reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Karola ja to mam swoja krawcowa ale w Koninie. W Poznaniu niestety nie mam namiarów na dobrą. Czy to znaczy, że jest dobrze i już się na męża nie gniewasz :)?

A mam inne wyjscie?:) Przeprosił więc mogę mu wybaczyć. Wiem że kocha a to najważniejsze.
Zreszta mam taką ładną sukienkę, i co mam jej nie założyc :D:D:D:D

reklama
MajaK ja mam super Panie w pkolu, choć też nie raz nie mają "oczu dookoła głowy"..i różne rzeczy się zdarzają.. np. dziś Oliwkę ugryzł narzeczony:-p no i też słyszę że chłopcy doobijają się d wc..chyba taki wiek..
Ja planuję, marzy mi się bardzo żeby nauczać 1-3.. od września chciałabym studia.. ale zobaczymy czy się uda..
oby jutro lepszy dzień!

Karola noo dobrze że już dobrze.. w końcu czeka nas bb-mowy panieński :-Dkrwawcowej nie znam:sorry2:

lilou - ja od października na podyplomówkę idę :)))) zintegrowane nauczanie przedszkolne i wczesnoszkolne :)))) chyba... tak mi się wydaje, że to jest to, ale moze jakiś przedmiot? jeszcze nie wiem... mam koleżanki, które w przedszkolach pracują i wiem, ze to ciężka harówka, olbrzymia odpowiedzialność i wielka radocha :))))))))))))

Ja pracowałam kiedyś w przedszkolu jako pomoc i przekonałam się, że dzieciaki potrafią wyczyniać cuda. Mimo szczerych chęci nie jest się w stanie być w każdym kacie sali i do tego w łazience jednocześnie. 2 dni tropiłyśmy z babkami mydło-pożeracza. Najsłodsza i najbardziej przytulaśna dziewczynka wylewała wszystkie mydła ;p. W sumie w domu też nie patrzy się non stop na dziecko. Trzeba zrobić obiad siusiu albo 2 i jednocześnie pogodzić to z opieka.

firanka co do tycia to raczej nie pomogę. Nie zauważyłam, żeby zażywanie wziewów było przyczyną tycia a sama mam astmę i czasem "wdycham". Na pewno przydałby się dobry pediatra albo np. dietetyk na gruponie są jakieś porady dietetyka. Może to wina jakieś alergii albo nietolerancji pokarmowej.

witam o poranku.... mam nadzieję, ze to słoneczko sie przebije i będzie słoneczny dzień dzisiaj..... :tak: dzisiaj ja na "służbie" z młodszym, mam w planie wykorzystać bycie w domu za dnia i pomyć okna, i oby na planach się nie skończyło, jeszcze o 13.00 z młodym na kontrole do przychodni....czyli centralnie w godzinie drzemki, wiec jak pogoda dopisze to może zrobie sobie spacerek i uśnie mi w wózku w drodze powrotnej....:tak::-D:tak:

Witam ja właśnie karmię Krzysia i naginam zaprowadzić Małą do przedszkola,potem odstawić siostrze Młodego i z mamą jedziemy na franowo na giełdę kwiatową.

MajaK ja nie twierdzę,że wszystkie przedszkolanki są złe. Jednak na ich grupę przydzielone są 2 Panie i do tego 2 Panie pomocnice,które chodzą z nimi do WC itd...mnie zastanawia jak to się dzieje,że one nigdy nie widzą jak np ktoś kogoś ugryzie (Nico chodziła z siniakiem z widocznym każdym jednym, zębem,ale Panie się upierały,że to uderzenie,a dzieci,że Małą ugryzł kolega) i to nie to,że pierwszy raz coś się dzieje,ale któryś z kolei...

dobra uciekam bo jeszcze muszę wózek z piwnicy wyciągnąć.

Miłego dnia!

i ja sie witam

Jarzebinka ambitne plany z oknami :) Z tego co widze słonko niesmialo czasem sie przebije ale jutro ma byc super pogoda:tak:

Karola a może pochwalisz sie sukienką ?;-):tak:

Ja chyba przejadę się do plazy do coccodrillo. Musze kupic Franciszkowi kurtkę. Wielkolud mi wyrasta z Nikosiowych ciuszków. Na 15.40 ortopeda. 3majcie kciuki zeby poszło w miarę spokojnie

reklama
eeeeeej, no nie ma to jak aktualizacja windowsa po napisaniu ładnego długiego posta grrrrrrrrrr:wściekła/y:

witam mamusie.
MELDUJĘ, że z Emilką lepiej, nutramigen sie trawi, kupa duża i robi ją sama, pierdzi, a jak nie to ją wymasuje i zaczyna wtedy prykać. Oby już tak zostało!

majkak
dziękuję za pomoc. Masz rację, teraz mam 10 opakowań nutra 1 to mi wystarczy na miesiąc i troche wiec przy nastepnej wizycie poproszę o jeszcze 5 op i zapas 2 sobie zrobie skoro NFZ tak szaleje z refundacjami, musze korzystać!
firanka
przy zaburzeniach hormonów tarczycy- niedoczynność albo nadczynność też się tyje i to naprawdę szybko, ale nie wiem czy małe dzieciaczki tez na to chorują. W każdym razie badanie krwi tsh raczej nie problem zrobić.

Marciaa
cześć, mnie chyba jeszcze nie poznałaś, wiec się witam. Widze, że masz malucieńkiego synusia, a więc pomyliłam się mysląć że moja córcia Emilka jest najmłodsza. Jak dajesz radę z dwójką maluchów?

Do góry