanawiam, co sadzisz na ten temat?

Aniaa23 To faktycznie fajna zabawke sobie znalazla ;), ja ci to pocieszy to moje dziecko uwielbia obgryzac
moje buty zarowno laczki jak i wyjsciowe.

na-tuska Mama nie martw sie slimaki nie maja glutenu ;). Pomyslowe te twoje dzieci.

an82 No ja tez raczej z kury robie ;), a na wiele osob to rzeczywisice inwestycja by byla ;).

MajkaK Lepiej nie licz ;), ja sobie mowie ze wszystkie trzeczy byly mi niezbedne i jak cos mii zostalo to wole
nie liczyc i sie przerazac ;). Troche to alergia pachnie, ale katar to tez czasem przy zebach sie pojawia.
Ja byl poczekala 1-2dni i moze w piatek dla spokoju odwiedzila lekarza.
Podziwiam ja po jakis 4miesiacach chuste odlozylam bo mala juz mi za duzo wazyla ;).

Karola2901 To faktycznie kicha z tymi pieniedzmi, ale chociaz czesc powinni ci przelac uwazam.

Wczoraj ZUS nie zaliczylam moze dzis sie uda choc jeszcze troche boje sie niani samej zostawiac.
Z pogoda na swieta faktycznie lipa.

Witam

Karolaa nie moga chociaz czesci Ci przelac ? przerabiałam ten temat bedąc z Filipem w ciazy:(

Skrzat a Tysie dziwisz zeBaasia to cyborg jak sama tak zasuwasz :-D

Majka ten katar faktycznie moze byc od ząbków, ale dla swietego spokoju idz do lekarza przed swietami :tak:

Krklisz a o tym ze glutenu w nich nie ma to nie pomyslałam :-D

chcialam dzisiaj zrobic obchód poratajach a tu taka pogoda :eek: tylko sie polozyc do łózka i przespac :sorry: nie lubie czegos takiego :-(

jarzebinka pewnie jeszcze walczysz z torbami?

Jarzębinka i jak spakowana!?

jeszcze nawet nie zaczęłam wszystko przez mojego M... wybrał sobie wczorajszy dzień na romantyzm, wiec tak od 8.00 rano co godzinę dostawałam romantyczne sms'ki o 11.00 dostałam piękny bukiet 7 różyczek o 14.00 telefon i wieczorem nie było szans na pakowanie, tylko był film, winko świece.... :tak:

jarzebinka Dzieki, oj czytanie tych jadlospisow przed swietami pobudza slinianki do pracy.
To mily plan masz ;), a dleko jedziecie?

do rodziców mam 140 km...... :tak: do teśció 70km...( w tym samym kierunku) ale tym razem bez międzylądowania prosto jade do rodziców, bo częto jescze na półmetku u nich się zatrzymujemy to droga wtedy koszmarnie się wydłuża.... :tak:

a ponieważ nie wiem czy uda mi się jeszcze zajrzec już dzisiaj chcialam Wam złozyc zyczenia:

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych,
składam najserdeczniejsze życzenia:
dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa,
mnóstwo wiosennego optymizmu
oraz samych sukcesów
składa...

Jarzębinka z rodziną....

hej

Jarzębinko później skoro może Cię nie być to ja również składam serdeczne życzenia świąteczne. Dużo zdrowia, radości i miłości.
Ten romantyczny wieczór to z jakiejś okazji czy ot tak dla urozmaicenia życia?

krklisz mam podwójny wózek. Przecież go widziałaś na teatrzyku ;p.
Pogoda dzisiaj niewyjściowa. Deszcz pada a Z się nudzi, marudzi i histeryzuje.

hej dziewczynki :)
JArzebinka ale masz fajnego męża, super dzień i wieczór :p zazdroszczę tym bardziej, że ja swojego już prawie 2 tygodnie nie widzę :D wszystkiego dobrego i dla Was na te święta, spokoju, pogody i radości! a także szerokiej drogi!
Krklisz no jak nie trzeba, ściany w salonie noszą ślady kół samochodzików :D i w ogóle ten kolor mi się od początku nie podobał, wolę zimniejszy.. no i trzeba w końcu jakieś rolety wybrac, sypialnie zrobic, szafe na przedpokoju... za kuchnie sie jeszcze teraz nie bierzemy, nie mam na to sily o kasie nie wspominajac :D zapraszamy do naszej piaskownicy :D
Jagmar a dlaczego pobierałas krew małej? bo chyba mi coś umknęło..
MajkaK i jak Piotruś dzisiaj? mi to na zęby wygląda..
Karola ale nie fajnie z tą kasą :/ mam nadzieję że się ogarną jeszcze przed świętami!!

pogoda u nas typowo jesienna, jakbyśmy czekali na święta Bożego NArodzenia a nie Wielkanoc :/ no nic, zaraz się zabieram za cwiczenia a wieczorem znowu masaz.. poskarzylam sie kobietce ze ostatnio mi lekko zrobila no i prosze, dzisiaj ledwo chodze tak mi zalatwila miesnie :D

Dzień dobry!

Ale miałam dziś pobudkę.. P szedł na 10 to nie musieliśmy wstawać o 6 , Staś spał w łóżeczku do końca ( zwykle na ostatnim mleku -koło 5 biorę go do siebie i jeszcze dosypia) , i budzimy się po 7 Staś stoi w łóżeczku i bawi się ziemią od kwiatów:eek:nie dziwne że nas nie budził:cool:

Zaraz przyjeżdza koleżanka na kawkę (ale mam towarzyski tydzień:-D- wiadomo zamiast przygotowywać się do świąt:tak:).Wczoraj udało mi się uporządkować zdjęcia, teraz tylko wybrać z 4 lat do wywołania:happy:a to pikuś:-D

Jarzębinko dla Waszej rodzinki również najlepsze życzenia, spokoju, radości i rodzinnego czasu!

skrzat dobrze że butki kupione, i jak fajnie że na takich warunkach:-) okno o 22:30:szok:o nieźle nieźle :laugh2:

karola o kurde ale z tą wypłatą nie fajnie:/ oby dziś Ci przelali, no bo jak? no bym się wściekła:wściekła/y:
Ja u Agi na pazurkach byłam, podobno się minęłyśmy o trochę..po świętach zapraszam:tak:

natuska ja też planowałam jakiś spacerek po osiedlu i doopa. swoją droga musimy się spotkać na spacerze na Malcie, jak będzie ciepło:tak:

krklisz my w Turcji jeszcze nie byliśmy, na razie Tunezja i Egipt, ale nie chcę brać Stasia, wiadomo woda itp, podobno Turcja bardziej "cywilizowana " jest. No minus taki że za bardzo sobie nie odpoczniemy z chodzącym Stasiem , przy basenach:cool2:no ale może się uda:) A u Ciebie to pewnie wszytko zależy jak się będziesz czuła i ile siły będziesz mieć.. ciąża nie jest przecież przecież przciwskazaniem, jak dobrze znosisz ciepło,no i przejdą mdłości..

jarzebinka wszytskiego dobrego na swieta :) mokrego dyngusa i smacznego jajka :) oraz szerokiej drogi :)

tygrynka czyli robicie tez pokoik dla seby? tzn wyprowadzacie sie od niego? :-p

jagmar moi tez dzisiaj marudni ;/ nie nawidze takiej pogody ;/

Lilou oj tak :) jestem jak najbardziej za Malta :) dawno tam nie byłam :-p:sorry: bo przeciez tak daleko mam :-D to Staś jedzie z Wami na wakacje czy nie, bo nie zrozumiałam ?

obiadek juz gotowy prawie, 3 pralka sie robi, ograniete jest tylko na dwor by sie chciało :sorry:

reklama
wlasnie Lilou?? ja tez zrozumialam ze zostawiacie Stasia :D
Natuska no Ty masz za blisko na Malte by tam chodzic :p tak, planujemy zoistawic Sebe samego w pokoju, ilez to mozna ze starymi przebywac, nie?? ;)
kurcze to moze ja tez jakies pranie wstawie jak Wy tak pierzecie :D

Do góry