reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Tygrynko miałabnym o tyle spokój nawet z obca osobą, że my mieszkami z moimi rodzicami, wiec i tak zawsze ktos miałby na oku, ale samych dzieci z rodzicami zostawić nie mogę bo mama jest niepełnosprawna (stwardnienie rozsiane od 26 lat) a tata wiecznie gdzieś wybywa nawet słowa nie mówiąc że wychodzi..
ale przed chwilą była siostra moja i ona chyba bedzie chciała siedziec z dzieciakami bo planowała szukac jako opiekunka pracy.. mam nadzieję że dobrze tam będą płacić w tym sklepie żebym mogła też nienajgorzej jej dac.. bo potem będzie że własną siostre wyzyskuję :p no zobaczymy.. najpierw muszą mnie przyjąć do pracy :-D
zapierdzielu się nie boję.. mam tyle chęci do pracy i tak jestem steskniona pracy, że chętnie popracuje nawet w biegu :-D po sklepach monopolowych chyba nic nie będzie gorsze ;-)

lecę zrobić dzieciom kanapki bo pomału wołają ze głodnieją :-D potem szykowac obiad i na 14 rozmowa.. trzymajcie za mnie kciuki :-D

reklama
Michasia trzymamy kciuki!

Tygrynka
nam kazał dawać 7 kropel dziennie. Mała nie ma żadnych skutków ubocznych typu np. zamulenie. A imprezke robimy w Veronie w Pajo. Obiad , kawka i torcik made by Filona :-)

MamaGabi moja też sie boi odkurzacza więc ja sprzątam jak Mąż wraca i bierze ją na spacer.

aha Tygrynko zapomniałam dopisac.. ja mam lustrzankę amatorską Sony a300 do tego obiektyw 50mm f1,8 i drugi zwykły kitowy, mało kiedy go używam, portretówka jest moją dziecinką :-D
mam sprzęt pewien wymarzony, ale jeszcze długo się go nie dorobię bo to wysoka półka i kupa kasy.
Na razie próbuję się dorobić lamp studyjnych, ale tez troszkę czasu minie bo ze wszystkim z 1500zł wyjdzie.. i tez nie najwyższej klasy ale na razie by mi wystarczyło, bo na chwilę obecna korzystam tylko ze światła dziennego, więc jak nagle najdzie burza to mi światła brakuje :-D
Ale najważniejsze jest dla mnie że to moja pasja i kocham to robić.. nie ma dnia zeby nie ogladała zdjęc które robiłam wcześniej.. potrafię po 10 razy otwierać kolejne foldery i oglądać fotki kombinujac co bym następnym razem zrobiła inaczej :-D mogłabym cały dzień biegac z aparatem w rece :-)

Dziewczyny mój Marcel też się w podobnym wieku bał odkurzacza, suszarki, miksera.. wszystkiego.. minie im :) teraz mi wyrywa odkurzacz z ręki jak sprzątam i sam z nim biega :-D

my Sebę oswoiliśmy z odkurzaczem:-D co prawda wielką miłością do niego nie zapałał i dalej obchodzi go z małym zapasem dookoła ale już się tak nie boi jak był młodszy :-D

Tygrynka nam kazał dawać 7 kropel dziennie. Mała nie ma żadnych skutków ubocznych typu np. zamulenie. A imprezke robimy w Veronie w Pajo. Obiad , kawka i torcik made by Filona :-)

to super, bo mój brat to dosłownie zasypiał na siedząco po zyrtecu:-D mnie też po nim muli, biorę teraz CetAlergin czy jakoś tak, ale już było dobrze, a wróciliśmy i znowu kicham :baffled:
czekam na fotki z imprezki i torciku:tak::tak:

aha Tygrynko zapomniałam dopisac.. ja mam lustrzankę amatorską Sony a300 do tego obiektyw 50mm f1,8 i drugi zwykły kitowy, mało kiedy go używam, portretówka jest moją dziecinką :-D
Ale najważniejsze jest dla mnie że to moja pasja i kocham to robić.. nie ma dnia zeby nie ogladała zdjęc które robiłam wcześniej.. potrafię po 10 razy otwierać kolejne foldery i oglądać fotki kombinujac co bym następnym razem zrobiła inaczej :-D mogłabym cały dzień biegac z aparatem w rece :-)

ja mam nikona d3000 i zwykły kitowy obiektyw dodany do body i nadal lecę na automacie :zawstydzona/y: nie mam kiedy przeczytać instrukcji :-D ale faktem jest że automat nikona świetnie daje sobie radę! a sprzęty dodatkowe są drogie, oj tak... no ale jakie efekty potem:tak: ja też chętnie latałabym z aparatem, ale bez wózka :-D a takim sposobem jak piszesz to chyba najlepiej można się nauczyć, jakby nie było na błędach się uczymy nie??;-) ja muszę przejrzeć dodatkowy dysk bo mam zawalony fotkami bo trzaskam miliony a nie wyrzucam bo mi szkoda... jak ostatnio robiłam fotoksiążkę to myślałam że pięć razy rzucę to w cholerę:-D
aaa jak jesteśmy przy fotkach - Poziomka gdzieżeś Ty????
Michasia daj znać po rozmowie jak poszła!!

Michasia trzymamy kciuki :tak:
Co do Zyrtecu to moi dostają od 1 miesiąca zycia bodajże :tak:
Co do odkurzacza to jak wróciłam po urodzeniu Natiego do domu a On tak marudził to włączałam odkurzacz i mały zasypiał :-D więc u mnie odkurzacz chodził z 20h na dobe bo tylko przy nim spał :-D

Michasia trzymamy kciuki za rozmowe!

Dzieki, pewnie że zapytam się pediatry co mogłabym malemu dawać do jedzenia zeby sie najadał narazie jak mu daje mleko 120lm i mi zje calosc (bo czasem nie zje i zasypia) to wytrzymuje na 3h, a co do zyrtecu to ide jutro do dermatologa i dowiem się czy cos zapisze czy zaczeka jeszcze.

co do jedzonka to pediatra pewnie zaleci poczekanie do 4 miesiąca a potem kleik i kaszka kukurydziana. No ale co lekarz to opinia:tak:
no ale jka wytrzymuje 3h to i tak ładnie :tak:
Daj znać co powie pediatra :tak: a gdzie idziecie do dermatologa?

witam poznanianki

pogoda u nas totalnie beznadziejna:wściekła/y::wściekła/y: właśnie piorę ale oczy mi sie nieziemsko zmykają:szok:,młody walczy z dziąsłami wczoraj już nie wyrobiłam i o 22:00 podałam mu calpol i zasnął po 10 min zadne zele pomagają tylko na chwilę:-( niech już mu wyjda te kiełki co choć przez chwilę będzie cisza do nastepnych.........

wczoraj byłam z małym w gp waży 7060kg:tak:pomału zaczniemy sie przymierzać do wprowadzania jedzonek:tak:

Michasia- praktyka czy ni mistrza;-) trzymam kciuki za rozmowę:-p
Tygrynka- ty też sobię focisz?????? ja musze znów kilka ksiązek z allegro zamówic:-p
Mama Gabi- mój od urodzenia sie nie boi wręcz na początku jak tylko włączyłam odkurzacz czy suszarkę to odrazu zapadał w sen teraz już nie ale patrzy z wielkim zaciekawieniem co to???
an82- a co ty chcesz juz podawac małemu cos innego niz tylko mleko???

ide po kawę bo zaraz zasnę

reklama
dokładnie.. 3 godziny to dobry czas w tym wieku :-) mi Marcel potrafił co godzinę, 1,5 wołać o jedzenie.. po miesiącu spasowalam i oprócz piersi zaczęłam mu podawac tez butelkę a po kolejnym miesiącu do butelki dodawałam kleiku trochę żeby zagęścić..

Do góry