reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Nawet nie wiedziałam, że ogródek jordanowski jest naprawiony. Sama w dzieciństwie na nim kilka razy byłam:).

jest super wyremontowany, jest jakby część dla młodszych dzieci i część dla starszaków......:tak: a na spacerek mamy tez całkiem niedaleko do lasku Marcelińskiego, super spacerek( szczególnie jak nam do samego lasku zrobia super chodniki) tam tez jest całkiem niezły plac zabaw :tak: wczoraj byliśmy tam na rowerach :tak: na placu brakuje kilku elementów, ale pewnie jeszcze nie zdązyli na wiosenną pogode ich zawiesić...

zdrówka dla wszystkich...... :tak:

Majka, ja na na odparzenia stosowałam krem z HIPPA( miałam kilka próbek i był OK) :tak:

Firanka, jak dla mnie to tez szybko zaczęłaś wprowadzać słoiczki, przy sztucznym mleku wg zaleceń dopiero po 4 miesiącu chyba powinno się dopiero wprowadzać, ja obydwóch miałam na moim mleku i słoiczki były dopiero w okolicach 5 miesiąca.... :tak:

a była któras wczoraj na teatrzyku.... :cool2: ja niby sie wybierałam, ale zabrałam sie za porządki chatki i tak jakos szkoda mi było czasu, Kamil spał wiec skorzystałam z okazji, a popołudniu rodzinnie otworzyliśmy sezon rowerowy i byliśmy na wycieczce w lasku Marcelińskim, potem plac zabaw i do domku.... :tak:

miłej niedzieli zyczę... dzis tez super pogoda........:cool2::-D:cool2:

reklama
Mi już lepiej i cieszę się z tego niezmiernie.
Jarzębinka młodszy też jeździ na rowerze czy w siodełku? Też myślałam, żeby nasze rowery tu ściągnąć ale najpierw trzeba by zrobić porządek i miejsce w piwnicy a tam lży kupa słoików i płytki ścienne z lat 80.
Potrzebuje któraś słoje na zaprawy?

Hejka Bartuś ma chyba ospe ale w poniedziałek popołudniu do lekarza pójdziemy Ciotka mówi zeby na doraźno nie jechac bo coś jeszcze dostanie innego. No więc cza siedzieć w domu a jest tak pięknie a przede mna nastepny tydzień pracy i w sobote znowu kurs. Mama mi pozwoliła wyskoczyć do tesco to lece puki moge Bartuś śpi a ona potem jedzie do Środy Wlkp a chciałam się przejechać z Bartusiem pochodzić po okolicach środy a może odwiedzić koleżanke :(

Tygrynka - to warsztaty Klanzy dla nauczycieli decoupage, filcowanie i robienie mydła naturalnego super sprawa czas zleciał a za tydzień dekoracje na święta wielkanocne

Lece do Tesco bop się mama rozmyśli ja jak co w domu a może ktoś chce trochę ospy ;p

Jarzębinka zazdroszczę rowerów! a Kamilek jak jechał? może my swoje odpalimy po świętach ;)
An eheh mój mąż już jak mówiłam o Ritce to pytał o "ospa party" :D a kiedy się z Ritką widział Bartuś? chyba na urodzinkach ostatni raz? podobno okres wylęgania ospy to 2 tygodnie, ale urodzinki były 3 tygodnie temu...
Jagmar zapytam babcię o te słoje :)

an nie zazdroszczę ospy. Szybkiego powrotu do zdrowia dla Bartusia.

Byłam z maleńką na spacerze szlakiem placów zabaw. Zrobiłam przegląd gdzie warto pójść z Zosią. Byłam na ogródku jordanowskim i na świcie. po drodze mijałam jeszcze 2 inne place mijałam. Na Świcie całkiem fajnie a ogródek jordanowski daleko jak dla Zosi tym bardziej, że ona i tak najbardziej lubi piaskownicę. Od kiedy dostała nowy zestaw wiaderkowy to nawet zjeżdżalnia nie robi na niej takiego wrażenia.
Idę kleić obiadek. Zmęczył mnie ten spacer.

Tygrynka od 14 do 21 dni wylęganie ale nie wiadomo skad ciotka mówi że to przecież wietrzna więc z wiatru z powietrza ale dół bo musimy siedzieć w domu w tak ładną pogode

nie martw się kochana, teraz już co i rusz będzie ładnie, a przynajmniej będziecie mieli już to za sobą :) oby Bartuś szybko i lekko przeszedł ospę, powodzenia!

An współczuję ospy...Nicole miała na równi ze mną...ona ospa,a ja półpasiec...używasz pudrodermu?

Jagmar czemu nie mieszkacie bliżej mnie:-( ja teraz taka samotna jestem:zawstydzona/y:...

My dzisiaj pojechaliśmy do Dąbrowy. Kobieta likwiduje sklep i kupiłam pieluchy pampersa po 39 zł za 64 sztuki,chusteczki nivea po 7zł i inne:tak: najbardziej ciesze się z tych pieluch. Potem poszliśmy do parku i Mała się wyszalała,a ja z kumpelą pogadałyśmy troszkę.

reklama
lilou - spodnie kupiłam u mnie na "libańskim" ;) ryneczku :))) wybór taki, ze oszaleć mozna a spodnie po 50 i 55 zł... wytargowałam nawet zniżkę... to lubię :)))
tygrynka - chwilę go trzymałam bez pieluszki, ale bałam się, że mi posiusia narożnik (moje wody płodowe chyba wystarczą?:))... czemu nie pomyślałam o ceratce? mam takie na przewijak z rossmana, milutkie pod pupką, a ceratka z drugiej str... jutro go przewietrzę :))))
an - zdrówka dla pociechy życzę, byle za bardzo się swędziło! :)

My dziś zrobilismy sobie wycieczkę na maltę, ludzi pełno, ale słonko rewelacyjne... wypiliśmy z mężem kawkę, polansowałam się w nowych spodniach [;););)] i mały padł właśnie jak kawka, taki dotleniony i obżarty :))))) Dzień bardzo miły, a wieczorem ciąg dlaszy seansu filmowego z wczoraj... Może wstyd się przyznać, ale nigdy nie widziałam "Między niebem a piekłem" i właśnie ten filmik sobie zaczęliśmy oglądać :))) Pozdrawiam! Może potem wrzucę jakąś fotkę ze spacerku :)))

AHA! ZAPOMNIAŁABYM :) W TESCO JEST PROMOCJA PAMPERSÓW, JAK MA SIĘ GAZETKĘ TO PACZKA JEST ZA 43 ZŁ (MNIEJSZE ROZMIARY TAŃSZE, MY KUPUJEMY "4")... BEZ GAZETKI 48 (ZAWSZE MNIEJ NIŻ 55:/) TO TAKA INF DLA TYCH, KTÓRZY KUPUJĄ PAMPKI :))))

Ostatnia edycja:
Do góry