reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Karola ja to mam swoja krawcowa ale w Koninie. W Poznaniu niestety nie mam namiarów na dobrą. Czy to znaczy, że jest dobrze i już się na męża nie gniewasz :)?

A mam inne wyjscie?:) Przeprosił więc mogę mu wybaczyć. Wiem że kocha a to najważniejsze.
Zreszta mam taką ładną sukienkę, i co mam jej nie założyc :D:D:D:D

reklama
MajaK ja mam super Panie w pkolu, choć też nie raz nie mają "oczu dookoła głowy"..i różne rzeczy się zdarzają.. np. dziś Oliwkę ugryzł narzeczony:-p no i też słyszę że chłopcy doobijają się d wc..chyba taki wiek..
Ja planuję, marzy mi się bardzo żeby nauczać 1-3.. od września chciałabym studia.. ale zobaczymy czy się uda..
oby jutro lepszy dzień!

Karola noo dobrze że już dobrze.. w końcu czeka nas bb-mowy panieński :-Dkrwawcowej nie znam:sorry2:

lilou - ja od października na podyplomówkę idę :)))) zintegrowane nauczanie przedszkolne i wczesnoszkolne :)))) chyba... tak mi się wydaje, że to jest to, ale moze jakiś przedmiot? jeszcze nie wiem... mam koleżanki, które w przedszkolach pracują i wiem, ze to ciężka harówka, olbrzymia odpowiedzialność i wielka radocha :))))))))))))

Ja pracowałam kiedyś w przedszkolu jako pomoc i przekonałam się, że dzieciaki potrafią wyczyniać cuda. Mimo szczerych chęci nie jest się w stanie być w każdym kacie sali i do tego w łazience jednocześnie. 2 dni tropiłyśmy z babkami mydło-pożeracza. Najsłodsza i najbardziej przytulaśna dziewczynka wylewała wszystkie mydła ;p. W sumie w domu też nie patrzy się non stop na dziecko. Trzeba zrobić obiad siusiu albo 2 i jednocześnie pogodzić to z opieka.

firanka co do tycia to raczej nie pomogę. Nie zauważyłam, żeby zażywanie wziewów było przyczyną tycia a sama mam astmę i czasem "wdycham". Na pewno przydałby się dobry pediatra albo np. dietetyk na gruponie są jakieś porady dietetyka. Może to wina jakieś alergii albo nietolerancji pokarmowej.

witam o poranku.... mam nadzieję, ze to słoneczko sie przebije i będzie słoneczny dzień dzisiaj..... :tak: dzisiaj ja na "służbie" z młodszym, mam w planie wykorzystać bycie w domu za dnia i pomyć okna, i oby na planach się nie skończyło, jeszcze o 13.00 z młodym na kontrole do przychodni....czyli centralnie w godzinie drzemki, wiec jak pogoda dopisze to może zrobie sobie spacerek i uśnie mi w wózku w drodze powrotnej....:tak::-D:tak:

Witam ja właśnie karmię Krzysia i naginam zaprowadzić Małą do przedszkola,potem odstawić siostrze Młodego i z mamą jedziemy na franowo na giełdę kwiatową.

MajaK ja nie twierdzę,że wszystkie przedszkolanki są złe. Jednak na ich grupę przydzielone są 2 Panie i do tego 2 Panie pomocnice,które chodzą z nimi do WC itd...mnie zastanawia jak to się dzieje,że one nigdy nie widzą jak np ktoś kogoś ugryzie (Nico chodziła z siniakiem z widocznym każdym jednym, zębem,ale Panie się upierały,że to uderzenie,a dzieci,że Małą ugryzł kolega) i to nie to,że pierwszy raz coś się dzieje,ale któryś z kolei...

dobra uciekam bo jeszcze muszę wózek z piwnicy wyciągnąć.

Miłego dnia!

i ja sie witam

Jarzebinka ambitne plany z oknami :) Z tego co widze słonko niesmialo czasem sie przebije ale jutro ma byc super pogoda:tak:

Karola a może pochwalisz sie sukienką ?;-):tak:

Ja chyba przejadę się do plazy do coccodrillo. Musze kupic Franciszkowi kurtkę. Wielkolud mi wyrasta z Nikosiowych ciuszków. Na 15.40 ortopeda. 3majcie kciuki zeby poszło w miarę spokojnie

reklama
eeeeeej, no nie ma to jak aktualizacja windowsa po napisaniu ładnego długiego posta grrrrrrrrrr:wściekła/y:

witam mamusie.
MELDUJĘ, że z Emilką lepiej, nutramigen sie trawi, kupa duża i robi ją sama, pierdzi, a jak nie to ją wymasuje i zaczyna wtedy prykać. Oby już tak zostało!

majkak
dziękuję za pomoc. Masz rację, teraz mam 10 opakowań nutra 1 to mi wystarczy na miesiąc i troche wiec przy nastepnej wizycie poproszę o jeszcze 5 op i zapas 2 sobie zrobie skoro NFZ tak szaleje z refundacjami, musze korzystać!
firanka
przy zaburzeniach hormonów tarczycy- niedoczynność albo nadczynność też się tyje i to naprawdę szybko, ale nie wiem czy małe dzieciaczki tez na to chorują. W każdym razie badanie krwi tsh raczej nie problem zrobić.

Marciaa
cześć, mnie chyba jeszcze nie poznałaś, wiec się witam. Widze, że masz malucieńkiego synusia, a więc pomyliłam się mysląć że moja córcia Emilka jest najmłodsza. Jak dajesz radę z dwójką maluchów?

Do góry