reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

julka do dermatologa na solna bo mam blisko
pianka nie no narazie nie za wczesniej wiem o tym ale chyba do 4 mc nie wytrzymam ja mam świetnedgo pediatre to jak bede w lipcu na szczepieniu to sie zapytam
a co do wagi to moj 1,5 tyg temu mial wage 6400 wiec troche wazy

reklama
hej hej
ja po spacerku mała śpi a ja biorę się za golonkę;p takie ma m zachcianki:)
Pianka oj to szybko wychodzą małemu ząbki:)
michasia trzymam kciuki o 14:) a jak siostra będzie ci się opiekować to fajnie:) zawsze to bliska osoba, która już zna maluchy i wie co i jak.

Co do karmienia to moja była ustawiona tak że co 3 h coś jadła i tak jej zostało tzn teraz co 2 coś je;p

an82- a ile miał jak sie urodził????

ja mojemu od 2 dni podaje po mil kleiku kukurydzianego dziwnie sie krzywi ale cos tam zwsze poskakuje:-D:-D bo mleka wiecej niz 120 nie wypije:no: przez te zęby:wściekła/y:

guziczek- no jak bedzie za siostrą to za 3 tygodnie powinien byc pierwszy zabek ;-)

PINKA25 na bolące dziąsełka polecam grubszy plaster cytryny schłodzić w lodówce i tym posmarowac dziąsełka :tak: na moje dzieciakczki żadne zele niedziałały :no:

wczoraj byłam z małym w gp waży 7060kg:tak:pomału zaczniemy sie przymierzać do wprowadzania jedzonek:tak:
Tygrynka- ty też sobię focisz?????? ja musze znów kilka ksiązek z allegro zamówic:-p

ja to tak bardzo amatorsko, dla siebie, dla rodziny, bardziej by zatrzymać wspomnienia ale w lustrzankach się zakochałam:-D a jakie książki zamawiasz?
a mały nieźle waży! mój Seba teraz waży 10kg :-D i już ząbki się szykują? szybciutko:tak: ale oby szybko wyszły i jak najmniej boleśnie!!

a co do wagi to moj 1,5 tyg temu mial wage 6400 wiec troche wazy

też nieźle:tak:

no właśnie, miałam pisać Michasia że z siostrą to w ogóle super, też bym chciała mieć siostrę żeby z nią zostawić mklodego :-D ale mam brata który zaczyna studia więc nie będę go dzieckiem obarczać ;-)

Julka a jak wczoraj u lekarza?

kurde tak mi się spać chce, cola nie pomogła, a zaraz do teściów się zbieramy... nie chce mi się :-p

Tygrynka stanadardowo dlatego nic niepisze :-D odbębnione, pani dr tylko się zapytała czy On cały czas ma taką brzydką skóre :szok: a ja do Niej jak to jest brzydka skóra to powinna Go pani zobaczyć w okresie wysypu, to jest rewelacja i nawet bez sterydu dajemy rade :-D i tylko się spytała do jakiej Pani dermatolog chodzimy to podałam nazwisko a Ona potwierdziła że lepszej nie zna i co ona na to a ja że uważa że jak na Damianka to wygląda ślicznie :-)
Tylko miałam nieprzyjemność w tramwaju jak z Nim jechałam :-(

hej

Zbieram się i zbieram do pisania ale zawsze coś staje na przeszkodzie:tak:zwykle mały ssak:-D

My wczoraj neurologa, lekarka na razie nie kazała się przejmować tym napięciem, powiedziała że do trzeciego miesiąca ma prawo. kazała dawać calcium i witaminę b( tylko jest w tabletkach więc nie mam pojęcia jak będę podawać...).

michasia a sesje dziecięce też robisz?ja bym chciała mieć jakieś fajne fotki z Oli i Stasiem:-)powodzenia na rozmowie!

Pianka oby szybko ząbek wyszedł :tak:

an jak przybiera ładnie i śpi te 1,5 godzinki to chyba nie masz czym się martwić. chyba gorzej przekarmić;-)
Ja karmię piersią, i mały ssak woła czasem nawet co pół godziny (w nocy 1 lub dwie pobudki). wczoraj zasnął o 18, o 19 pobudka na neurologa , po zbadaniu usnął i obudził się o 23:szok:kąpieli nie było kiedy zrobić:-D generalnie jest mały żarłok, ale ładnie śpi więc nie narzekam;-)

Staś odkurzacz lubi, przy suszarce się uspokaja, ale wiem że koło 10 miesiąca przychodzi kryzys i takie dźwięki mogą przestraszyć.

Ech też zrobię sobie kawkę bo coś ciśnienie chyba coś spada:happy:

Julka a co się stało w tramwaju?
Liliou rozdrobnisz tabletkę z wodą mineralną przegotowaną i wstrzykniesz strzykawką po policzku by się nie zakrztusił, powodzenia :)
Michasia widzisz, już jakaś klientka się szykuje :D poproszę o rabacik dla mnie za pośrednitwo hehehe :p

Lilou strzykawką jest najłatwiej podawać. Jak Moja była chora to leki jej strzykawką podawałam.

Julka dawaj szybko co sie działo?

SAM_0324.jpgjak wam sie podoba kiecuchna do chrztu?

reklama
Hej Hej
Ale wy produkujecie-makabra. pobierznie przejzalam bo mi tu dziecie sie uwagi domaga.

wczoraj mialam wyjazd w trase makabra 800 km poznan- kolo- radom- poznan od 8 do 22.30 w aucie- dupa mnie bolala jak niewiem.
szczescie ze szwagierka ze mna jechala to sie nie zanudzilam. przeboje byly bo nas nawigacja tak poprowadzila ze sie znalazlysmy w szczerym polu ale jakos sie udalo wrocic do domu

Julia wczoraj pierwszy raz byla caly dzien beze mnie, pol dnia z obca osoba tzn zna ja ale jednak jest obca, pierwszy raz na noc wypila kaszke i pierwszy raz zasnela bez mamy :) z jednej strony jestem dumna, a z drugiej to mi przykro ze mnie to omija i ze ona za mna nie teskni. chociaz pewnie teskni tylko jeszcze nie umie tego okazac.

od rana byla z tesciowa moja, a od 15 z moja kolezanka, B ja odebral jak wrocil z pracy o 20, jak wrocilam to grzecznie spala, najedzona, wykapana. oj jak dobrze. ale caly dzien o niej myslalam jak sobie daje rade czy nie placze itd. a tu se okazuje ze caly dzien bez ani jednego placzu moja kochana laleczka.
z cycuchem juz sie pozegnalismy na dobre. juz sie nie domaga nawet nie dotyka, nie mowiac o szarpaniu bluzki ktore uskuteczniala. ciesze sie, a pokarm tez mi zanika bo juz nie mam takich nabrzmialych tych piersi wiec luzik.

musze sie przestawic teraz na tryb zeby dawac jej pic bo wczesniej to ona nie pila soczkow wody itd a teraz jak nie ma cyca to daje jej duzo ale sama sie nie upomina wiec musze pamietac i jej podawac

dzisiaj od rana tez mnie nie bylo bo bylam w firmie auto z towaru rozladowac bo w nocy juz nie bylo sensu tam jechac. tesciowa jaj wziela na spacer ponad dwie godz i spala wiec teraz ma dobry humor.
B ma wolne ale i tak pojechal po jakiegos kumpla i beda auto robic.

Julia teraz ma zabawe- wziela kubeczek plastikowa lyzeczke i siedzie przy psie i udaje ze ja karmi nabiera z pustego kubka, wsuwa jej do pyska i glosne ammm.

CO do kryzysow to my tez nie jeden przechodzilismy ale odpukac od jakiegos czasu jest spokoj.
jutro sie widzimy w zoo :) Michasia idz idz ty nie nowa, i nie obca bo ja cie znam :)

uciekam do malej bo jestem steskniona ;p

Do góry