reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

An ale mówisz chyba raczej o tym juz większym foteliku od 9-18kg??? wg polskiego prawa można przewodzić dziecko w przodu ale musi obowiązkowo być WYŁĄCZONA PODUSZKA POWIETRZNA... choć to najniebezpieczniejsze mięjsce w samochodzie dla dziecka. Tak więc te foteliku od 0-9kg muszą być tyłem zapięte a te większe przodem.

Jarzębinka na Marcelinskiej mieszka Dziadek mojego Rafała i raz na kwartał go odwiedzamy:-)

NabAwe jakos nie wyobrazam sobie jechać na jakiś wyjazd dwoma autami:-) jedno prowadzi a drugie musi zabawiać reszte:-)

przez te moje nerwy zapomniałam ze miałam dziś wizyte u dentysty i krotko przed mi mąż przypomniał:szok: musiał mnie zawieść bo przecież bez lusterka bym nie dojechała! a własnie jak mąż wrócił do domu to się okazało ze tylko 1 lusterko ukradli od strony kierowcy:wściekła/y: juz zamówilismy u mechanika koszt tylko 600zł....

dzieciaki kolacje jedzą... mam nadzieje ze o 20.30 będą juz spać małzonek na trening dzie więc zalegne sobie..

reklama
An Ł twierdzi,że można jeśli się nie ma poduszek powietrznych.

NaBawe Nicole miała już TSH i wyszło,że ma w normie...zobaczymy co będzie dalej dzisiaj wyorałam morfologię,cukier i mocz...

Marciaa Krzyś też bardzo lubi na rączkach,ale kupiłam chustę AZIMI i pokochał teraz ją. Jest jak dla mnie i grudnióweczek2011 rewelacyjna,w ogóle nie czujesz,że masz dziecko ,kręgosłup nie boli:tak:

Skrzat rozmawiałam z nimi. Dzięki ich rozmową okazuje się,że moje dziecko to po prostu geniusz (w domu połowy z rzeczy o których one opowiadają nie chce pokazać,ani nic), już nie chodzi o fakt tego czy one wypiły kawę czy coś,bo wiadomo każdy jest człowiekiem,ale kurde non stop pogryzienia są w grupie,to z tym "kosmitą" po prostu przelało czarę goryczy...niestety w tym tygodniu chodziło ich tak mało,że rozdzielali ich i część szła do zerówki,a część do 5 latków i i tak było ich po 15 w grupie i po 3 panie na sale:sorry: dlatego mnie zastanawiało gdzie wtedy były Panie? Jeśli chodzi o wycieczki do Pani dyrektor to jestem przynajmniej raz w tygodniu bo należę do Rady Rodziców,a teraz zajączek się zbliża,wycieczkę ustalaliśmy itd. Ze skargą u Pani dyrektor byłam raz w zeszłym roku,przez dwa miesiące Nicole była non stop chora,co poszła do przedszkola po 2 dniach na nowo zapalenie oskrzeli,albo krtani,bo przyjmowali chore dzieci. Poszłam do Pani Dyrektor i dałam Jej faktury za leki Młodej i moje,bo ja się zaraz też zarażałam i w końcu w 7 miesiącu ciąży z osłabienia organizmu dostałam nawet półpasiec,to do teraz pilnują.

Byłam z Małym na szczepieniu,popłakał się dość mocno,a w drodze powrotnej jakiś kretyn wyjechał z podporządkowanej i autobus zahamował tak mocno,że ja i wózek byśmy się wywalili i w momencie jak ta gondola mi się zaczęła odwracać ku dołowi jakiś chłopak nawet w tych nerwach nie wiem jak to zrobił,ale przechwycił wózek i go utrzymał...na najbliższym przystanku wysiadłam i spaliłam chyba z 5 papierosów...

An mam juz wykrojone dno i porobione te "rurki" w trakcie seriali bede działac :tak: musze tylko klej jeszcze rozrobic i do dzieła :tak: miałas racje z tymi rurkami :-Dna pocztaku mi wychodziły grube i jakies takie nijakie :sorry: ale sie nauczyłam i potem byly elaganckie :p tych rurek musze wkleic jakaś okreslona ilosc czy tak na oko?

sempe wspoczuje braku lusterka :sorry: i tych kosztów :baffled: miłego odpoczynku :tak:

jagmar ale córcia tobie fuche dała :-D za grabarza robiłaś :-p:-D zdrówka:tak:

Marciaa jestem za spotkaniem na świeżym powietrzu :) a może powtórka sprzed roku??

jarzebinka powiedz mi papieru składałaś w 2 przedszkolach?? bo na tym wniosku jest przedszkole 2 wyboru... tam tez trzeba zaniesc wniosek? :confused:

kozaczino jeszcze troszkę i zamienisz castorame na plaze :tak: ja cie podziwam za te mycie okien :tak:

ewa ciesze sie razem z Tobą ze Emilc mija :):):) &&&& zacisniete - niech bedzie tylko lepiej i wiecznie sie usmiecha :tak:

zaliczylismy dzisiaj rodzinne sprzatanie samochodu :-D moze atrakcja srednia ale dzieciaki zachwycone :-D siedzieli w bagazniku :sorry: machani odkurzaczem i siedzieli w fotelikach na trawie :-D na koniec wymeczyli zabawa psa sasiadki i chcieli go do domu zabrac :eek: teraz juz spia wiec zabieram sie za koszyczek :-p

Witajcie! Młody dopiero usnął, bo zdrzemnął się o 17.30 na godzinę! (akurat o tej porze, jak zawsze śpi po 30min!)... Kawki półurodzinowej nie było, bo zadzwonili z pracy, ze mi się szkolenie bhp skończyło i muszę dzisiaj na szkolenie popołudniu iść :/:/:/ 3 godziny, ale nawet ciekawie pan mówił :) Kawa przeniesiona na jutro, bo do soboty karpatka moimi własnymi "ręcoma" robiona by nie wytrzymała :) Dziadek był z młodym na słonecznym spacerku a ja sprzątałam :/ Ehhh ledwo porobiłam i już na nowo okruchy, zmywanie, o prasowaniu nie wspomnę piętrzącym się już prawie pod sufit... Ale mam to gdzieś, jutro ma być 16 stopni, także ubieram się wiosennie i heja na spacerek :) Tygrynka, krklisz - gdzie jesteście, bo was nie "widzę" ostatnio?

skrzat -strasznie jest ciężko w szkole, przedszkolu... nieważne... Pracy ogrom, użeranie sie... ehhh, szkoda gadać...
sempe - :/ Współczuję wam...
an28 - ja na uam uderzam :) Sama jeszcze nie wiem, czy jakiś przedmiot zrobić, czy może tą przedszkolną zintegrowaną z wczesnoszkolną? hmm. trochę czasu jeszcze mam, no i koszty też sa ważne :)
tafojka - witaj serdecznie! Bliźniaki? To pewnie niezłą jazdę mieliście na początku? :)))) Extra! :)

][/B]Jarzębinka i znowu ciekawy spektakl nas ominie :wściekła/y:

Powiedzcie mi jeżeli wiecie bo ja chyba głupia jestem czy można przypiąć fotelik z przodu ale w kierunku jazdy ? bo mi się wydaje że nie a ES mi wciska że można

juz dziewczyny pisłały, jak nie ma poduszki to można z tym wiekszym fotelikiem, tyłem tylko nosidełko.... :tak:

jarzebinka powiedz mi papieru składałaś w 2 przedszkolach?? bo na tym wniosku jest przedszkole 2 wyboru... tam tez trzeba zaniesc wniosek? :confused:

wniosek składasz tylko w jednym przedszkolu, najczęściej w tym pierszego wyboru a na wniosku wpisujesz jeszcze 2 kolejne, teraz jest elektroniczna rekrutacja i orzedskole ma obowiązek wklepania danych do systemu i wtedy twoje dane widnieja w 3 przedszkolach z podaniem, które na którym miejscu....:tak:

moi panowie już śpią, M poszedł do mechanika odebrać moje autko - wydech mi siadł, jeżdziłam z odgłosami jakbym co najmniej traktor prowadziła a nie małą skodzinkę..... :tak: na kontrolę dziś nie dotarłam, bo Kamil poszedl mi na wczesniejsza drzemke , ale jutro doktorka przyjmuje od rana więc idziemy na 8.00....:tak:

napisalam posta i wcielo :wściekła/y: ogladam vbank 2 riposta

natuska ja z rurek robie boki i bardziej są sztywne wiec na oko

majka no mi tez zalezy na kasie z pracy mi nie zwrócą ale chyba w przedszkolu to bym nie chciala pracować. Więc też myśle co by tu zrobić od pazniernika

jarzebinka

15032012626.jpg
ja juz w srodku pomalowalam jutro zrobie zdjecie jak wyszlo po teraz schnie

dobrywieczór wszystkim mamom....ale przedewszystkim witaj Marcia!!! witaj Tafojka!!!....
kurcze naczytałam się za wszystkie czasy....i podziwiam was dziewczyny....że znajdziecie zawsze czas by posiedzieć na bb.....większość z was pracuje....a to robicie jakieś porządne porządki....itd.....mnie jakoś czas tak przez palce przelatuje....kurcze jakoś chyba mało zorganizowana jestem....ale największa prawda jest chyba to że im więcej ma się obowiązków i zadań...tym bardziej człowiek potrafi się zmobilizować i sobie ladnie zaplanować.....
A mojej małej niestety nic nielepiej....a na antybiotyku jest już dzisiaj 8 dzień z innego powodu....i wychodzi nato że złapała coś dodatkowo...:( jutro idziemy do lekarki......
nic pozdrawiam wszystkich i uciekam nyny:)

reklama
Grzałam się przed telewizorem oglądałlam zimowy film "Listy do M". Śmiesznie ogląda się takie filmy wiosną. Katar mam wstrętny i gardło boli coraz bardziej :(. Szkoda, ze z jutrzejszych planów nic nie wypali. Z kolei w sobotę chciałam iść na targi kosmetyczne przetestować jeden specyfik do malowania się :) i tez chyba nic z tego nie wyjdzie. Najlepiej byłoby przez weekend wyzdrowieć bo zajmowanie się 2 dzieci w stanie chorobowym to koszmar a tak to chociaż rodzice i M mnie odciążą. Ide łyknąć witaminki i do wyrka.

edit: Ewa teraz to już nie moge zmieniac planow bo pół ciasta zjedzone ;p. A tak serio to bb epidenia nie jest wskazana.

Do góry