reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam Poznanianki :tak:

Ale czasu do Was niezaglądałam :szok: wstyd :zawstydzona/y: Widze że troche przybyło "nowych" mamusiek :tak: to super.!!! zauważyłam też "nowe" forumowe dzieciaczki a więc dla Wszystkich mamusiek GRATULACJE!!!!!!!!

pozdrawiam i życzę Wesołych i Rodzinnych Świąt :-)

reklama
Tygrynka a gdzie kupiłąś te duże plastikowe pojemniki na zabawki ja ostatnio w tesco kupiłam taki kosz na pranie i jest na zabawki z rączkami dwoma. Wkońcu się wyprowadzicie od Sebusia będzie miał swój pokoik ;)

Lilou ja pamiętam jak byłaś i pisałaś w ciąży a dziewczyny przygotowywały się do roczków dzieciątek :-p no i Kasie pamiętam czy w tym roku też zrobimy ciszę od pisania?

krkrisz - strogonow na około 20 osób masakra duzo niee? czemu sie boisz? jak długo już niania do was przychodzi? jak się sprawuje ? moja bratowa ma świetną nianie super była nauczycielka przedszkola?

Karola współczuje z kasą

Natuska no was jakby zamknąć z mieszkaniu na pare dni to by chate Ci rozwalili doszczetnie a ty byś z gorem dostała od siedzenia w domu ;) fajnie że lubicie na dwór ale jeszcze troszke i bedzie słoneczko i będziecie wolni ;)

Majka mi się wydaje że to alergia

właśnie sie dowiedziałam że 14 kwietnia w sobote ide do pracy a wtedy wyprawiam roczek dla BArtusia no i pięknie wiec chyba wszystko będę robiła w nocy :wściekła/y:

Macie jakieś propozycje na torta ?

My wakacje na jachcie jestem ciekawa jak Bartek sie będzie zachowywał ale cza wytrzymać przeboleć potem jak juz pare razy będzie z nami to sie nauczy i mam nadzieje że będzie oki jak sie nie ruszał i leżał to było spokojniej. Ale pasje po rodzicach musi odziedziczyć.

julka heloł :-) co tam u Was? wrociłaś do nas? :-) jak chłopcy? wieki Cie nie bylo... :tak:

Ania dobrze ze lekarz nic nie znalazł,akle fakt bedziesz ie dalej martwic ze cos strzyka ;/ to samo z Emili bezdechami jest, przebadana od stup do głów, wszytsko ok, a ataki dalej są :-(

Majka dobrze ze Piotrusiowi lepiej :) pewnie jednak ząbki :)

Skrzat pewnie i tak jak Basia bedzie miec swoj pokoik to wprowadzi sie z zabawkami do was :p

krklisz bylismy na chwile na dworze - okropnie :sorry:

amandae Zosia cwaniara :p chowa sie zebys jej "zabawy"nie broniła:-D

Lilou najlpeszefo dla Stasia :)

An oj chyba bym umarła zamknieta w 4 scianach :sorry: czekam i czekam i sie doczekac tej pogodny nie moge ;/ ale numer z tym roczkiem, a nie mozesz sie jakos zamienic czy cos? nie boisz sie wypadnie Wam z tego jachtu? ja bym sie z moimi nie zdecydowała :no: chyba ze obudowac cały jach siatką 9jak w zoo dla małpek:-D)jestem jak najberzdiej za dniem ciszy, ale to jeszcze trochę... :(

byłam szukac butów dla Filipa... objechałam pol miasta i nic mi sie nie podoba ;/ jak juz ładne to cena taka ze zemdlec mozna :eek: no nic trezba szukac dalej :p Filip bez dzremek od wczoraj, nawet mi nie zasnął w samochodzie jak wracałam wieczorem :) opowadał całą droge jak to rzeka jest długa, ze jechalismy tunelem, mostem itd, gadał wszytsko to co widział za oknem :-D jak przejezdzałm prze debec to "sprzedał" dziadka ze był z nim ciuchcie kiedys tam oglądac :p i ze nogi go bolały i dzidek wziął apka:-D hahah mina dziadka na ta opowiesc - bezcenna :-D dowiedziałam sie tez ze dziadek nie chciał z nim tramwajem jechac ( cały jeden przystanek) :-D to sie zaczyna, trzeba na wszytsko uwazac taka ma pamięc :eek:

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj wieczorny trening zaliczyłam, zaraz mi nogi odpadną i ręce, najmniej wychodzi mi wciąganie brzucha, nad tym muszę popracowac! Mój ogląda film, a ja tak jednym okiem:p Jutro na zakupy spożywcze więc muszę listę zrobić:p
Też jestem za dniem ciszy:(
An no ja chyba bym też się nie odważyła na jacht, jednak przy takim roczniaku to chwila moment, a takiemu jeszcze nie wytłumaczysz;/
Na-tuska no ciężko z butkami, a w Panoramie byłaś?
Ania dobrze, że Cię lekarz uspokoił:) Teraz oby wraz ze wzrostem strzykanie zniknęło!
Jagmar super, że wyniki ok, kiedy idziecie się szczepić?

Krklisz kupiłam wózek podwójny jak Marysia miała miesiąc bo spacery z Zosią ograniczały się do kilku metrów od domu. Teraz mogę podróżować na większych dystansach albo dojechać w jakieś atrakcyjne miejsce. Wózek mam taki ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: Phil&Teds VIBE Double wózek spacerowy dla dwójki dzieci

an ja mam pomysł na torta :) kupić :). Dla Zosi zamówiliśmy tort w ekspresowej ;p. Gdybym miała przy Zosi piec tort to chyba byśmy obie zwariowały. Ja to chyba bym umarła ze stresu na jachcie z chodzącym dzieckiem. Strasznie boję się wody

na-tuska po jednym dniu spędzonym w domu Zosia miała totalną głupawko-złośnicę i zasypianie zajęło jej 2h.
Zosia też potrafi opowiadać o zdarzeniach sprzed kilku dni albo tygodni. Czasem potrafi mnie tym zaskoczyć. Ostatnio w nocy wypaliła mi z tekstem " kurcze blade na grillu pieczone" To była jej reakcja na zasiusianą pieluszkę. Babcia ja tego 'powiedzonka" czy jak to nazwać nauczyła 2 tygodnie wcześniej i tak jakoś jej się przypomniało.

Skrzat Zofik ciągle wspomina Basię. Codziennie mówi "kto przyjdzie, przyjdzie Basia - maleńka"

edit: Skrzat w piątek obie idą sie szczepić.

ja tez sie boje wody ale to dobrze bo mam respekt do niej, ale mój ES uwielbia Jacht wiec mały musi się nauczyć i to będzie wyzwanie dla nas w te wakacje. Chyba że Bartkowi się nie spodoba - ale jemu wszystko się podoba no zobaczymy pierwsza próba będzie na kierskim wiec blisko i znane jezioro dużo jachtów pływa i policja jest też. Może zwariowałam ale kiedyś musimy z nim popływać nie chce go zostawiać na brzegu chcę żeby przeżył cos nieziemskiego i mam nadzieje że mu się spodoba i ja przeżyje tą wyprawę na jacht ;:-)

Krkrisz wózek jest fajny co Jagmar wstawiła ael mi nic nie pobije Peg Perego Natuski wypas wózek

edit a macie jakies plany na ten dziwny tydzien majowy ?

Ostatnia edycja:
Laseczki życzę Wam spokojnych i radosnych świąt. :)

Natuska jaki rozmiar potrzebujesz?

orientujcie sie moze jak UP wyplaca zasiłek? podawalam nr konta przy zgloszeniu, dzis miałam dostać kase i cisza. bede wdzieczna za info. pozdrawiam.

Dzień dobry!

Ale wczoraj miałam dzień :) Po 13 przyjechała jedna kumpela, potem dojechała o 15 jeszcze jedna, bardzo miło nam się siedziało, grałyśmy w "sabotażystę"(polecam!), wyszły po 19, ja po 20 jechałam na zakupy do tesco i wróciłam o 23.wydałam w tesco 650zł i nie mam pojęcia na co:szok::/ byłam tak zmęczona:baffled:że rano zaspałam na rehabilitację (miałam na 8:30, obudziłam się punkt 8, a samochód mam na Michała, więc nie miałam szans zdążyć:baffled:
Teraz reszta intensywnego dnia, muszę jechać do firmy po kaskę swięteczną:) potem do koleżanki na kawę , a potem pewnie jeszcze CH Malta.
Jutro wyniki biobsji, trzymajcie proszę kciuki:tak:

an super macie z jachtem, pewnie Bartuś załapie bakcyla:tak: kurde ale dopa z tym roczkiem? :baffled:mój P też będzie pewnie pracował w ten dzień (sobotę majową:/) . a robicie sami czy z szwagierką? bo Wy tak blisko macie urodziny małych pamiętam.

jagmar hahahaha dobre powiedzenie:-Dsię uśmiałam:-DSkrzat kurcze zacięta jesteś z tymi ćwiczeniami:tak:super! a jak za słodyczami wytrzymałaś?

MajaK zdrówka!

Ania ooo zazdroszczę fryzjera! ja się wybieram wybieram i wybrać nie mogę:/ ale w przyszłym tyg idę! postanowione:tak:

natuska miałąm Cię pytać: ten Twój rowerowy pojazd to od ilu lat jest? tzn myślę o Stasiu i Oli.

Spadam się szykować i lecę:tak:

reklama
NabAwe Kiedys tez tak mialam ze wolalam siedziec u siebie niz u tesciow, teraz troche sie zmienilo
widze dobe i zle strony pobytu w kazdej z rodzi i uwazam odmiana dobrze robi. W zwiazku z tym ze rodzice
mieszkaja w 1 miescie nie ma problemu ze zmiana miejsca tylko to pakowanie bywa upierdliwe.
Zwycze zeby w twoim przypadku tez tak bylo ;).

Tygrynaka Jak sam maluje to nie tak zle koszty sie troche przytna ;), moj leniwiec juz stara sie uciekac jak
moze od takich zadan ;), tylko do malowania pokoju coreczki go zmusilam :). Zdecydowanie czas na wlasna
sypialnie dla was.

Majkak Super ze malemu troche lepiej, z zabkami to tak jest ze trzeba troche sie pomeczyc zanim cos sie przebije,
a podobno najwieksze dolegliwosci sa jak one sie w kosci przebijaja.
Witam w klubie bolacych gardel i zycze powodzenia z zebolami ;).

Aniaa23 Fajnie ze malej nic nie jest, Oliwce tez czasem troche cos strzyka ale miala juz badany kregoslup
przez znajomoego ortopede jakis czas temu wiec sie nie martwie.

an82 No maskara to sagan gotujesz ;).
Niania jest od poniedz to jest dziewczyna po liceum,na pierwszy rzut oka ok bawi sie z mala ale jak Oli
zaczyna plakac to troche brakuje jej inwencji, moje dziecko potrzebuje raz sie pobawic na podlodze, za chwile
pochodzic, potem pojsc na hustawke musi sie cos zmieniac a ona chcialaby albo bawic sie na podlodze albo nosic na
rekach co mi tez sie nie podoba bo Oli szybko sie do tego przyzwyczai a ja naprawde nie mam sily na jej noszenie.
Jak narazie nie ma wyczucia w ubieraniu malej,zdarza siejej nie umyc rak wchodzac do domu (ja nie mam swira na pkt
czystosci ale kilka podstawowych zasad przestzeagam i chyba bylo to dobre skoro moje dziecko przez ten czas nie chorowalo)
....narazie niechce oceniac mysle zeby napisac jej kilka zasad i zobaczyc jak sie zastosuje.
No ale zajmuje sie juz bratowej dzieckiem wiec nic z tego.
To rzeczywiscie zonk z ta praca a nie masz sie z kim zamienic ?
Ja w majowy weekend wybiram sie na wesele pod Warszawe, mam nadzieje ze nic nie stanie na przeszkodzie :).
Tylko z kiecka chyba juz bedzie problem ;(.

Jacht fajnie, ostatnio kolega tez kupil, a gdzie zeglujecie?

na-tuska Masz racje ja juz powtarzam M ze ma sie uczyc uwac na slowa bo niedlugo bedzie zonk ;).
Ceny zgadzam sie maskara jak buty dla doroslego.

jagmar tego sie boje czy bedzie miala ochote chodzic czy nie bardzo bo dzieci sa bardzo rozne ale moze najpierw troche
poczekam i zobacze jak bedzie bo sporo kasy na taki trzeba polozyc.
Fajnie ze udaje ci sie ze szczepieniami ;), a jak lekarz jestes zadowolona?

lilou To poszalalas, nie dziwie sie ze zaspalas ;).

Dziewczyny z okazji SWiat Wielkiejnocy zyczymy:

Zdrowia,szczęścia i radości
niech wam uśmiech w sercach gości
a zajączek piękny, biały
niech przyniesie koszyk cały
jajek złotych, kolorowych
i miłości cały worek

Dobra ide sie kapac bo po wieczornych wymiotach nie bylo juz szans ;).

Do góry