reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hello,
My witamy szlafroczkowo - jedna z mleczkiem, druga z kawką:)
Kurde chyba @ dostanę, bo jakaś obolała jestem:( U mnie cały czas świeci słonko, to może wyjdę dziś z Basią na mały spacer i plac zabaw, jeszcze nie byłam po tej anginie na dworze!
Majka udanych przygotowań dzisiaj i naj za pół roczku:) A co do nauczycieli to coś wiem, bo u mnie pół rodziny uczy i wiem ile to pracy wymaga, stresu, wcale to nie jest takie hop siup jak uważa większość społeczeństwa!
Firanka co do oceniania Pań to ja proponuję iść i kulturalnie porozmawiać, że masz obawy, nie zawsze trzeba zaczynać od osądów publicznych:) Jak rozmowa z Paniami nie pomoże i nadal będziesz uważała że niedopowiedzialnie zajmują się dziećmi wtedy możesz iść do dyrektora przedszkola:)
Jarzębinko owocnego sprzątania i żeby wizyta kontrolna ok:)
NabAwe cieszę się że z Emilką lepiej, może jak zupełnie przestawi się układ pokarmowy na nutramigen to kłopoty się skończą:)
Marcia witamy witamy na ogólnym:) Powodzenia u ortopedy! A jak tam Nikoś na Franka reaguje?
Karolaa super, że już dobrze, oby na długo!

reklama
Hej kochane
jak obiecałam tak doczytuję :-)
Pogoda zapowiada się piękna zatem dzieciaki na spacery :-D
Marcia trzymam kciuki za Frania :-) i udanych zakupów ja to ciągle okupuję Castoramę a marzy mi się Plaza hihi :-)
Ewa świetnie że Emilka ma się lepiej :-) nie ma jak zdrowa kupa :-D
Majka życzę lepszego nastroju i wszystkiego naj na pół roczku :-)
Jarzębinko ależ ambitne plany na dziś :-) ja muszę sobie uprząż alpinistyczną kupić do mycia okien ;-)
Skrzat życzę wam pysznej kawki i mleczka :-) ja również zaraz idę spożyć trochę kofeiny
Karola jest w Złotnikach p. Danusia Drożniewska ona szyje suknie i poprawki też robi ja szyłąm u niej suknie i Skrzat też :-) postaram ci się o jeszcze jeden namiar :-)
oki biorę się za papiery albo poszukam sobie butków na allegro :-)

witam,
chciałam napisac ze nastrój dzis troszke lepiej ale nie!!!!!!!!!!!!!!!!!
znowu ukradli nam lustetrka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: auto pod oknem stało... w styczniu bodajże tez ukradli.... 1500zł w dupie......

zaraz zabieram Alicje i idziemy na spacer może mi to słonce pomoże:-) jej juz troche lepiej

pozdrawiam

Majka zgadzam się z twoim zdaniem. W żłobku też są panie do pomocy które od czasu do czasu pilnują dzieci bo tak to mają dużo do sprzątania i prania wiec co one się zajmują nic. u nas jest czasem 60 dzieciaków i jak tu zauważyć jak jeden uszczypnie drugiego a jest nas tylko dwie oczy w okół głowy ale radzimy sobie i najlepsze jest to że dzieci lubią przychodzić do nas bo duzo sie nauczą (zajęcia plastyczne) lub pograją w piłkę lub dwa ognie. A te dwa mc to jest odpoczynek po ciężkiej pracy bo chyba nikt nie chciał by pracować np 8h w hałasie z 60 tka dzieciaków rozwydrzonych. A kawe wypić ale gdzie tam zapomnij nie jesteś w stanie może dwa łyki to oki. ehhh
A na jakia uczelnie bo ja tez bym chiala isc ale tez sie zastanawiam czy nie lepiej tylko najakis przedmiot ostatnio myślałam o Praktyczna nauka zawodu no coś w tym kontekscie no ale tak na serio sama nie wiem.

Ewa brawisimo do Ciebie i malutkiej niech już jej przejdzie wszystko i bedzie oki

Marcia Franuś duży fajnie

Karola u mnie na podwórku jest jedna krawcowa mama u niej cos szyła i ładnie znaczy poprawki robiła na 23 lutego przy chwilówkach tam są fajne babki ale nie mam pojecia jak z kasą.

Sampe szkoda współczuje moja kumpela jak mieszkala na debcu to ukradli jej dwa razy pod rzad samochod (ukradli tylko po to zeby sie przejechac na koniec ulicy )

Ja zaraz do pracy musze pomalowac koszyk plakatówkami bo bejca nie wyszło za ładnie a potem lakierem akrylowym

Natuska jak koszyk wychodzi tobie ;)

hejka
Słoneczko pięknie świeci. Szkoda, że obiad trzeba zrobić :( Oczywiście po moim wtorkowym sprzątaniu i myciu podłóg nie ma śladu więc sprzątanie też mnie dzisiaj czeka. Jak to się dzieje, że przez jeden dzień a w zasadzie pół dnia tyle syfu zbiera się na podłodze.

Ewa a może to była laktoza? W nutramigenie jej nie ma. Najważniejsze, ze jest lepiej. Marysia jest baaardzo uczulona na czekoladę i zawsze dostaje po niej wysypki. Wysypka zeszła i od jakiegoś czasu jem masło i nic :D.

Edit: Oczywiście zanim napisałam posta zdążyłam w między czasie nakarmić Marysię, umyć podłogę w kuchni (awaria kubka) i umyc rączki z zosią. W tym czasie napisałyście kilka postów.

sempe hamstwo jakieś Wam te lusterka ukradło. Nie cierpie i nie rozumiem kradzieży. Czlowiek do pracy chodzi, pieniądze zarabiać, oszczędza i odmawia sobi przyjemności a jakię **** przyjdzie i zabierze.

Majka naj na pół roczku.

Miałam sie jeszcze Was pytać czy zdecydowałyście sięw końcu na przedszkola i złożyłyście papiery?

Ostatnia edycja:
kurcze taka śliczna pogoda zbieram sie z Emilką i ide na dłuuuuugaśny spacer, tylko najpierw szybko karkówkę nasmaruje na obiad i ziemniaki obiorę coby mieć wszystko gotowe jak wrócę.

skrzat
idź na spacerek, pewnie że tak, dobrze wam zrobi świeże powietrze po choróbsku.
karolina
ja nie w temacie ale domyślam się że ślub wam się szykuje? Powodzonka w przygotowaniach, kiedy to będzie? aaaaa co do kłótni przedmałżeńskich- z moim A pokłóciłam sie w przeddzień ślubu, powiedziałam, że ślubu nie będzie, on pojechał do hotelu a ja zamknęłam sie w domu. Rano jednak stwierdziłam, że przygotuję się, poszłam do kosmetyczki fryzjera itd i jak sie okazało, pomimo kłótni mąż przyjechał po mnie aby złożyć przysięgę, a jakże miłe było pogodzenie się po kłótni przed ołtarzem hehe...
kozaczino
rozkaz! już sie ubieramy i spadamy:-p
sempe
o kurczaki... takie drogie lusterka macie? z czego one są ze złota???? nam ostatnio jakiś baran urwał jak jechał bo niewyrobił na zakręcie w Kobylepole i kosztowało 150 zł używane na all. Może też takich poszukajcie, bo przecież nie muszą chyba być nowe?
jagmar
też codziennie próbuję rozkminić co sie dzieje, zę tyle kotów i syfu na podłodze no ale co zrobisz...
nie wiem czy to była laktoza, ale skoro nie pomógł delicol mogę powątpiewać. Chociaż to bardzo możliwe, ale mam nadzieje że problem został pożegnany na zawsze... Teraz delektuję się szczęściej, jak co nie spojrzę a moje dziecię usmiechnięte i zadowolone, normalnie jestem wniebowzięta, od daaaaaaaaawna nie była taka fajna ta moja córcia.

mamcie, a co wy na to gdybym zamiast obiadków czy owoców spróbowała najpierw wprowadzać kaszkę czy kleik? można tak??

Jagmar nie myj podłóg na jutro nie warto:p
Tafojka witaj i napisz cos więcej o sobie:)
Krkisz, Na-tuska co u Was?
My zaraz pewnie ruszymy na spacer, obiad mam jakis od wczoraj, więc chyba nic noego robic nie będę! Basia właśnie z pasją ozdabia kucyka długopisem:) Ale nawet równomiernie, ale doszła tez do tego, że można mu wyrwać włosy, chyba czas go uratować!

Dzień dobry!

Ja późno dziś wstałam, posprzątałam, teraz szykuję się bo dziś nie nocujemy w domku, tylko u Ishi:-)zaraz sę zbieram w drogę:-)

Tafojka witaj!

An kurcze fajna ta Wasza świetlica! mam nadzieje że u nas są też takie fajne babki:-)

Nabawe super że już lepiej, oby tak zostało!

Sempe o kurde , co za ludzie:wściekła/y:lepszego humoru życzę!

jagmar na jednym wózku widzę ze sprzątaniem jedziemy..

Marcia a z dwójką jedziesz? jeździsz już Frankiem autem? powodzenia u orto!

Lecę się zbierać. Fajnie że pogoda taka, myślę czy w sobote nie jechać do prusimia,otorzyć domek, przewietrzyć, pospacerować po lesie.echh wiosna:)))

reklama
Mam na imię Justyna. Mam trójkę dzieci. Bliźniaki w kwietniu skończą 6 lat i przyszywanego synka Fiodora, który w tym roku kończy 14 lat ;-) , narzeczonego Tomka i psa -labradorkę :p
Mieszkamy w Poznaniu na Grunwaldzie. Dzieciaki chodzą do przedszkola a my dorośli ładnie sobie pracujemy :-)
Mnie się szykuje pracowita sobota, mycie okien, wymiana rolet i firaneczek, ale jak jest takie ciepło to przydałoby się z dzieciakami gdzieś wyskoczyć a Wy gdzie chodzicie z dziećmi?

lilou, skrzat witajcie :-)

Do góry